Stoiximan Super League

Ο Ατρόμητος προχωρά σε ριζικές αλλαγές για να επανέλθει στο προσκήνιο

Στο Περιστέρι θέλουν να αφήσουν πίσω τους την κακή διετία, με το Ατρόμητο να προχωρά σε διορθωτικές κινήσεις από αρκετά νωρίς το καλοκαίρι, με σκοπό να επανέλθει και πάλι στους πρωταγωνιστές.

Μετά από μια δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά, που δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, ο Ατρόμητος είναι «αναγκασμένος» να… ανακατέψει την τράπουλα σε όλα τα επίπεδα για να επανέλθει και πάλι στους πρωταγωνιστές της Super League 1 και να αφήσει πίσω τον κακό του εαυτό. Η αναμόρφωση αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες, με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά και την ένταξη των νέων προσώπων που ήρθαν αλλά και των ακόμη περισσότερων που θα έρθουν στη νοοτροπία και τα θέλω της ομάδας.

Το κεφάλαιο Άνχελ Λόπεθ

Το δεύτερο πέρασμα του Σάββα Παντελίδη από τον πάγκο του συλλόγου, χωρίς αμφιβολία δεν στέφθηκε με επιτυχία από πλευράς αποτελεσμάτων. Μπορεί ο Έλληνας τεχνικός να έδειξε επαγγελματισμό και εργατικότητα κατά τη δεύτερη παρουσία του στους Περιστεριώτες, όπως ανέφεραν και οι ίδιοι κατά την λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, όμως η αντικατάστασή του ήταν δεδομένη αφού δυστυχώς δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Ατρόμητο.

Κατά την αναζήτηση νέου προπονητή, ο Αργύρης Γιαννίκης ήταν μεταξύ των υποψηφίων μετά την εξαιρετική χρονιά με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο από τη στιγμή που ζήτησε περιθώριο δύο εβδομάδων να απαντήσει, ο Ατρόμητος ενεργοποίησε άμεσα τη συμφωνία με τον Άνχελ Λόπεθ, με τον οποίο είχε συμφωνήσει αρκετές εβδομάδες πριν.

Ο Ισπανός τεχνικός ο οποίος αναμφίβολα αποτέλεσε μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν με τον Βόλο, από την στιγμή που ανακοινώθηκε, ξεκίνησε τον σχεδιασμό και την «εκκαθάριση» του ρόστερ σε συνεργασία με τη διοίκηση.

Ατρόμητος: Ριζικές αλλαγές για να επανέλθει στο προσκήνιο

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός

Μπορεί να είναι ακόμα αρχές Ιουνίου, όμως οι Γιώργος Μανούσος, Δημήτρης Γούτας, Κλαρκ Ενσικουλού, Μπράιαν Ραμπέγιο, Ροντρίγκο Γκάλο, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Ανδρέας Γιαννιώτης, Μπράιτ Εντομβόνγι, Μπόγιαν Μάτιτς, Αμίρ Αγκάγεφ και Πέτρος Γιακουμάκης, αποτελούν ήδη παρελθόν. Πρόκειται για παίκτες που κατά κύριο λόγο είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, με τις αποχωρήσεις αυτές να επιβεβαιώνουν τα λόγια του Άνχελ Λόπεθ που ανέφερε ότι, «πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 10-12 μεταγραφές».

Ήδη εξετάζονται περιπτώσεις παικτών που είτε έχουν προταθεί, είτε υπάρχουν στα υπόψη από την καλή παρουσία τους την περσινή σεζόν, ενώ σίγουρα και ο Ισπανός κόουτς θα δώσει κάποια «δικά του» ονόματα. Μοναδική κίνηση μέχρι στιγμής αποτελεί η ανανέωση του Χάρη Χαρίση, που αν και βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης μετά την ρήξη πρόσθιου χιαστού πρόσθιου χιαστού που υπέστη, είδε του Περιστεριώτες να τον στηρίζουν και να πιστεύουν σε αυτόν. Σίγουρο είναι επίσης ότι ο Ατρόμητος θα περιμένει και τους «κομμένους» από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, μια συνταγή που του έχει… βγει στο παρελθόν.

Οι σαρωτικές αλλαγές οφείλονται στο γεγονός ότι η προηγούμενη διετία θεωρείται απολύτως αποτυχημένη, κυρίως λόγω ποιότητας ποδοσφαίρου και κατά δεύτερον για τις βαθμολογικές θέσεις. Μεταγραφικά, έχει μπει ψηλά ο πήχης, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη επιθυμία για επιστροφή σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Η προετοιμασία και ο ρόλος του Ούμπιδες

Όπως ενημέρωσε και η ίδια η ΠΑΕ, η προετοιμασία της ομάδας θα γίνει στο εξωτερικό και πιθανότατα θα γίνει στην Ισπανία, ενώ μόνο τα τυπικά απομένουν για την επισημοποίηση του τελικού προορισμού. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού μεταξύ Χαβιέ Ούμπιδες, του προπονητή της, Άνχελ Λόπεθ, αλλά και του τεχνικού διευθυντή, Γιάννη Αγγελόπουλου. Πρόθεση είναι ο Ατρόμητος να δώσει δυνατά φιλικά τα οποία θα τον βοηθήσουν να είναι έτοιμος για το νέο πρωτάθλημα, με τον στόχο να μην είναι άλλος πέρα από την επιστροφή στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας (περίπου 8-10 φιλικά, ενώ έχει ανακοινωθεί ήδη το τουρνουά στον Βόλο 8-10 Αυγούστου).

Όσον αφορά την παραμονή του Ούμπιδες στην ομάδα, στη θέση του συντονιστή ποδοσφαιρικού τμήματος, δεν θα μπορούσε να έχει γίνει καλύτερη επιλογή. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που ξέρει τον Ατρόμητο καλύτερα από τον καθένα. Έχει την ικανότητα να καταλάβει τα θέλω των ποδοσφαιριστών αλλά και να τους μεταφέρει με έναν πιο άμεσο τρόπο τα όσα περιμένουν στο Περιστέρι από αυτούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x