Stoiximan Super League

Δεν... μάσησε στη Λάρισα η Κέρκυρα!

Όρθια στη Λάρισα η Κέρκυρα! Στο ντέρμπι παραμονής με την ΑΕΛ, οι «Φαίακες» έφυγαν με το 0-0 από τον κάμπο (αν και έπαιζαν με δέκα από το 68ο λεπτό), παρά την πίεση των γηπεδούχων.

Δεν… έπεσε στον κάμπο η Κέρκυρα.

Η ΑΕΛ και οι «Φαίακες» πήγαν με στόχο το απόλυτο στο ντέρμπι παραμονής, αλλά με το 0-0 οι φιλοξενούμενοι μπορούν να νιώθουν κερδισμένοι και οι «βυσσινί»… πιο απογοητευμένοι. Ο λόγος είναι ότι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 68’, εξαιτίας της δεύτερης κίτρινης του αρχηγού τους, Σπύρου Σπίνουλα, αλλά και η που δέχθηκαν στο τελευταίο 20λεπτο.

Πάντως, θα μπορούσαν λίγο πριν το σκορ, αφού ο Επστάιν είχε δοκάρι στο 65’. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες συνολικά και στο 72’ σπατάλησε τετ-α-τετ ο Περόνε.

Έτσι, η Λάρισα έφτασε τους 26 βαθμούς και η Κέρκυρα τους 20, περιμένοντας να φύγει με άδεια χέρια ο Απόλλων στα Γιάννενα την Κυριακή για να τον αφήσουν πίσω τους και να τον κρατήσουν εντός της επικίνδυνης ζώνης.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Το ματς


Στοχεύοντας στο να γείρει από νωρίς την πλάστιγγα υπέρ της μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΛ, που δεν πήρε ώθηση από την έδρα της λόγω της λιγοστής παρουσίας του κόσμου, που έδειχνε «παγωμένος». Πάνω σε αυτήν τη λογική, ο Ράτκο Ντόστανιτς, ξεκίνησε αρκετά επιθετικογενές σχήμα με Ντέλετιτς, Κριζμάν, Ναζλίδη και Περόνε (που συνήθως χρησιμοποιείται ως αλλαγή).

Η πρώτη τελική ήρθε μόλις στο 2’ με την κεφαλιά του στόπερ, Ζίζιτς, έπειτα από σέντρα του Ντέλετιτς, που ήταν πολύ κεφάτος και δραστήριος στα πρώτα λεπτά και στο 13’ ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα και βρήκε σε ετοιμότητα τον Γιαννακόπουλο. Στο πρώτο τέταρτο οι «βυσσινί» είχαν τον έλεγχο, δίχως να καταφέρουν, ωστόσο, να γίνουν αρκετά παραγωγικοί. Την ίδια ώρα οι «Φαίακες» είχαν εντελώς παθητικό ρόλο και δεν κατάφεραν να πατήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή.

inner

Μετά από εκείνο το σημείο κατάφεραν να βγάλουν αρμονία στο παιχνίδι τους και να ισορροπήσουν την κατάσταση και παράλληλα η άνοδος του Ρόλε τους έκανε πιο επικίνδυνους. Μάλιστα, ο Αργεντινός ήταν μέσα σε όλες τις απειλές της ομάδας του στο πρώτο μέρος, αλλά από αυτόν ξεκίνησε η πρώτη καλή στιγμή της Κέρκυρας και η πιο κλασική της στο α’ μέρος. Όταν και βρήκε με κάθετη τον Επστάιν που έφυγε κάπως πλάγια και από δύσκολη γωνία δοκίμασε την τύχη του.

Προς το φινάλε του πρώτου μέρους πήγε να «ανάψει» κάπως το παιχνίδι. Ο Περόνε στο 39’ έβγαινε φάτσα με τον Γιαννακόπουλο, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Οριακή η φάση, ίσως να ήταν… μισό παπούτσι εκτεθειμένος. Στο 43’, έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΛ, ο Αρτυματάς δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής και δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Μπόζοβιτς. Συνοπτικά… ανώτερη η ΑΕΛ στο πρώτο τέταρτο, ισορροπημένο το παιχνίδι μέχρι την ανάπαυλα.

Με την ίδια συνταγή (αυτή του πρώτου μέρους) μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ, κλείνοντας την Κέρκυρα στην περιοχή της και με διαδοχικά κόρνερ την πίεσε αρκετά στο πρώτο πεντάλεπτο. Στη συνέχεια ακολούθησαν μπαράζ λαθών από τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλός ρυθμός και… υποψία καλής φάσης και το παιχνίδι να είναι κακό και πάλι. Ευτυχώς μόνο στο πρώτο μισό του δεύτερου μέρους.

Μετά από εκείνο το σημείο, το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, καθώς η ΑΕΛ αφυπνίστηκε από την ευκαιρία του Επστάιν που ήταν η καλύτερη στο δεύτερο μέρος. Ο Γερμανός εξτρέμ ταλαιπώρησε τον Μασούρα και μετά το σουτ του και την κόντρα στον Ζίζιτς, η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Μπόζοβιτς. Ό,τι δεν είχε γίνει σε ολόκληρο τον υπόλοιπο αγώνα συνέβη μέσα σε λίγα λεπτά.

inner
Διότι μετά το δοκάρι ακολούθησε καλή στιγμή της Λάρισας με Μιλοσάβλιεβιτς και Ζίζιτς (67’), αποβολή για Σπίνουλα (68’) στο 72’ το τετ-α-τετ του Περόνε, στο οποίο είχε απάντηση ο Γιαννακόπουλος. Η ομάδα του Ντόστανιτς πίεσε στο τελευταίο 20λεπτο, έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά η Κέρκυρα πήρε (βάσει των δεδομένων) έναν ηρωικό βαθμό.

inner



ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας (53' Ρέντζας), Φατιόν (83' Μλαντένοβιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Κριζμάν, Ναζλίδης (63' Λεοζίνιο), Περόνε.

Στον πάγκο: Ξενοδόχοφ, Λαγός, Γιοβάνοβιτς, Μόρας

Κέρκυρα (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Αρτυματάς, Κρητικός, Ζορμπάς (74' Γκράσι), Ρόλε (92' Ινάσιο Κέβεν), Επστάιν, Παμλίδης (87' Μυτίδης).

Στον πάγκο: Κουτζαβασίλης, Μενσά, Κόντος, Αναστασίου

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος.
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Ιωάννης Σίπκας
Τέταρτος Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x