Stoiximan Super League

Δημήτρης Σερπέζης: Η επιστροφή, οι Β' ομάδες που έλειπαν από την Ελλάδα και το… lockdown

Ο Δημήτρης Σερπέζης επέστρεψε στην δράση μετά τον τραυματισμό του και μίλησε στο sport-fm.gr για την επάνοδό του στον Παναθηναϊκό, τις Β' ομάδες, την πορεία του και την... καραντίνα.

Μετά από μία δύσκολη χρονιά, ο Δημήτρης Σερπέζης ανυπομονούσε για τη σεζόν 2021/22. Έχοντας κάνει την τρίτη του προετοιμασία με τους... μεγάλους του Παναθηναϊκού, ο νεαρός μέσος ετοιμαζόταν να στελεχώσει τη νεοϊδρυθείσα Β' ομάδα και φυσικά να πάρει την οποιαδήποτε ευκαιρία του έδινε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ωστόσο, ένας τραυματισμός στον αστράγαλο έφερε το χειρουργείο τον Οκτώβριο και εντέλει ο 21χρονος χαφ έμεινε εκτός δράσης μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Οι άσχημες ημέρες όμως πέρασαν, ο Σερπέζης επέστρεψε παίρνοντας χρόνο συμμετοχής στην ήττα της δεύτερης ομάδας του «τριφυλλιού» από την Επισκοπή με 2-1 και πλέον βλέπει μπροστά.

Δημήτρης Σερπέζης: Η συνέντευξή του στο sport-fm.gr

Μετά την αναμέτρηση στον Ασπρόπυργο, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μίλησε στο sport-fm.gr και τον Γιάννη Πολιά, δηλώνοντας πανέτοιμος να μπει ξανά σε φουλ ρυθμούς.

Ξεκινώντας, σχολίασε την επιστροφή μετά από τέσσερις μήνες (και 13 όσον αφορά επίσημα ματς) αναφέροντας πως «όταν γυρνάς μετά από τόσο καιρό, νιώθεις σαν παιδί ξανά, είναι πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα αλλά δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε με το αποτέλεσμα που θα ήθελα. Άγχος δεν είχα, ο ρυθμός θα βρεθεί σιγά σιγά. Για μία εβδομάδα που έκανα προπονήσεις ήμουν καλά κι έτσι με εμπιστεύτηκε ο προπονητής. Το ευχάριστο ήταν ότι το πόδι μου ήταν μια χαρά, οι ανάσες μου κι αυτές μια χαρά, μόνο ο ρυθμός μένει».

Η συμμετοχή του ενάντια στην Επισκοπή αποτέλεσε και το ντεμπούτο του με τη Β' ομάδα των «πρασίνων». Η δημιουργία δεύτερων ομάδων τον βρίσκει απολύτως σύμφωνο, καθώς όπως είπε «οι Β’ ομάδες είναι αυτό που έλειπε τόσα χρόνια από την Ελλάδα. Και οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν δεύτερη ομάδα, δεν είναι τυχαίο αυτό. Ο παίκτης από την ακαδημία χρειάζεται αυτήν την εμπειρία για τη μετάβαση στην Α’ ομάδα.

Η Super League 2 είναι μία επαγγελματική λίγκα. Η διαφορά από την Κ-19 μέχρι την Α’ είναι μεγάλη, κι ας μην φαίνεται. Η ύπαρξη Β’ ομάδας βοηθά όλα τα παιδιά και είναι πολύ καλό που έγινε αυτή η αλλαγή. Και είναι ακόμα πρώτη χρονιά, σίγουρα με τον χρόνο θα βελτιωθούν και οι Β’ ομάδες, και οι εγκαταστάσεις, και οι παροχές, όχι βέβαια ότι έχουμε παράπονο τώρα.

Δημήτρης Σερπέζης: Η συνέντευξή του στο sport-fm.gr

Η διαφορά μεταξύ πρωταθλήματος Κ-19 και Super League 2 είναι πολύ μεγάλη, εδώ υπάρχουν παίκτες με μεγάλη εμπειρία. Είδαμε και με την Επισκοπή, προηγήθηκε 2-1 στο ημίχρονο και το κράτησε. Αν ήταν ματς Κ-19, μπορεί να είχαμε και 15 φάσεις!

Εμείς ως Παναθηναϊκός συνηθίζαμε να κάνουμε 20 φάσεις σε κάθε ματς, με την Επισκοπή είδαμε ότι είναι μετρημένες και πρέπει να τις μετατρέψεις σε γκολ».


Αφού καλύφθηκαν τα της επιστροφής και τα των Β' ομάδων, ο Δημήτρης Σερπέζης ξετύλιξε το κουβάρι της μέχρι τώρα ποδοσφαιρικής του πορείας.
«Ξεκίνησα στα πέντε μου χρόνια στον Ερμή Ηρακλείου», θυμάται. «Είχα περάσει και από τάε κβο ντο και κολύμβηση αλλά η κλίση μου στο ποδόσφαιρο ήταν εμφανής – και ο πατέρας μου ήταν μεγάλος λάτρης του ποδοσφαίρου. Τον Οκτώβριο του 2010 είχε γίνει ένα φιλικό με τον Παναθηναϊκό και τα είχα πάει αρκετά καλά, μου ζήτησαν να κάνω δοκιμαστικό εκεί και μετά από 1-2 προπονήσεις μου έδωσαν τα ρούχα της ομάδας. Ήμουν εννέα ετών τότε.

Στα επόμενα έντεκα χρόνια πέρασα από όλα τα τμήματα υποδομής, έκανα καλές χρονιές στην Κ-15, στην Κ-17 και στην Κ-19, κατάφερα να βγάλω μία τετραετία δίχως τραυματισμό και με φουλ παιχνίδια.

Ακολούθησε η μετάβαση στην Ά ομάδα, έχω κάνει τρεις προετοιμασίες, όσο να ‘ναι είναι... γεμάτα τα εφηβικά μου χρόνια!

Δημήτρης Σερπέζης: Η συνέντευξή του στο sport-fm.gr

Τις πρώτες ευκαιρίες τις είχα πάρει επί Δώνη, είχα παίξει σε αρκετά ματς στα playoffs (σ.σ. σεζόν 2019/20), μετά ήρθε ο Πογιάτος και είχα ξεκινήσει βασικός στην πρεμιέρα. Μετά άλλαξε ο προπονητής και τα πράγματα άλλαξαν. Ασφαλώς είναι θέμα προπονητή το αν θα σε βάζει ή όχι. Εκεί βάζεις το κεφάλι κάτω, δουλεύεις και προσπαθείς για το καλύτερο.

Ήταν μία δύσκολη χρονιά, και λόγω του ότι δεν έπαιζα, και λόγω lockdown. Φέτος η χρονιά ξεκίνησε με καλούς οιωνούς αλλά μετά ήρθε ο τραυματισμός και έμεινα τέσσερις μήνες έξω. Τώρα όμως αυτό είναι παρελθόν».


Και αφού έφτασε η κουβέντα στα... lockdowns, ο 21χρονος παίκτης θυμήθηκε πώς είχε βιώσει ως φέρελπις ποδοσφαιριστής το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού το 2020, καθώς και την καραντίνα που είχε ακολουθήσει.

Δημήτρης Σερπέζης: Η συνέντευξή του στο sport-fm.gr

Με δικά του λόγια, «στο πρώτο lockdown είχαμε κάτσει δύο μήνες εκτός, εγώ προπονούμουν με την Α’ ομάδα. Ήταν πολύ άσχημο για μένα γιατί εκείνη τη σεζόν είχα κάνει φοβερά πράγματα στην Κ-19, σε 20 αγώνες είχα δέκα γκολ και επτά ασίστ σαν οκτάρι.

Οπότε δύο μήνες μέσα στο σπίτι ήταν δύσκολοι. Εγώ δεν σταμάτησα καθόλου, προπονούμουν κάθε μέρα και σίγουρα έμαθα πράγματα μέσα από αυτό, όλοι μας πιστεύω. Από εκεί και πέρα, δόξα τω Θεώ που έχουμε τον αθλητισμό γιατί οι υπόλοιποι δεν ξέρω πώς τα βγάλατε πέρα (σ.σ. γέλια)»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x