Stoiximan Super League

Ατρόμητος: Η αντίδραση, τα κέρδη και τα όσα επιβάλλεται να γίνουν

Ο Ατρόμητος έκανε μια σπουδαία νίκη-δήλωση για αντίδραση κόντρα στον ΠΑΟΚ, κέρδισε παίκτες, κόσμο και προπονητή, ενώ πλέον πρέπει να κάνει την αντεπίθεσή του, μην ξεχνώντας τις πολλές αδυναμίες του.

Μετά από 20 (!) συνεχόμενα φιλικά και επίσημα παιχνίδια χωρίς νίκη, ο Ατρόμητος κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο θετικό αποτέλεσμα ύστερα από έξι μήνες και όλους στο Περιστέρι βγαίνει ένα, επιτέλους! Το ζητούμενο ήταν να βρει… κάτι το οποίο θα τον βοηθούσε να βγει από αυτό το ψυχολογικό αδιέξοδο στο οποίο τον είχαν οδηγήσει οι εμφανίσεις του και το χθεσινό 2-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ που στοχεύει την κορυφή, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να «ξυπνήσει» τους πάντες σε ένα κρίσιμο σημείο που κατά πάσα πιθανότητα θα αποδειχθεί κομβικό για την πορεία του πρωταθλήματος.

Για πρώτη φορά λοιπόν, όποιος παρακολούθησε το παιχνίδι, είδε 11 ποδοσφαιριστές να σκυλιάζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας και για αυτούς που απουσίαζαν. Το άλλο στοιχείο που ξεχώρισε, ήταν μια σιγουριά με την οποία μπήκαν μέσα οι Περιστεριώτες, χωρίς να φοβηθούν μια σαφώς ποιοτικότερη και ακριβή ομάδα, που μάλλον τους υποτίμησε. Ο κόσμος του Ατρομήτου ήταν εκεί, ίσως περισσότερος από κάθε άλλο ματς. Άνθρωποι όλων των ηλικιών στάθηκαν στο πλάι της ομάδας του Κορακάκη, που σε μια ακόμα εμφάνισή του στον πάγκο ως υπηρεσιακός προπονητής, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

δδδδδδδδδ

Το «ξεμπούκωμα» του Κουλούρη

Με την επιστροφή του στο Περιστέρι και τον Ατρόμητο όπου έκανε το μπαμ της καριέρας του, ο Εύθυμης Κουλούρης θέλησε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα σε γνώριμο περιβάλλον. Από την πρώτη αγωνιστική έψαχνε το γκολ. Η ψυχολογική πίεση που δέχτηκε, η στοχοποίηση αλλά και τα όσα άκουσε, σίγουρα δεν τον βοηθούσαν, όμως έπρεπε να αντιδράσει και για αυτά. Κόντρα στην πρώτη του ομάδα λοιπόν, την οποία σεβάστηκε χωρίς να πανηγυρίσει, «ξεμπλόκαρε» και έδειξε πραγματικά πως ψάχνει αγωνιωδώς έναν τρόπο να βοηθήσει, εμφανίζοντας τις ηγετικές ικανότητες για τις οποίες αποκτήθηκε.

Ο «αρχοντικός» Χαρίσης και ο Γιαννιώτης που φωνάζει για βασικός

Η γενική εικόνα του Ατρομήτου χθες ήταν θετική με μοναδικό… μελανό σημείο, κάποια αμυντικά λάθη που έδωσαν την μπάλα στον ΠΑΟΚ. Κυρίαρχο ρόλο στο βραχυκύκλωμα της ομάδας του Λουτσέσκου, είχε ένας ακόμα πρώην «ασπρόμαυρος», ο Χάρης Χαρίσης. Μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του, μοιάζει ίδιος ή και καλύτερος, βγάζοντας προς τα έξω μια εικόνα μπαρουτοκαπνισμένου παίκτη που κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή και προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, πετώντας την μπάλα μπροστά με το μακρύ κορμί του, πραγματικά απολαυστικός. Ο Πίριτς μπορεί να έλειπε, όμως κάτι τέτοιο μόνο πρόβλημα δεν ήταν. Ο Ανδρέας Γιαννιώτης έδωσε ρέστα κάτω από τα δοκάρια, με σημαντικές επεμβάσεις και δήλωσε βροντερά πως ο Βόσνιος δεν «παίζει» μόνος του για την ενδεκάδα.

δδδδδδδδδ

Η παγίδα και οι… αναγκαστικές νίκες

Από εδώ και πέρα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου όπου απομένουν τρεις αγωνιστικές, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τους Περιστεριώτες. Με το εκτός έδρας ματς στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα και το εντός με τον Απόλλωνα να ακολουθούν, ο στόχος είναι ξεκάθαρα το 2/2. Αν γίνει αυτό, τότε στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό να πάει με μια άνεση που θα τον αφήσει ελεύθερο να διεκδικήσει το καλύτερο. Κανείς παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχάσει την απογοητευτική εικόνα που εμφάνισαν οι «κυανόλευκοι» όλους αυτούς τους μήνες. Οι αλλαγές τον Δεκέμβριο στο ρόστερ είναι επιτακτικές, καθώς μια νίκη δεν μπορεί να κουκουλώσει χίλια κακά που φάνηκαν το προηγούμενο διάστημα. Τέλος, ίσως ο Ατρόμητος να έχει μπροστά στα μάτια του τόσο καιρό τον άνθρωπο που ψάχνει σε διάφορα πρόσωπα για αναλάβει μια και καλή τον πάγκο του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x