Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: O Άρης τόλμησε περισσότερο και δικαιώθηκε

Ο προπονητής της εξέδρας αναλύει τους λόγους για τους οποίους με σχετική άνεση, ο Άρης κατάφερε να φύγει με ένα διπλό ανάσα από την έδρα του μεγάλου του αντιπάλου ΠΑΟΚ.

O Άρης των εκτός έδρας επέστρεψε από την περσινή χρονιά που έφερνε τα διπλά με καταιγιστικό ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ απλώς μοιάζει να ολοκληρώνει μια εποχή, με την απόδοση πολλών σημαντικών ατού του, ασορτί με την εισβολή που οδήγησε στην διακοπή του αγώνα. Κάπως έτσι, συνοψίζεται όλη η αναμέτρηση που κρίθηκε σε μεγάλο ποσοστό στο πρώτο μέρος, με την εμφατική παρουσία των φιλοξενούμενων, αλλά και τις σωστές αντιδράσεις τους, στο διάστημα που πιέστηκαν.

Αν θέλουμε να σχολιάσουμε τα πιο σημαντικά κομμάτια του αγώνα, υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα. Είναι σίγουρα σημαντικό για μια ομάδα που στον προηγούμενο αγώνα, έχει δεχτεί πέντε τέρματα εντός έδρας να μπορεί να κρατήσει το μηδέν στο ντέρμπι με τον παραδοσιακό αντίπαλο και από την άλλη για τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να σκοράρει για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι. Ο προπονητής της εξέδρας αναλύει τους λόγους της νίκης του Άρη:

* Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν να ψάχνουν επίμονα το γκολ στο πρώτο ημίχρονο και αυτό ήταν το κλειδί της επικράτησης τους. Γιατί είχαν τελικές και τρεις καθαρές ευκαιρίες με το γκολ. Το πλασέ του Καμαρά που έφυγε έξω, την κεφαλιά του Γκαρσία που εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης και το γκολ, συν την πολύ καλή προσπάθεια με το σουτ του Εντιαγέ από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή.

* Αυτό συνέβη γιατί ο Άρης έβαζε συνέχεια ποδοσφαιριστές ανάμεσα στις γραμμές του ΠΑΟΚ, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει σε μια ομάδα που έχει την ανάγκη της νίκης σε υπέρμετρο βαθμό, με αποτέλεσμα το «πρέπει» να την κάνει πιο ευάλωτη σε ότι αφορά αυτήν ακριβώς τη συνοχή. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την κόπωση ήταν τα «κλειδιά» που ο Άρης έφτανε, με την αδυναμία του κέντρου του ΠΑΟΚ να ακολουθήσει, το κλειδί για τη νίκη των «κίτρινων».

* Η απόδοση του Εντιαγέ ασφαλώς θεωρούμε πως αποτελεί το χάιλαιτ της αποψινής βραδιάς. Με μια κούρσα όπου ο Σενεγαλέζος διέσχισε το μισό γήπεδο, περνώντας σαν σημαιούλες στο σλάλομ του σκι στους παίκτες του ΠΑΟΚ, πέταξε την μπάλα στην κατάλληλη στιγμή στον Μαντσίνι, για να μπορέσει να σημειώσει το νικητήριο γκολ. Από κοντά σε απόδοση και ο σκόρερ και σίγουρα και τα δύο ακραία μπακ του Άρη.

* Πολλοί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, δεν είχαν δυνάμεις. Αυτός που βέβαια φάνηκε περισσότερο εκτός παιχνιδιού, πιο καταπονημένος από κάθε άλλη φορά. Σε μια χρονιά που ο Σουριναμέζος ήδη έχει τραβήξει πολύ κουπί, είναι απολύτως φυσιολογικό, όσο πλησιάζουμε προς τον χειμώνα, να κουράζεται και πιο πολύ και να μην έχει πλέον κουράγια.

* Εκτός αυτού σε έναν ακόμα αγώνα, ο Ζίβκοβιτς φαίνεται να είναι αποξενωμένος από το παιχνίδι της υπόλοιπης ομάδας. Παρότι αποτελεί τον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου του Βορρά, πάλι χάθηκε ένα ημίχρονο προκειμένου να κάνει την εμφάνιση του στο γήπεδο. Η δική του άνοδος, πήγε να δώσει μια ώθηση στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν ήταν αρκετή.

* Η απόδοση του διδύμου του Άρη με τον Μπράμπετς και τον Φαμπιάνο κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Όταν η ομάδα τους πρέπει να είναι περισσότερο συμπαγής και κλεισμένη πίσω υποχρεώνει τον αντίπαλο να πηγαίνει σε πολλές σέντρες. Ειδικά ο Τσέχος ίσως και να έκανε το καλύτερο του ματς με την φανέλα του Άρη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x