Stoiximan Super League

Ο Ατρόμητος οφείλει να αλλάξει την κατάσταση, με ή χωρίς αυτά τα πρόσωπα

Η δύσκολη θέση στην οποία έχει έρθει ο Ατρόμητος, αγωνιστικά και βαθμολογικά, πρέπει να αλλάξει για να μην... μπλέξουν οι Περιστεριώτες, ακόμα και αν χρειαστεί η δουλειά να γίνει από νέα πρόσωπα.

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων εννέα αγωνιστικών στη Super League 1, ο Ατρόμητος φιγουράρει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις τρεις βαθμούς και συνολικό απολογισμό τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες. Φυσικά αυτό το… αποτέλεσμα δεν έχει τύχει αλλά αποτελεί ξεκάθαρη αποτύπωση του τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο όταν οι Περιστεριώτες μπαίνουν στο γήπεδο. Για να το πούμε ξεκάθαρα, οι «κυανόλευκοι» όχι μόνο δεν έχουν καταφέρει να παραμείνουν κοντά στους στόχους για τους οποίους «χτίστηκαν» το καλοκαίρι, αλλά έχουν απογοητεύσει και τον πιο αισιόδοξο οπαδό. Δεν έχουν παίξει ούτε μπάλα και βασικά δεν τους έχει βγει απολύτως τίποτα.

Μπορεί το καλοκαίρι να λέγαμε ότι έγιναν 14 μεταγραφές και όλοι θα χρειαστούν δικαιολογημένα χρόνο για να μπορέσουν να αποδώσουν, όμως αυτή η δικαιολογία πλέον δεν περνάει. Όταν μιλάμε για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αυτά δεν επιτρέπονται. Η απομάκρυνση του Άνχελ Λόπεθ και η πρόσληψη του έμπειρου Γιώργου Παράσχου, ακόμα, ούτε αυτή έχει αποδώσει. Η αλλαγή του σχηματισμού και η καθιέρωση των τριών στόπερ μπορεί να φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα, όμως με την παρούσα κατάσταση δίνει τη δυνατότητα στους αντιπάλους να σκοράρουν κατά μέσο όρο δύο γκολ ανά ματς, μιας, και τα ατομικά λάθη είναι συχνό φαινόμενο, ενώ επιθετικά είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει τεράστιο κενό ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και το σέντερ φορ, που σε πολλά ματς γύρισε ακόμα και πίσω από το κέντρο για να πάρει μπάλα.

Ατρόμητος: Οφείλει να αλλάξει την κατάσταση

Τα στατιστικά στα οποία μπορεί ο οποιοσδήποτε να ρίξει μια ματιά, φανερώνουν την αλήθεια. Ο Ατρόμητος έχει την χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα με μόλις πέντε γκολ (όσα και ο Αστέρας Τρίπολης), ενώ με 18 τέρματα παθητικό, έχει την δεύτερη χειρότερη άμυνα πίσω μόνο από τον Παναιτωλικό (20). Ακόμα πιο αποκαρδιωτικό είναι το γεγονός ότι πρώτος σκόρερ είναι ο Στρούγγης με δύο γκολ, ένας κεντρικός αμυντικός που δεν ξεκίνησε καν τη χρονιά ως βασικός.

Με έξι ματς να απομένουν μέχρι τη χειμερινή διακοπή, οι θέσεις όλων βρίσκονται στον αέρα αφού από τον Ατρόμητο είναι ξεκάθαρο ότι θα θέλουν να βρουν τον τρόπο να γυρίσουν την κατάσταση και να αποφύγουν τα μπλεξίματα, με ή χωρίς αυτούς τους ποδοσφαιριστές, αν δεν αλλάξουν εικόνα. Μπορεί ο Γιώργος Παράσχος να μην ευθύνεται (σε μεγάλο βαθμό) για το τι βγαίνει μέσα στο γήπεδο μιας και δεν «έφτιαξε» αυτός την ομάδα, όμως είναι ευκόλως εννοούμενο ότι αν δεν έρθουν καλύτερες μέρες, ακόμα και αυτός θα βρεθεί στον «αέρα».

Οι ομιλίες αποτελούν καθημερινή συνήθεια πλέον στις προπονήσεις, ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν πιο ειδικά τετ-α-τετ με σκοπό έστω και τώρα να ξυπνήσουν οι παίκτες. Μέχρι να έρθει η χειμερινή περίοδος μεταγραφών όπου είναι δεδομένη η αναπροσαρμογή του ρόστερ, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η προσπάθεια να βγει προς τα έξω ο εγωισμός των παικτών, αλλά να πάρουν και περισσότερο χρόνο συμμετοχής παιδιά που είχαν περιορισμένο ρόλο. Ήδη η αρχή έγινε με τον Κιβρακίδη που αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον Ατρόμητο, η επιστροφή του Χαρίση από τον τραυματισμό του αλλά και περισσότεροι νέοι που θα έχουν όρεξη και κίνητρο να προσφέρουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x