Stoiximan Super League

Ο Παναιτωλικός ήθελε, αλλά ο Βόλος μπορούσε

Ο Βόλος νίκησε 3-1 τον Παναιτωλικό στο «Πανθεσσαλικό» σε ένα θεαματικό παιχνίδι και τον κράτησε προτελευταίο στη βαθμολογία των play-out της Super League.

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που «καιγόταν» για βαθμούς απέναντι στο Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που επικράτησαν 3-1 σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, για την 3η αγωνιστική των play-out της Super League Ιnterwetten. Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, τα δύο εξ αυτών με πέναλτι.

Οι Αγρινιώτες παρέμειναν έτσι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας (21β.) μόλις στο +1 από την ΑΕΛ και στο -2 από τον ΟΦΗ, συνεχίζοντας με άγχος την προσπάθεια παραμονής. Ο Βόλος από την άλλη που έχει «καθαρίσει» με την υπόθεση-σωτηρία, συνεχίζει πρώτος στην ειδική βαθμολογία των play-out με 38 βαθμούς.

Πολύ θεαματικό το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό, με τις δυο ομάδες να παίζουν πολύ ανοιχτά από την αρχή, το σκορ να ανοίγει μόλις στο 3ο λεπτό και μέχρι την ανάπαυλα να έχουν σημειωθεί τέσσερα τέρματα. Εξαιρετικός ο ρυθμός και στο δεύτερο μέρος, παρά την απουσία γκολ, με την μπάλα να πηγαίνει ανά διαστήματα πάνω-κάτω με ταχύτατο ρυθμό και τον Παναιτωλικό να φτάνει σε θέση βολής αρκετές φορές, αλλά να μην ευστοχεί σε καμία.

Στο μυαλό του κόουτς

Ο Άνχελ Λόπεθ ξεκίνησε το ματς για τον Βόλο με σχηματισμό 4-2-3-1 και τους: Κλέιμαν - Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Τέκιο - Ριένστρα, Νίνη - Κρητικό, Μπουένο, Μπαρτόλο - Περέα

Ο Τραϊανός Δέλλας «κατέβασε» τον Παναιτωλικό επίσης με 4-2-3-1 και βασικούς τους : Κνετ - Περέιρα, Τσότσαλιτς, Καρασαλίδη, Μεντίνα - Εντινγκα, Ταχάρ - Αριγίμπι, Μεντόζα, Ντίας - Βέργο

Το ματς

Ο Βόλος άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με πολύ ωραίο γκολ του Ριένστρα (1-0). Η άμυνα των φιλοξενούμενων απομάκρυνε σέντρα του Νίνη και ο μέσος των γηπεδούχων έπιασε ένα ευθύβολο βολέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής που άφησε «άγαλμα» τον Κνετ.



Οι Θεσσαλοί έφτασαν πολύ γρήγορα και σε δεύτερο γκολ, με τον Μπουένο να κάνει το 2-0 στο 13' από το σημείο του πέναλτι. Ο Σιδηρόπουλος σφύριξε αρχικά φάουλ σε χέρι του Ταχάρ στα όρια της μεγάλης περιοχής, αλλά συμβουλεύτηκε το VAR και τελικά έδωσε πέναλτι που κατέληξε σε γκολ.



Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στη συνέχεια να αντιδράσουν, με πρωταγωνιστή τον Ταχάρ, ο οποίος απείλησε με δύο σουτ εκτός περιοχής, κυρίως στο 15' αλλά και στο 29'.

Αυτό που δεν πέτυχαν στη ροή του παιχνιδιού οι Αγρινιώτες, το πέτυχαν από το σημείο του πέναλτι στο 36', το οποίο επίσης υποδείχθηκε κατόπιν χρήσης VAR. Ο Βέργος ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 2-1.



Μάλιστα είχαν μεγάλη ευκαιρία μέσα σε ένα λεπτό (37') να ισοφαρίσουν, όταν ο Αριγίμπι έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και πάσαρε παράλληλα με τη γραμμή τέρματος, αλλά ο Φεράρι απομάκρυνε τη μπάλα πριν την σπρώξουν στα δίχτυα οι φιλοξενούμενοι.

Στο 42ο λεπτό ο Βόλος κατάφερε να προηγηθεί ξανά με δύο γκολ (3-1), έχοντας σκόρερ τον Μήτογλου. Ο Γκρίλο έκανε την κεφαλιά-πάσα μετά από κόρνερ του Μπουένο και ο Έλληνας αμυντικός στόπαρε και σκόραρε από κοντά.



Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που είχε συντριπτικά την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ ο Βόλος περίμενε πίσω από την μπάλα και επεδίωκε να χτυπήσει σε αντεπιθέσεις.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πολλές φορές σε θέση βολής, αλλά η αδυναμία που έχουν όλη τη σεζόν στην τελική προσπάθεια έκανε ξανά πολύ έντονα την εμφάνισή της. Τη μία φορά που σκόραραν με τον Ντίας (51'), το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ.



Από το 65ο λεπτό μέχρι το 80' το παιχνίδι πήρε φρενήρη ρυθμό, με τη μπάλα πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο εστίες να απειλούνται σχεδόν σε κάθε φάση.

Στο 72' χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό με τον Ντάλσιο, όταν σούταρε ολομόναχος εντός περιοχής δύο φορές, με την πρώτη προσπάθεια να την αποκρούει με τα πόδια πάνω στη γραμμή ο Γκρίλο και την δεύτερη ο Κλέιμαν.



Στο τελευταίο δεκάλπετο του ματς, ο Βέργος σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι. Την πρώτη (82') η φάση ήταν ως μη γενόμενη λόγω υπόδειξης οφσάιντ, αλλά με τη δεύτερη στο 86' ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να έχει μειώσει.




MVP: Ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής στο ματς ήταν ο Νίκος Βέργος του Παναιτωλικού, με γκολ, με δοκάρι και πολύ έντονη παρουσία, αλλά αν πρέπει να επιλεγεί ποδοσφαιριστής από τους νικητές, αυτός θα είναι ο Αλμπέρτο Μπουένο, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο που διαμορφώθηκε το 3-1 είχε το γκολ στο 2-1, αλλά και την εκτέλεση κόρνερ από την οποία προήλθε το 3-1. Γενικώς ήταν εξαιρετικά δραστήριος στο πρώτο μέρος, στο οποίο κρίθηκε και το ματς υπέρ του Βόλου.

Η σφυρίχτρα: Ο Τάσος Σιδηρόπουλος είχε να αντιμετωπίσει αρκετές δύσκολες φάσεις στην αναμέτρηση. Πήρε σωστές αποφάσεις για τον καταλογισμό των δύο πέναλτι, αφού πρώτα είδε το video, ενώ ορθά ακύρωσε και το γκολ του Παναιτωλικού στο 51'. Πολύ καλή διαιτησία σε ένα ματς πολύ απαιτητικό.

Σκόρερ: 3΄Ριένστρα, 13' πεν. Μπουένο, 42' Μήτογλου - 36' πεν. Βέργος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x