Stoiximan Super League

Έμεινε στο μηδέν και... κέρδισε ο Ατρόμητος

Στο πιο απαιτητικό -μέχρι σήμερα- φιλικό της προετοιμασίας του, ο Ατρόμητος έμεινε στο 0-0 με τη Ζυρίχη, δείχνοντας όμως ότι είναι σε καλό δρόμο εν όψει Ντιναμό Μπρεστ.

Αν τα φιλικά της καλοκαιρινής προετοιμασίας χρησιμεύουν κυρίως για τους προπονητές, με το αποτέλεσμα να περνά σε δεύτερη μοίρα, τότε ο Νταμίρ Κάναντι πρέπει να έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του Ατρόμητου κόντρα στη Ζυρίχη.

Οι Περιστεριώτες έμειναν στο 0-0 εναντίον των Κυπελλούχων Ελβετίας που είναι ήδη στους ομίλους του Europa League και αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους για το πρωτάθλημα την ερχόμενη εβδομάδα, έχοντας όμως πολύ καλή για την εποχή απόδοση.

Αποστολή στην Αυστρία: Παύλος Κουστέρης

Ο Αυστριακός τεχνικός που δεν είχε στη διάθεσή του μόνο τον Κυριάκο Κιβρακίδη λόγω διαστρέμματος, χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές ενδεκάδες και δύο διαφορετικούς σχηματισμούς στα δύο ημίχρονα (μόνο ο Χατζηισαΐας έπαιξε 90 λεπτά) και η ομάδα του φανέρωσε όπως και πέρυσι την ίδια καλή ανασταλτική λειτουργία.

inner

Μεσοεπιθετικά έδειξε ότι υπάρχουν ακόμα εφικτά περιθώρια βελτίωσης, καθώς σε αυτό το χώρο σημειώθηκαν οι περισσότερες αλλαγές το καλοκαίρι, αλλά υπάρχει ακόμα χρόνος για δουλειά.

Το ματς:


Κόντρα σε μια πιο έτοιμη ομάδα ο Ατρόμητος προσπάθησε εξ αρχής να φέρει το ματς στα μέτρα του και να ελέγξει το ρυθμό, αναζητώντας τις ευκαιρίες του μέσω αντεπιθέσεων με τους πολύ γρήγορους Ενσικουλού, Μπρούνο και Κουλούρη.

Στο 8' λίγο έλειψε αυτό το πλάνο του Νταμίρ Κάναντι να επιβραβευθεί, όταν οι παίκτες του ξεδίπλωσαν μια αντεπίθεση με δύο πάσες, αλλά ο Ενσικουλού ανακόπηκε αντικανονικά, με τον ρέφερι να αρνείται το πέναλτι στους «κυανόλευκους».

Η Ζυρίχη απάντησε δύο λεπτά αργότερα, με τον Σάκιτς να έχει χάσει τη θέση του στα δεξιά και τους Ελβετούς να βρίσκουν χώρο από εκείνο το σημείο με τον εξαιρετικό Κελίφι, αλλά η αμυντική αντίδραση των Ρισβάνη, Χατζηισαΐα ήταν καθοριστική.

inner

Ο Ατρόμητος κατάφερε να δημιουργήσει απειλή και μέσω στημένων φάσεων, με την εκτέλεση φάουλ του Γιαννούλη στο 19' να περνά σαν ξυραφιά από τον Κουλούρη που είχε κάνει την κίνηση στο δεύτερο δοκάρι.

Ο νέος επιθετικός του «αστεριού» είχε ακόμα μια ευκαιρία να σκοράρει στο 29', αλλά η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο Ατρόμητος έπαιξε τη Ζυρίχη σαν τη γάτα με το ποντίκι για να βρει το γκολ που θα άλλαζε τις ισορροπίες του αγώνα, πιέζοντας με εκπληκτικό τρόπο τόσο την αμυντική γραμμή, όσο και στην πρώτη πάσα προς τον άξονα της μεσαίας γραμμής, ωστόσο παρά τη σωστή κυκλοφορία και την υπομονή δεν δημιουργήθηκε η κλασική ευκαιρία.

inner

Το β' μέρος άρχισε με τον Νταμίρ Κάναντι να αλλάζει τα 10/11 (μοναδικός που παρέμεινε ήταν ο Χατζηισαΐας) και με μια πολύ καλή ευκαιρία για τη Ζυρίχη με το πολύ δυνατό σουτ του Σενμπέχλερ να περνά άουτ και τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Κελίφι να έχει την ίδια κατάληξη.

Γενικότερα, ο Ατρόμητος δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, λόγω και των πολλών αλλαγών, αλλά και λόγω της διαφοροποίησης του σχηματισμού σε 4-4-2, ωστόσο από το 60' και μετά, οι Περιστεριώτες ανέβασαν εκ νέου την απόδοσή τους.

inner

Μάλιστα, στο 65' θα μπορούσε ο ρέφερι της αναμέτρησης να δώσει πέναλτι σε ανατροπή του Μούγιακιτς, δείχνοντας λανθασμένα να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ δύο αργότερα ο Στρούγγης έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Κωτσόπουλου έκανε το γυριστό, με τον γκολκίπερ εξουδετερώνει την προσπάθειά του από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν καταγράφηκε κάποια άλλη σπουδαία φάση, με το 0-0 να υπογράφεται ως ιστορία του παιχνιδιού, που διεξήχθη στο Κουρ της Ελβετίας.

inner

Η ενδεκάδα του Ατρόμητου: Μίρκοβιτς - Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης - Μάντσον, Μπουσούλατζιτς - Μπρούνο, Βασιλακάκης, Ενσικουλού - Κουλούρης

Στο β' ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Μέγερι - Νάτσος, Καρασαλίδης, Χατζηισαΐας, Στρούγγης - Μανούσος, Γαρουφαλιάς, Ούμπιντες, Λαζαρίδης - Κωτσόπουλος, Μούγιακιτς

Photo credits: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x