Stoiximan Super League

Δώνης: «Είναι εύκολο να τα χώνεις σε Έλληνα τεχνικό»

Στην κριτική που συνεχίζει να δέχεται παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται εντός των στόχων του, αναφέρθηκε ο Γιώργος Δώνης μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0).

Ο ΠΑΟΚ με τη σημερινή νίκη επί του ΠΑΣ, εξασφάλισε το +4 στα πλέι οφ, με τον Γιώργο Δώνη να τονίζει ότι ναι μεν ότι πρόκειται για μια αμφίρροπη διαδικασία, αλλά να επισημαίνει την υποχρέωση του «Δικεφάλου» να επιβεβαιώσει ότι είναι το φαβορί για την πρωτιά.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν αναφέρθηκε μόνο στην εικόνα της ομάδας του και τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Αστέρα, αλλά και στην κριτική που δέχεται.

«Ξέρω πως λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι πιο εύκολο να τα χώσεις σε ένα Έλληνα προπονητή παρά σε έναν ξένο. Ο κάθε άνθρωπος που έχει αξία πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και νομίζω πως οι άξιοι άνθρωποι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Νομίζω πως πετύχαμε ένα επιμέρους στόχο που ήταν να βγούμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα. Μαζέψαμε 31 στον πρώτο γύρο και 31 στο δεύτερο. Στα πλέι οφ πηγαίνουμε με ένα πλεονέκτημα, κάθε βαθμός παίζει σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν συνεχόμενα ματς και δεν ξέρεις το απώλειες που θα έχεις. Νομίζω πως τα παιδιά που ήταν το καλοκαίρι και αυτά που ήρθαν τον χειμώνα δούλεψαν σκληρά και πειθαρχημένα. Από εδώ και πέρα έχουμε βασικούς στόχους, ο ένας είναι να πάμε στον τελικό και να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ. Απαιτείται σκληρή δουλειά για να μη χαλάσουμε όλα αυτά που έχουμε πετύχει έως τώρα και όλα αυτά που μας έκαναν να διεκδικήσουμε τους δύο στόχους.

Ήταν βαρετό το πρώτο ημίχρονο σήμερα, λυπόμουν τους ανθρώπους που πλήρωσαν εισιτήριο. Το κίνητρο είναι διαφορετικό σε κάθε ματς, οι παίκτες πιθανόν να είχαν το μυαλό τους αλλού. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε περισσότερη ζωντάνια και διάθεση και φτάσαμε στη νίκη. Είναι σημαντικό που υπάρχουν παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν σε πολλές θέσεις».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός σε ό,τι αφορά αυτό που έχω εγώ στο μυαλό μου. Εάν κάποιος θεωρεί πως αυτό που βλέπει είναι κουραστικό, τότε διαφωνούμε. Με τις συνθήκες του καλοκαιριού και μετά αυτές που βρήκαμε, που ήταν ιδανικές, άλλαξαν οι προσδοκίες. Στον ΠΑΟΚ αναβαθμίζονται πολλά πράγματα και υπάρχει πολύ καλό κλίμα. Να μη είναι τόσο αυστηροί αυτό που βλέπουμε. Ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε μια διαφορετική τροχιά και πρέπει να δούμε πώς θα παίξουμε το ποδόσφαιρο που θα ελκύει τον κόσμο. Θεωρώ πως παίξαμε φέτος πιο ευχάριστα από άλλες χρονιές, δίχως να θέλω να υποτιμήσω τους προηγούμενους προπονητές».

Για την απόδοση του Λόρενς: «Μπορεί να είναι ταλαιπωρημένος ο Λόρενς, ποτέ δεν ξεκουράζεται στη προπόνηση. Όμως 1-2 ματς αν ένας παίκτης μας δεν παίξει καλά, αυτό δεν μας ανησυχεί. Πιστεύω πως το Σάββατο (με τον Αστέρα) θα είναι καλά».

Για τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Αστέρα: «Περιμένω να είμαστε αποτελεσματικοί. Είμαστε 14 ματς συνεχόμενα ματς αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις και τώρα πάμε το Σάββατο για το αποτέλεσμα. Δεν μας ενδιαφέρει αν παίξουμε καλά ή άσχημα. Θα έχουμε τον Αθανασιάδη, τον Σίλντενφελντ, τον Ρομπέρ και ο Ολίσε θα είναι διαθέσιμος. Ο Σταφυλίδης και ο Βούκιτς θα μπουν μετά από 10 μέρες».

Για τα υβριστικά συνθήματα σε βάρος του: «Είναι μια συνήθεια που γίνεται λατρεία να βρίζουν την μάνα μου. Χάνουμε και κερδίζουμε, νομίζω πως θα συνεχίσουν να την βρίζουν».

Για το αν είναι άδικη η κριτική που δέχεται: «Δεν έχει νόημα να μπω σε αυτή την διαδικασία. Ξέρω πως λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι πιο εύκολο να τα χώσεις σε ένα Έλληνα προπονητή παρά σε έναν ξένο. Μας αρέσει να υποτιμούμε τους Έλληνες προπονητές, άσχετα αν είμαστε Έλληνες. Αυτό ισχύει μόνο στην Ελλάδα γιατί σε άλλες χώρες κοιτάνε τους δικούς τους ανθρώπους. Ο κάθε άνθρωπος που έχει αξία πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και νομίζω πως οι άξιοι άνθρωποι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα».

Για την διαδικασία των πλέι οφ: «Δεν μπορείς να προδικάσεις τι θα γίνει. Θα παίξει ρόλο η ψυχολογία, είναι μια διαδικασία με πολλά κοντινά ματς, άρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει. Εμείς είμαστε φαβορί σαν όνομα και σαν φανέλα και έχουμε και το αβαντάζ των δύο βαθμών».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x