Stoiximan Super League

Αυγενάκης σε Κοντονή: «Να γνωστοποιήσετε τις θέσεις σας»

Επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, έστειλε ο Βουλευτής Ηρακλείου, Λ. Αυγενάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για το τι μέλλει γενέσθαι με τις ομάδες που θέλουν να πέσουν οικειοθελώς στη Γ'.

Ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και του Σταύρου Κοντονή, όσον αφορά τις ομάδες που θέλουν να πέσουν στη Γ' Εθνική για να καθαρίσουν από χρέη, ζήτησε ο Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μάλιστα έκανε αίτημα για συνάντηση στον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Αρχικά, ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πραγματοποίησε συναντήσεις με τους Νίκο Τζώρτζογλου (πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου), Νίκο Μαχλά (πρόεδρο του ΟΦΗ), Γιάννη Δανδάλη (πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ) και Γιάννη Δασκαλάκη (πρόεδρο του Εργοτέλη), ώστε να συγκροτήσει μία συνεργασία μεταξύ τους προκειμένου να ξεκαθαριστεί ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο δεν θα έχει καμία μεροληψία κατά των Κρητικών ομάδων.

Συγκεκριμένα, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής τους ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» προκειμένου να προστατεύσει τις Κρητικές ομάδες, κάνοντας λόγο ότι η Κρήτη χρειάζεται να έχει δυνατές ποδοσφαιρικές δομές.

«Σε ό,τι αφορά το νομικό πλαίσιο λειτουργίας πρέπει να γίνει απολύτως σαφές και αμερόληπτο προς όλους. Οπουδήποτε απαιτηθεί, είτε κοινοβουλευτικά, είτε νομοθετικά, θα είμαι στην πρώτη γραμμή, γιατί το Ηράκλειο και η Κρήτη χρειάζεται να έχει ενισχυμένες ποδοσφαιρικές δομές. Γιατί πέρα από τα οπαδικά, υπάρχουν και οι κοινωνικές προεκτάσεις του ζητήματος», ήταν τα λόγια του.

Στη συνέχεια, και αφού βεβαιώθηκε πως θα έχει τη στήριξη των παραπάνω, ο κ. Αυγενάκης προχώρησε σε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμό, ζητώντας του να γίνει ξεκάθαρο το τι θα γίνει με τις ομάδες που επιλέγουν οικειοθελώς το δρόμο της Γ" Εθνικής ώστε να καθαρίσει το ΑΦΜ τους από τα χρέη, αναφέροντάς του παραδείγματα όπως αυτά της ΑΕΚ και του Ηρακλή, ενώ μάλιστα ζήτησε και συνάντηση από τον κ. Κοντονή ώστε να μάθει αναλυτικά τις προθέσεις της Κυβέρνησης.

Αναλυτικά η επιστολή του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας:
«Οι πρόσφατες δηλώσεις σας σε κανάλι της Ζακύνθου σχετικά με τις ομάδες που επιλέγουν τον δρόμο της Γ΄ Εθνικής, έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στον φίλαθλο κόσμο του ΟΦΗ, σε παράγοντες της ομάδας, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι δηλώσεις σας έρχονται κατόπιν μιας πορείας που έχουν ακολουθήσει ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο ΑΡΗΣ, η ΛΑΡΙΣΣΑ, ο ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ, ο ΗΡΑΚΛΗΣ κ.α., ομάδες δηλαδή, που βρίσκονται σε πορεία επανένταξης στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ζητώ από μέρους σας, τον άμεσο προγραμματισμό συνάντησης, προκειμένου να μου γίνουν γνωστές οι επίσημες θέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με το θέμα του εθελούσιου υποβιβασμού ομάδων της Σούπερ Λιγκ.

Θεωρώ ότι είναι εύλογη η απορία που έχει δημιουργηθεί σε εκατοντάδες φιλάθλους και σε δεκάδες παράγοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο.

Παραμένω στη διάθεσή σας και αναμένω τον προγραμματισμό συνάντησης από μέρους σας
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x