Stoiximan Super League

Εξουδετερώθηκαν στο «ροντέο» Ηρακλής και Βέροια

Σε ένα ματς που το β' 45λεπτο ήταν όλα τα... λεφτά, Ηρακλής και Βέροια έμειναν στο 1-1 (51' Στάμου–59' Λινάρδος), αποτέλεσμα που δεν βολεύει κανέναν από τους δύο, που παραμένουν χαμηλά στη βαθμολογία.

Ηρακλής και Βέροια ήθελαν μόνο τη νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρηση προκειμένου να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις επήλθε η αλληλοεξουδετέρωση, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.

Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο που δεν θα μείνει στην μνήμη κανενός, όλα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος, με το γκολ του Ηρακλή να αλλάζει όλη τη μορφή του αγώνα. Μόλις στο 51' ο Στάμου ολοκλήρωσε μια φάση διαρκείας στα καρέ της Βέροιας, κάνοντας το 1-0 με κεφαλιά, αλλά πολύ γρήγορα (59') οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με πολύ όμορφο τέρμα του Λινάρδου.

inner

Στο μισάωρο που απέμεινε στο ματς, η μπάλα ήταν πάνω-κάτω, με τη Βέροια να είναι πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, αλλά και τον «Γηραιό» να γεμίζει με παίκτες την αντίπαλη περιοχή, ωστόσο το 1-1 παρέμεινε, με τους γηπεδούχους να είναι οι πολύ μεγάλοι χαμένοι που παραμένουν στον πάτο της βαθμολογίας.

Το ματς

Με νέο προφίλ και φανερά ανανεωμένος παρουσιάστηκε ο Ηρακλής από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κόντρα στη Βέροια, αφού ανέλαβε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να πετύχει ένα γκολ, καθώς ούτε η ισοπαλία ήταν αρκετή για τους γηπεδούχους δεδομένης της βαθμολογικής τους θέσης.

Πράγματι, η υπεροχή του «Γηραιού» έφτασε πολύ κοντά στο να μετουσιωθεί σε γκολ στο 11', όταν ο Πασάς έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, πάσαρε στον Περόνε που με πολύ απλή ενέργεια την έφερε στο δεξί του πόδι αδειάζοντας τον Καλί, αλλά το πλασέ του εξουδετέρωσε με καταπληκτική επέμβαση ο Καντιμοίρης.

Όσο περνούσε η ώρα η Βέροια προσαρμόστηκε στις συνθήκες του ματς, «έσπασε» την πίεση του Ηρακλή και μάλιστα είχε κάποιες επικίνδυνες τελικές ενέργειες με τον Σαρπόνγκ (15', 16', 23') που έκανε τα πάντα στο δημιουργικό τομέα, αλλά όλες του οι προσπάθειες κατέληξαν άουτ.

inner

Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε και η ιστορία του α' ημιχρόνου, αφού στα εναπομείναντα λεπτά, οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε συνεχόμενα λάθη, χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν την παραμικρή ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες.

Η εικόνα του β' ημιχρόνου δεν είχε όμως καμία απολύτως σχέση με ό,τι συνέβη στο α' μέρος, αφού το παιχνίδι απέκτησε έναν τρελό ρυθμό λόγω του γκολ που πέτυχε ο Ηρακλής πολύ νωρίς στο δεύτερο 45λεπτο. Πιο συγκεκριμένα στο 51' ο Μοντέιρο εκτέλεσε το φάουλ από πολύ πλάγια θέση, η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Χουάντερσον και στη συνέχεια πάνω στη γραμμή απομάκρυνε ο Καλί, ωστόσο ο Στάμου πήρε το... ριμπάουντ και με κεφαλιά έκανε το 1-0 στην ανυπεράσπιστη εστία.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι, ωστόσο στο 59' από μια ανύποπτη φάση, ο Ρούσσος απομάκρυνε τυφλά με το κεφάλι, έπειτα από μια σέντρα του Μαλόν, αλλά έστειλε την μπάλα κατευθείαν στον Λινάρδο, που με ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 1-1.

inner

Αυτή η εξέλιξη αποσυντόνισε πλήρως τον «Γηραιό» δίνοντας την ευκαιρία στη Βέροια να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις σε φάση αντεπίθεσης προς την εστία των γηπεδούχων με κορυφαία αυτή στο 71' με τον Σαρπόνγκ. Ο Ολλανδός έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Ηρακλή από τα αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε, απομάκρυνε ο Χουάντερσον.

inner

Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής απλά γέμισε την περιοχή της Βέροιας με πολλούς παίκτες, ψάχνοντας άναρχα το γκολ, ωστόσο η πραγματικά μεγάλη ευκαιρία έγινε στο 81'. Ο Δώνης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το σουτ, αλλά ο Καντιμοίρης του είπε «όχι», όπως το ίδιο έκανε και στον Μοντέιρο που θέλησε να τον... κρεμάσει στην επιστροφή της μπάλας.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:



Ηρακλής (Σ. Παντελίδης): Χουάντερσον, Ρούσσος (72' Καραγκούνης), Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Δώνης, Αγγελόπουλος. Μοντέιρο, Λεοζίνιο (82' Λουκίνας), Πασάς (69' Ηλιάδης), Περόνε.

Βέροια (Θ. Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν, Ασίγκμπα, Καλί, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Τομάς (71' Κάλβο), Μπελαΐντ (46' Κάλβο), Λινάρδος, Σαρπόνγκ (86' Μελίσσης), Καπετάνος.

Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας)
Βοηθοί: Στυλιανός Τσολάκης (Αθηνών), Εμμανουήλ Καλφάκης (Χανίων)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x