Stoiximan Super League

Επτάψυχη Ξάνθη, ξενέρωσε τον ΟΦΗ!

Σε ένα τρομερό παιχνίδι με δραματικό φινάλε, η Ξάνθη ισοφάρισε δύο φορές τον ΟΦΗ με γκολ του Φοσέ (87’ και 90+1’) και διατήρησε για ακόμα μια αγωνιστική την αγωνία και τον… συνωστισμό στην 6άδα.

Δεν παραδίδεται η Ξάνθη και το έδειξε με απίθανο τρόπο στον ΟΦΗ! Οι Ακρίτες πήραν παλικαρίσια ισοπαλία (2-2) που τους κρατάει ζωντανούς στο παιχνίδι για την 6άδα, ξενερώνοντας τους Κρητικούς που βρέθηκαν «αγκαλιά» με το τρίποντο.

Ο ΟΦΗ πήρε δύο φορές το προβάδισμα με σκόρερ τον Φιγκεϊρέδο, στο 38’ με πέναλτι και στο 87’, όμως η Ξάνθη ισοφάρισε ισάριθμες παίρνοντας… φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς. Ήρωας για τους γηπεδούχους ο Φόσε, που σκόραρε στο 84’ και στις καθυστερήσεις.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι –πλην των δύο σκόρερ- είχε και το VAR, με ένα πέναλτι να υποδεικνύεται και να… ακυρώνεται (λόγω διπλής επαφής) για τον ΟΦΗ, με τη βοήθεια του.

Ο συνωστισμός για την κατάκτηση της έκτης θέσης συνεχίζεται, αφού οι δύο ομάδες παραμένουν ισόβαθμες με 27 βαθμούς, ενώ παράλληλα… βολεύτηκαν από την ήττα του Ατρόμητου από τον Πανιώνιο, που κράτησε τους Περιστεριώτες στην 8η θέση με 26 βαθμούς.



Το ματς:


Με διάθεση για… τρίποντο μπήκαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο. Οι ευκαιρίες άργησαν να συμβούν, ωστόσο ο ρυθμός ήταν από την αρχή ανεβασμένος, με την Ξάνθη να έχει την πρωτοβουλία. Στην πρώτη καλή στιγμή του ματς, στο 11’ ο Τζουρίτσκοβιτς με ατομική ενέργεια έφτασε μπροστά στον Σωτηρίου, ο οποίος μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα, από το 18’ ο ΟΦΗ άρχισε να απειλεί περισσότερο, με τη κεφαλιά του Μεγιάδο στο 21’ να είναι η καλύτερη στιγμή του ως εκείνο το σημείο.

Στην ίδια φάση, όμως, το παιχνίδι πήρε φωτιά, με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να υποδεικνύει με τη βοήθεια του VAR πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κασάδο στον Φιγκεϊράδο. Ο Νέιρα ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε, αφού -και πάλι μετά από χρήση VAR- ο διαιτητής έδειξε διπλή επαφή στη μπάλα από τον Αργεντινό επιθετικό.



Τόσο ο καταλογισμός του πέναλτι, όσο και η ακύρωσή του, προκάλεσε έντονο εκνευρισμό και στις δύο ομάδες, με τους Ξανθιώτες να είναι αυτοί που φάνηκε να επηρεάζονται περισσότερο.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε στο 37’, όταν ο Σάσα ανέτρεψε τον Βαζ, με τον διαιτητή να στέλνει ξανά στην άσπρη βούλα τους Κρητικούς. Αυτή τη φορά, την εκτέλεση ανέλαβε ο Φιγκεϊρέδο, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.



Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως το παιχνίδι πήρε φωτιά μετά το 80’, με τον ΟΦΗ να είναι αυτός που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με σουτ του Φιγκεϊράδο να περνάει λίγο έξω από την εστία του Άμπαντ.

Την αδυναμία του Βραζιλιάνου να «τελειώσει» το παιχνίδι τιμώρησε η Ξάνθη δύο λεπτά αργότερα. Στο 84’ ο Φοσέ με κοντινό πλασέ από ασίστ του Κασάδο έστειλε τη μπάλα και ισοφάρισε σε 1-1.



Ο ΟΦΗ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Ο Φιγκεϊράδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος αδράνεια στην άμυνα της Ξάνθης για το 2-1.



Όμως ούτε αυτή έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραρε ξανά με τον Φοσέ, με κοντινό πλασέ από κεφαλιά-ασίστ του Κάστρο.



Ξάνθη (Παράσχος): Άμπαντ, Λισγάρας, Εντουάρντο , Κοβάσεβιτς, Σόσα (46’), Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μπαριέντος, Τζουριτσκοβίτς (65’ Ντε Αμορίμ), Τέρκι (46’ Φοσέ), Κάστρο
Στον πάγκο έμειναν οι: Σάο Μπέντο, , Φασίδης, , Στάρτζεον, , Θυμιάνης.

ΟΦΗ (Παπαπαναγής): Σωτηρίου, Κουτρουμπής (86’ Νάστος), Νέιρα, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο, Βαζ (67’ Μπράουν), Στάικος, Μεγιάδο, Κοροβέσης
Στον πάγκο έμειναν οι: Γουόλι, , Ναμπί, , Σουρνάκης, Νοικοκυράκης, Σόουζα

Δείτε το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x