Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Ο Τσούμπερ-εγγύηση και η αξιοποίηση των θεμάτων του Βόλου από τον Γιαννίκη

Διαβάστε την άποψη του «προπονητή της εξέδρας» για τα σημεία-κλειδιά που οδήγησαν την ΑΕΚ στο σημαντικό «διπλό» (1-3) επί του Βόλου.

Με σπουδαίο «διπλό» (1-3) αποχώρησε η ΑΕΚ από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Η «Ένωση» και ο Αργύρης Γιαννίκης εκμεταλλεύτηκαν τις τακτικές αδυναμίες του Βόλου, αξιοποιώντας βέβαια και την τεράστια ποιότητα του Στίβεν Τσούμπερ.

Αναλυτικά, τα σημεία-κλειδιά της νίκης της ΑΕΚ, σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας»:

*Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε ανά διαστήματα την αδυναμία του Βόλου με τους… μεγάλους: Ο Βόλος φέτος έχει κάνει… θαύματα κόντρα σε ομάδες, οι οποίες δεν μπορούν να σπάσουν το πρέσινγκ του. Εν αντιθέσει, με τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, οι οποίοι κατάφεραν να το «απορροφήσουν», να περάσουν την μπάλα μπροστά και να εκμεταλλευτούν τα κενά που αφήνει. Αυτό έκανε ανά διαστήματα και η «Ένωση», η οποία πραγματοποιούσε εξαιρετικές επιθετικές μεταβάσεις. Βέβαια, δεν κατάφερε να το κάνει με σταθερό ρυθμό.

*Τσούμπερ εγγύηση, αλλά δεν είναι μόνος: Ο Τσούμπερ οργιάζει. Πλέον, έχει πέντε τέρματα και δύο ασίστ. Προφανώς, λογίζεται ως σημείο αναφοράς στην επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ, ωστόσο το ευτύχημα για την τελευταία είναι ότι δεν είναι ο μοναδικός «πόλος», πάνω στον οποίο πρέπει να εστιάζουν οι αντίπαλοί της (βλ. τον Γκαρσία την περασμένη σεζόν). Κάτι που αφενός βοηθά τον ίδιο να φανεί εντός αγωνιστικού χώρου, αφού δεν πέφτουν όλοι πάνω του κι αφετέρου προσφέρει λύσεις στον εκάστοτε προπονητή του σε περιπτώσεις απουσιών.

*Με… αύρα πρωταθλήτριας: Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Ήταν διπλό κορυφής (έστω και προσωρινής) μεν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται -ακόμη- λόγος περί πρωταθλήματος. Ωστόσο, νίκες σε τέτοια παιχνίδια (δεδομένου του επιπέδου του αντιπάλου, των νεύρων που δημιουργήθηκαν κτλ.) είναι από αυτές που δείχνουν ότι μια ομάδα… μπορεί. Ατσαλώνοντάς της παράλληλα και τον χαρακτήρα για τη συνέχεια.

*Το 4-3-3 που κλείδωσε τον Βόλο, παρά το γκολ: Η ΑΕΚ δεχόταν φάσεις στο δεύτερο μέρος, εάν και ταυτόχρονα έβρισκε και η ίδια χώρους στην αντεπίθεση. Δεν άρεσε αυτό το πάνω-κάτω στον Αργύρη Γιαννίκη (τουλάχιστον σε ό, τι αφορά το αμυντικό τρίτο της ομάδας του), εξ ου και έσπευσε να δέσει το κέντρο του. Συγκεκριμένα, πέρασε εντός τον Λε Ταλέκ αντί του Μάνταλου και τον Γκαρσία αντί του Ανσαριφάρντ. Πλέον, ο «δικέφαλος» αγωνιζόταν με 4-3-3, τους Λε Ταλέκ, Σιμόες και Σιμάνσκι στα χαφ και τους Γκαρσία και Τσούμπερ να πλαισιώνουν τον προωθημένο Άμπραμπατ. Ο «δικέφαλος» εν συνεχεία όχι μόνο δεν δεχόταν εύκολα φάσεις (με το γκολ του Βόλου να προέρχεται από κόντρα στον Βράνιες) αλλά αξιοποιούσε τους χώρους και την ταχύτητα που υπήρχε πλέον μπροστά για να απειλήσει.

*Δεν μάσησε από τα λάθη ο Μήτογλου: Κόντρα στον Ατρόμητο ο Γεράσιμος Μήτογλου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, αναδεικνυόμενος σε MVP του ματς και συγκεντρώνοντας αποθεωτικά σχόλια. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκίνησε καλά στον Βόλο. Έκανε λάθη, με σημαντικότερο εκείνο του 17', όταν έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Ρεγκατέν. Ωστόσο, το ενθαρρυντικό είναι ότι δεν τον πήρε από κάτω. Ίσα ίσα εν συνεχεία, ανέβηκε σε παρόμοια στάνταρ απόδοσης, όπως και στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x