Stoiximan Super League

Επιτέλους χαμογέλασε ο Παναθηναϊκός!

Νέος χρόνος με… χαμόγελα στον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι ήταν εξαιρετικοί, έβγαλαν 25 τελικές και τελικά «λύγισαν» τον Πλατανιά χάρη σε δύο γκολ με πέναλτι του Βιγιαφάνιες (2-0).

Άλλαξε ο χρόνος και ο Παναθηναϊκός!

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν μεταμορφωμένη, έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και έβγαλε 25 τελικές, ωστόσο κατάφερε να σκοράρει μόνο με πέναλτι! Οι «πράσινοι» λύγισαν από την… βούλα τον Πλατανιά, με τον Βιγιαφάνιες να σκοράρει δις από τα έντεκα βήματα και επέστρεψαν στα τρίποντα μετά τις 28 Οκτωβρίου (2-0)!

Πέτυχε το ένα από τα δύο πέναλτι ο διαιτητής Πραξιτέλης Ζαχαριάδης. Υπέδειξε σωστά το πρώτο στο 71ο λεπτό σε χέρι του Ντικαμονά, ωστόσο το δεύτερο στο 90’ δεν υπήρχε ποτέ, με την μπάλα να σταματάει στην μέση του Καρυπίδη. Διαμαρτυρήθηκαν για ακόμη ένα στο 66’ σε μαρκάρισμα του Βάντερσον στον Δώνη, ενώ οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν με δέκα παίκτες το ματς λόγω σωστή αποβολής του Ντικαμονά στο 82’

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς στη Λεωφόρο, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Φοβερή εμφάνιση από τον Μουνιέ, η καλύτερή του με το τριφύλλι στο στήθος, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Τζανδάρης και θετικότατοι οι Βιγιαφάνιες, Άλτμαν. Τρομερό ματς και από τον Κλιάγιτς, ο οποίος στο ντεμπούτο του νικήθηκε μόνο από εκτελέσεις πέναλτι!

Στους 19 βαθμούς έφτασαν οι «πράσινοι», παραμένει στην τελευταία θέση με μόλις έξι βαθμούς ο Πλατανιάς που βλέπει το… τρένο της παραμονής να απομακρύνεται κάθε αγωνιστική και περισσότερο.

Το ματς



Με σκοπό να επιβάλλει τον ρυθμό του μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός και το κατάφερε εξ αρχής. Οι «πράσινοι» έδειχναν μεγάλη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, είχαν πάρει τα ηνία του αγώνα, έπαιζαν στρωτό ποδόσφαιρο και από τα πρώτα κιόλας λεπτά άρχιζαν να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις προς τα καρέ του Κλιάγιτς, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του. Ο Άλτμαν στο 7’ έπιασε αέρα από καλή θέση μέσα από την περιοχή και πέντε λεπτά μετά ο πορτιέρε του Πλατανιά έκανε την πρώτη του μεγάλη επέμβαση στο ματς, διώχνοντας δύσκολα το διαγώνιο σουτ του Μουνιέ.

inner

Ο Γάλλος άσος από την μεριά του είχε εξαιρετικό πρόσωπο, δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, με τους παίκτες του Ρόκα να μην καταφέρνουν να τον κόψουν ούτε με… αίτηση. Ο Μουνιέ ήταν πρωταγωνιστής και στην μεγαλύτερη ευκαιρία του «τριφυλλιού» αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κλιάγιτς σε τετ-α-τετ στο 21ο λεπτό, ενώ ο Σέρβος τερματοφύλακας «έβγαλε» και το μονοκόμματο σουτ του Βιγιαφάνιες στο 25’.

Το ματς είχε καλό ρυθμό, φάσεις και δυνατές μονομαχίες. Σε μία εξ αυτών οι Λουντ, Ουές χτύπησαν κεφάλι με κεφάλι και αποχώρησαν από το ματς καθώς η σύγκρουση ήταν σφοδρή και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, πάντως, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, ψάχνοντας το γκολ όμως δεν κατάφεραν να το βρουν παρότι το έψαξαν με τους Ινσούα, Άλτμαν και Κολοβέτσιο. Μια από τα ίδια και στο δεύτερο μέρος. Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο και πίεζαν αρκετά, με τους φιλοξενούμενους να κρατάνε γερά. Μάλιστα, όσο περνούσε ο χρόνος κλείνονταν ολοένα και πιο κοντά στα καρέ τους, θέλοντας να κρατήσουν το μηδέν!

inner

Στο 66’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βάντερσον στον Δώνη, με τον διαιτητή να δείχνει παίζεται ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα ο Ζαχαριάδης έδειξε την βούλα! Αυτή τη φορά ο Βιγιαφάνιες έκανε το σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο απλωμένο χέρι του Ντικαμονά. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Αργεντινός που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ντικαμονά έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο των «πράσινων» αφού αποβλήθηκε στο 82ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα και το ματς «κλείδωσε» στο 90’! Ο διαιτητής έδειξε για ακόμη μια φορά την άσπρη βούλα αλλά έκανε λάθος. Το σουτ που επιχείρησε ο Βιγιαφάνιες βρήκε στην πλάτη και όχι το χέρι του Καρυπίδη, με τον Ζαχαριάδη να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Αργεντινό να διαμορφώνει από εκεί το τελικό 2-0.

inner

inner

Παναθηναiκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Ινσούα, Λουντ (46’ Χίλιεμαρκ), Τζανδάρης, Βιγιαφάνιες, Μουνιέ (81’ Χατζηγιοβάνης), Άλτμαν, Πίσπας (61’ Δώνης).

Πλατανιάς (Μάνουελ Ρόκα): Κλιάγιτς, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Ουές (44’ Στάμου), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Κοροβέσης, Ενσικουλού, Παπανικολάου (68’ Πετρόπουλος), Γκρζέλτσακ (46’ Ντουαλά).

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Ιωάννης Σίπκας (Πέλλας), Γιώργος Χατζηνιάκος (Δράμας)
Τέταρτος: Άγγελος Ζαραβίνος (Αθήνας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x