Stoiximan Super League

«Σωστό πέναλτι στον Φορτούνη, δεν δόθηκε στον Λιβάγια»

Σωστή χαρακτήρισε την υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Κώστα Φορτούνη στο ματς με την Ξάνθη, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Βαρούχας, ενώ έκανε λόγο για πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του Λιβάγια με την ΑΕΛ.

Ορθή ήταν η υπόδειξη πέναλτι από τον διαιτητή Καραντώνη υπέρ του Κώστα Φορτούνη στο 25’ της αναμέτρησης του Ολυμπιακού κόντρα στην Ξάνθη, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 στην εβδομαδιαία κριτική για τις διαιτησίες της αγωνιστικής.

Μιλώντας στους Σταύρο Χονδροθύμιο και Τόλη Κοτζιά, ο καθηγητής διαιτησίας έκανε λόγο για εφαρμογή κανονισμού στη συγκεκριμένη φάση, αφού ο παίκτης της Ξάνθης ανατρέπει τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού ενώ τον βρίσκει και στο λαιμό με τον αγκώνα του.

Επιπλέον, στο παιχνίδι της ΑΕΛ με την ΑΕΚ, ο Εμμανουήλ Σκουλάς δεν είδε το μαρκάρισμα που δέχθηκε ο Μάρκο Λιβάγια στην περιοχή των γηπεδούχων, άρα και το πέναλτι υπέρ της «Ένωσης», ενώ στο ματς του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα ο ρέφερι Μπλάνας δεν υπέδειξε τρία πέναλτι υπέρ των «πρασίνων»

Τέλος, αναφερόμενος στον ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου, είπε ότι πρόκειται για τον καλύτερο Έλληνα διαιτητή και δικαίως η ΚΕΔ τον επέλεξε για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

Πλατανιάς-Λεβαδειακός:


Ο διαιτητής Κουμπαράκης έκανε καλή διαιτησία. Δεν υπάρχει πέναλτι που ζήτησε πέναλτι ο Πλατανιάς στο 6’, ενώ σωστά μέτρησε το γκολ των Κρητικών, αφού ναι μεν υπάρχει πέναλτι, αλλά μπήκε ταυτόχρονα γκολ.

Παναθηναϊκός-Κέρκυρα

- Στο 21’ ο Βιγιαφάνιες σκοράρει, αλλά σωστά ακυρώνεται γιατί ήταν οφσάιντ ο Δώνης που επηρεάζει τη φάση.

- Στο 47’ ο Βιγιαφάνιες δέχεται μαρκάρισμα εντός περιοχής από τον Γρομητσάρη, αλλά δεν δίνεται λανθασμένα πέναλτι, ενώ στη συνέχεια υπάρχει χέρι του παίκτη της Κέρκυρας και επίσης λανθασμένα δεν δίνεται πέναλτι.

- Επιπλέον και στο 78’, υπάρχει μαρκάρισμα στον Βιγιαφάνιες, αλλά λανθασμένα δεν δίνεται πέναλτι.

ΑΕΛ-ΑΕΚ

- Στο 5’ ο Ντέλετιτς διαμαρτύρεται έντονα στον Σκουλά, αλλά δεν βλέπει κίτρινη.

- Στο 13’ ο Αραούχο σωστά δέχεται κίτρινη κάρτα, αλλά έπρεπε να δει κίτρινη και ο Φατιόν.

- Στο 65’ ο Λιβάγια λανθασμένα κόπηκε με οφσάιντ.

- Στο 70’ δεν υπάρχει πέναλτι στον Μιλοσάβλιεβιτς, αφού ο Μασούντ παίρνει μπάλα.

- Στο 74’ υπάρχει μαρκάρισμα στον Λιβάγια εντός περιοχής και έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης

Ήταν καλή διαιτησία του Νεοφυτιάδη, ενώ υπήρχε μόνο ένα λάθος του β’ βοηθού. Ήταν σωστή η κόκκινη κάρτα στον Ναδάλες, αφού ο κανονισμός δεν κάνει εκπτώσεις.

Παναιτωλικός-Πανιώνιος

Καλή διαιτησία του Σιδηρόπουλου, που έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση.

ΠΑΣ-Ατρόμητος

Καλή η διαιτησία του Διαμαντόπουλου

- Στο 69’ είναι σωστή η υπόδειξη πέναλτι σε ανατροπή του Μπουσουλάτζιτς.

- Στο 79’ μπορούσε να δείξει κόκκινη κάρτα στον Ντάουντα, γιατί μαρκάρει με τις τάπες.

Λαμία-Αστέρας Τρίπολης

Καλή η διαιτησία του Κατσικογιάννη, αλλά το γκολ που πετυχαίνει η Λαμία δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Καραγιάννης κάνει χέρι, έπρεπε να βοηθήσει ο βοηθός Τάτσης, που είναι και έμπειρος.

Ολυμπιακός-Ξάνθη

- Στο 25’ υπάρχει μαρκάρισμα του Φασίδη, αφού βάζει το χέρι του στον λαιμό του Φορτούνη, άρα υπάρχει παράβαση και σωστά δόθηκε πέναλτι. Ο Καραντώνης εφάρμοσε τον κανονισμό.

- Οι βοηθοί έκαναν πολλά λάθη.

- Είναι λανθασμένη η κόκκινη κάρτα στον Κασάδο, αφού δεν υπάρχει η πρώτη κίτρινη.

Όσο για τον ορισμό του Σιδηρόπουλου, ο Παναγιώτης Βαρούχας είπε:

«Ο Σιδηρόπουλος είναι ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής. Έχει παίξει πολλά παιχνίδια. Αν δεν ήταν ο Σιδηρόπουλος, ποιος θα έπρεπε να είναι. Πρέπει να πάμε με μεγαλύτερη ηρεμία μέχρι την Τετάρτη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x