Stoiximan Super League

Επιτροπή Δεοντολογίας: Αρνούνται τις κατηγορίες Ολυμπιακός, Ατρόμητος και οι 15 κατηγορούμενοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη Ολυμπιακού, Ατρομήτου, Μαρινάκη, Σπανού και άλλων 13 προσώπων στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Ξεκίνησε την Τετάρτη (1/7) στο Εφετείο Αθηνών, η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, που αφορά Ολυμπιακό, Ατρόμητο (προτείνεται ο υποβιβασμός τους), Μαρινάκη, Σπανό, Σα Πίντο, Σαρρή, Σπάθα και άλλους 10 κατηγορούμενους για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων.

Άπαντες οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, παρέπεμψαν στα υπομνήματα που ήδη έχουν καταθέσει και επιφυλάχθηκαν να αναπτύξουν αναλυτικά τις θέσεις τους με την αγόρευσή τους.

Ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος, τόνισε πως οι «οι παραβάσεις μας αποδίδονται αβασίμως, ενώ εσφαλμένως προτείνονται οι ποινές που προτείνονται».

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Χατζησαββάογλου, σημείωσε ότι «ο Ολυμπιακός αρνείται την παράβαση του Άρθρου 29 του Κώδικα Δεοντολογίας του 2019. Δεν μπορούμε να διωχθούμε για την απλή μορφή του αδικήματος της χειραγώγησης. Δεν προκύπτει και αντικειμενική ευθύνη της ΠΑΕ για τις πράξεις του φυσικού προσώπου. Δεν υπάρχει ούτε ένδειξη ότι υπήρξε σκοπός αποκόμισης οφέλους από στοιχηματισμό. Επίσης απαιτείται αυξημένος βαθμός απόδειξης, απόδειξη πέραν πάσης αμφιβολίας. Θα ίσχυε ο μειωμένος βαθμός απόδειξης αν το δικαστήριο δεν είχε πρόσβαση σε όλο το αποδεικτικό υλικό. Αυτό λέει το CAS, δεν λέει κάτι άλλο. Τέλος, το ίδιο αποδεικτικό υλικό εξετάστηκε και από την UEFA το 2019 και από το CAS το 2015 και δεν κρίθηκε επαρκές. Το παραπεμπτικό βούλευμα δεν θεωρείται νέο στοιχείο».

Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης που εκπροσωπεί τους Ατρόμητο, Γιώργο Σπανό, Γιάννη Αγγελόπουλο και Ρικάρντο Σα Πίντο, είπε: «Οι εντολείς μου αρνούνται τις κατηγορίες. Με τα υπομνήματα έχουμε αποδείξει με σαφήνεια και χωρίς σκιά να μένει ότι δεν υπάρχει αδίκημα. Το ματς δεν θεωρήθηκε καν ύποπτο. Δεν υπάρχει χειραγώγηση, βασίζεται σε αναληθή περιστατικά που κακώς έχουν γίνει δεκτά. Ο μάρτυρας (σ.σ. Φύσσας) έχει μηνυθεί από τους εντολείς μου».

Ο Βασίλης Καπερνάρος που εκπροσωπεί τον Ηλία Σπάθα, σημείωσε: «Ο Ηλίας Σπάθας κατηγορείται για το Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0, την 1/11/2014. Έχουμε βεβαίωση από την ΕΠΟ ότι ο αγώνας αυτός δεν ήταν χειραγωγημένος. Τι αυθαιρεσία είναι αυτή η πρόταση, ότι ενεργούσε κατά τρόπο που έβλαπτε την ακεραιτότητα των αγώνων για να προσπορίσει στον εαυτό του οικονομικό όφελος; Είναι προσβλητική και εξευτελιστική η κατηγορία. Αναπόδεικτη και αναιτιολόγητη και θα την διαλύσουμε στην ακροαματική διαδικασία».

Ο δικηγόρος του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, υπογράμμισε: «Ο κ. Σαρρής είχε παραιτηθεί από την ομοσπονδία τον Δεκέμβριο του 2014. Στα τέσσερα από τα πέντε ματς που αναφέρονται στην πρόταση, δεν ήταν καν στο ποδόσφαιρο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δικηγόροι των Παπακωνσταντίνου, Προύντζου, Σταθόπουλου, Κουρίδη, Δούρου, Μπριάκου, Ιωαννίδη, Δημητρόπουλου, Κάμπαξη, Αμπάρκιολη.

Αυτή την ώρα καταθέτει ως μάρτυρας ο Τάκης Φύσσας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x