Stoiximan Super League

Ατρόμητος: Συμφώνησε και έρχεται Ελλάδα ο Σάσα Ίλιτς!

Στο πρόσωπο του Σάσα Ίλιτς βρήκε τον εκλεκτό διάδοχο του Κρις Κόουλμαν ο Ατρόμητος. Τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα ο 45χρονος τεχνικός (και άλλοτε παίκτης της ΑΕΛ).

Και το όνομα αυτού... Σάσα Ίλιτς! Τον εκλεκτό διάδοχο του Κρις Κόουλμαν βρήκε ο Ατρόμητος, ο οποίος έχει έρθει σε συμφωνία με τον 45χρονο Σέρβο προπονητή.

Πρόκειται για τον άλλοτε παίκτη της ΑΕΛ (στο δεύτερο μισό της σεζόν 2008/09), ο οποίος φυσικά έχει συνδέσει την καριέρα του με την Παρτιζάν. Επίσης, έχει φορέσει και τις φανέλες των Θέλτα, Γαλατασαράι και Ζάλτσμπουργκ, ενώ έχει αγωνιστεί και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρα του.

Βέβαια, αυτό που «κέρδισε» τους ανθρώπους των «κυανόλευκων» ήταν η προπονητική του πορεία, όντας ακριβώς αυτό που έψαχναν: Έναν τεχνικό με σοβαρό βιογραφικό (όχι απαραίτητα όνομα-«κράχτη»). Κάτι που, αν μην τι άλλο, διαθέτει ο Ίλιτς, όντας μία εκ των δύο περιπτώσεων που είχαν ξεχωρίσει στο Περιστέρι από τη λίστα του εξωτερικού (που αποτελούσε προτεραίοτητα).

Έχοντας ξεκινήσει στους πάγκους από τα μικρά κλιμάκια της Σερβίας αλλά και την ομάδα των Ανδρών ως βοηθός του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς, το καλοκαίρι του 2021 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τσουκαρίτσκι. Παρά την καλή της πορεία, η συνεργασία ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο, με τα σέρβικα Μέσα να «δείχνουν» ως αιτία δηλώσεις που είχε κάνει μετά από μια ισοπαλία με την Παρτιζάν (όπου παραδέχτηκε ότι παίκτης της ομάδας του έπρεπει να είχε αποβληθεί).

Την περυσινή σεζόν (2022/23) μετακόμισε στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, όπου και πραγματοποίησε το μεγάλο «μπαμ». Συγκεκριμένα, οδήγησε την ομάδα του μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου στη Βουλγαρία, τον οποίο έχασε μόλις για έναν πόντο από την... ισόβια πρωταθλήτρια, Λουντογκόρετς. Μάλιστα, σημείωσε και ρεκόρ συγκομιδής πόντων (84 στο φινάλε των playoffs). Παρόλα αυτά, σε μια ομολογουμένως περίεργη εξέλιξη, τον Ιούλιο επήλθε «διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών λόγω του αποκλεισμού στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Δεδομένης της ηλικίας και των παραστάσεών του, θεωρείται ανερχόμενος προπονητής. Εξού και ο Ατρόμητος είχε δυνατό ανταγωνισμό, ο οποίος «φούντωσε» τις τελευταίες μέρες, με τους Περιστεριώτες όμως να κερδίζουν τη μάχη.

Οι δύο πλευρές, λοιπόν, έχουν δώσει τα χέρια, με τον Σέρβο προπονητή να αναμένεται στην Ελλάδα εντός των επόμενων ωρών, μαζί με τους δύο βοηθούς του. Εφόσον, ολοκληρωθεί η συμφωνία μέσω και των υπογραφών, θα αναλάβει αμέσως το έργο του και φυσικά θα είναι εκείνος που θα καθοδηγήσει τον Ατρόμητο στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, το Σάββατο (28/10, 20:00) για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Εκεί όπου οι «κυανόλευκοι» ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί ότι ο Ίλιτς στην έως τώρα καριέρα του έχει δουλέψει συστήματα και με τετράδα και με τριάδα στην άμυνα, με την ομάδα του Περιστερίου να του προσφέρει επιλογές και για τις δύο περιπτώσεις. Άλλωστε και ο ίδιος έχει σχηματίσει πολύ καλή εικόνα τόσο για το ρόστερ, όσο και για το πρότζεκτ της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x