Stoiximan Super League

Δέκα με τόνο σε Φορτούνη και Μάριν

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως η εναλλαγή θέσεων και ρόλων (βοήθησε σε αυτό πολύ και η κίνηση στο χώρο από τον Μιραλάς), επέτρεψε στους δύο μεσοεπιθετικούς του Ολυμπιακού να κάνουν την διαφορά.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι του Όσκαρ Γκαρθία στο πρωτάθλημα και ήταν πολύ σημαντική υπόθεση για τους πειραιώτες, ότι ξεπέρασαν με επιτυχία το εμπόδιο της Λαμίας. Πολλοί ίσως να μην είχαν καταλάβει τον βαθμό δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα και κρίνοντας από την εξέλιξη του ματς, να στέκονται στην άνετη επικράτηση των πρωταθλητών.

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε αυτή την άνετη επικράτηση (θα μπορούσε μάλιστα να έχει πετύχει και μεγαλύτερο σκορ) γιατί πολύ απλά δεν έπεσε στη “παγίδα” να θεωρήσει εύκολο τον συγκεκριμένο αγώνα. Εύκολο ματς δεν υπάρχει μέχρι το τέλος της σεζόν για την ομάδα του Πειραιά και αυτό θα πρέπει να το έχουν υπόψιν όλοι οι φίλοι των ερυθρόλευκων.

Πάμε όμως να σταθούμε στο στοιχείο που έκανε την διαφορά για τους πρωταθλητές και το οποίο είναι η εξαιρετική απόδοση του Μάριν και του Φορτούνη. Τα δύο δεκάρια του Ολυμπιακού παίρνουν δέκα με τόνο για την εμφάνιση τους και ο Όσκαρ Γκαρθία θα είχε πολλούς λόγους να χαμογελάσει βλέποντας την αγωνιστική εικόνα των δύο παικτών.

Θα πρέπει επίσης να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στις συνεργασίες που έβγαλαν Φορτούνης και Μάριν, με αποκορύφωμα δύο φάσεις. Το γκολ που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο ο Γερμανός μετά την εξαιρετική πάσα του Φορτούνη και η μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Έλληνας μέσος από την μικρή περιοχή, μετά την πολύ καλή μεταβίβαση του Μάριν, στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους.

Η εναλλαγή θέσεων και ρόλων (βοήθησε σε αυτό πολύ και η κίνηση στο χώρο από τον Μιραλάς), επέτρεψε στους δύο μεσοεπιθετικούς του Ολυμπιακού να κάνουν την διαφορά.Οι δύο τους βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και ο Γκαρθία περιμένει ακόμα καλύτερα πράγματα στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτή τη στιγμή λείπει από τον Ολυμπιακό ο Οτζίτζα, ένας πολύ ποιοτικός μέσος που μπορεί να προσφέρει πολλά στη δημιουργία παιχνιδιού για τους πρωταθλητές Ελλάδος. Μόλις επιστρέψει και ο διεθνής μέσος, ο Γκαρθία θα έχει στην διάθεση του έναν ακόμα παίκτη που θα δίνει έξτρα επιλογές στην καλή κυκλοφορία μπάλας και την καλή τελική πάσα.

Θα ήταν άδικο πάντως να μην αναφερθεί κάποιος σε δύο ακόμα παίκτες του Ολυμπιακού, που έκαναν πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στην Λαμία. Ο λόγος για τον Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος είχε δύο σημαντικές επεμβάσεις με καλά τάκλιν, και τον Γκιγιόμ Ζιλέ.

Ο Βέλγος μέσος έκανε πολύ καλή δουλειά στον άξονα της μεσαίας γραμμής κι επί της ουσίας του “ανήκει” το δεύτερο γκολ που πέτυχαν οι πρωταθλητές με τον Ανσαριφάρντ. Οι ερυθρόλευκοι διεύρυναν το σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα, καθώς αυτή ήταν η όγδοη σερί νίκη του Ολυμπιακού και το επόμενο ματς των πειραιωτών είναι απέναντι στην Ξάνθη, στο “Καραϊσκάκη”.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x