Stoiximan Super League

Το πρωτοφανές με τα κρούσματα στον Ατρόμητο και η μη πρόβλεψη στο καταστατικό

Στο καταστατικό της Super League για το υγειονομικό πρωτόκολλο δεν υπάρχει πρόβλεψη για το πρωτοφανές θέμα που έχει προκύψει στον Ατρόμητο με τα κρούσματα κορωνοϊού στο τεχνικό τιμ του συλλόγου.

Σε μια περίεργη, όσο και πρωτοφανής κατάσταση φαίνεται πως έχει μπει η τύχη της διεξαγωγής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ για τη 10η αγωνιστική της Super League 1 την προσεχή Κυριακή (21/11, 19:30).

Ο λόγος είναι πως η ομάδα του Περιστερίου ζήτησε την αναβολή του αγώνα λόγω των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο τεχνικό τιμ του συλλόγου. Συγκεκριμένα, νοσούντες είναι οι Γιώργος Παράσχος, ο άμεσος βοηθός του, Παναγιώτης Γκουτσίδης και ο γυμναστής της ομάδας Γιώργος Πήδουλας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμη λύση ώστε να κάτσει κάποιος στον πάγκο και να κατευθύνει τους παίκτες του Ατρομήτου.

Ωστόσο, τα πράγματα περιπλέκονται κοιτάζοντας κανείς το υγειονομικό πρωτόκολλο της Super League. Σε αυτό, δεν προβλέπεται αναβολή αγώνα για το θέμα που έχει προκύψει, παρά μόνο αν εντοπισθούν 7 ή περισσότερα κρούσματα σε αθλητές.

Όσον αφορά για κρούσματα στο τεχνικό τιμ δεν γίνεται σχετική αναφορά, χωρίς αυτό να σημαίνει πάντως ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα προκύψει κάποια εξέλιξη γύρω από το θέμα.

Οι περιπτώσεις για αναβολή αγώνα:

-Αν στην ομάδα εντοπισθούν 7 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές κατά τους δύο τελευταίους ελέγχους πριν τον αγώνα, τότε ο αγώνας αναβάλλεται.

-Αν στην ομάδα εντοπισθούν 9 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές σε δύο διαδοχικούς ελέγχους, τότε αναστέλλονται οι ομαδικές προπονήσεις για 7 ημέρες (συνεχίζεται η ατομική άθληση) και οι αθλητές επιστρέφουν στις ομαδικές προπονήσεις μετά από αρνητικό μοριακό τεστ την 7η μέρα από την ημερομηνία του τελευταίου κρούσματος. Στη συνέχεια η διαδικασία συνεχίζεται όπως πριν από την εμφάνιση κρουσμάτων, με τον εβδομαδιαίο έλεγχο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x