Stoiximan Super League

Συσπειρώθηκε, αντέδρασε, αλλά δεν «καθάρισε» ο Ατρόμητος

Φάνηκε αλλαγή στον Ατρόμητο με την εμφάνισή του κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά η χρονιά δεν ολοκληρώθηκε στο «Γεντί Κουλέ».

Μετά τη σοκαριστική ήττα κόντρα στην ΑΕΛ, ήταν επιβεβλημένο για τον Ατρόμητο να βγάλει αντίδραση, καθώς δεν ήταν μόνο τα δέκα ματς χωρίς νίκη, αλλά το γεγονός ότι οι τελευταίες ομάδες πλησίαζαν επικίνδυνα να τον φτάσουν.

Το γεγονός ότι οι Περιστεριώτες έφτασαν σε σημείο να συζητούν για την παραμονή τους Απρίλη μήνα, δείχνει τις αστοχίες της φετινής σεζόν, οπότε για να διορθωθεί η κατάσταση, πρέπει πρώτα να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα η φετινή χρονιά.

Κόντρα στον ΟΦΗ η νίκη δεν ήρθε, άρα τα συνεχόμενα ματς χωρίς θετικό αποτέλεσμα έφτασαν τα έντεκα, ωστόσο σε επίπεδο αγωνιστικό και νοοτροπίας υπήρξε αλλαγή. Κατ’ αρχάς, έγινε σαφές ότι αυτή η ομάδα δεν είναι δυνατόν να αγωνιστεί με εξτρέμ και ως εκ τούτου, το 4-3-1-2 ήταν μια λογική επιλογή, ώστε να φορτωθεί με άτομα η επιθετική γραμμή και να βρεθεί ο δρόμος προς το γκολ.

Βάσει εικόνας, ο Ατρόμητος πρώτον δεν κινδύνευσε στο παραμικρό σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, παρά μόνο με την κεφαλιά του Διαμαντή από στατική φάση, ενώ δημιουργικά είχε ευκαιρίες στο 16’ (δύο με Γιακουμάκη και Γκαλβάο), αλλά και στο 44’ που το γκολ του Μουνίθ δεν μέτρησε για τα… κορδόνια του Μανούσου. Προφανώς δεν γίνεται να αναζητηθούν θαύματα από μία ομάδα, που δεν έχει αυτοματισμούς, οπότε οι απαιτήσεις είναι συγκεκριμένες.

Τελικά, με το γκολ στο 93’ αποδόθηκε μια είδους δικαιοσύνη, καθώς πράγματι ο Ατρόμητος πήρε το ελάχιστο που άξιζε από μία αναμέτρηση που είχε διαβάσει αρκετά καλά. Σε αυτό που θα μπορούσε να σταθεί κάποιος είναι στους πανηγυρισμούς όχι μόνο των παικτών, αλλά όλου του πάγκου. Ο Γιαννιώτης που είναι δανεικός στους Περιστεριώτες έτρεξε από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη, ενώ άνθρωποι που είχαν σοβαρά θέματα υγείας τους τελευταίους μήνες και ημέρες, πανηγύρισαν σαν να μην υπάρχει… αύριο, βγάζοντας μπόλικη από την πίεση που υπάρχει εντός των αποδυτηρίων.

Ωστόσο, για τους «κυανόλευκους» η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Μαθηματικά δεν έχει εξασφαλιστεί και το κυριότερο: η τελευταία του νίκη καταγράφηκε στις 31 Ιανουάριου, μετρώντας έντεκα ματς χωρίς νίκη. Οπότε, στο ματς με τη Λαμία, είναι τελικός και η νίκη απαραίτητη.

Υ.Γ.: Πολύ σωστά να χρησιμοποιούνται οι γραμμές και για αυτό υπάρχει το VAR. Ωστόσο, στον Ατρόμητο (ορθά) αναρωτιούνται πού πήγαν οι γραμμές στο ματς κόντρα στη Λαμία εκτός έδρας στην κανονική διάρκεια, αλλά και στο παιχνίδι με την ΑΕΛ με το γκολ του Στίφλερ. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν δόθηκαν ριπλέι με τις γραμμές και εύλογα υπάρχει καχυποψία, τη στιγμή που κρίνεται μία κατηγορία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x