Stoiximan Super League

Έχει σφυγμό ο Παναθηναϊκός!

Νέα αρχή με Ουζουνίδη και επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό. Σε ένα υποτονικό ντέρμπι, οι πράσινοι είχαν περισσότερες δυνάμεις, τελείωσαν τον ΠΑΟΚ (1-0) και παραμένουν στο κυνήγι του Ολυμπιακού

Ο ένας... αναστήθηκε, ο άλλος δεν σηκώνει κεφάλι!

Το ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο του Παναθηναϊκού συνδυάστηκε με νίκη, καθώς το τριφύλλι είχε περισσότερες δυνάμεις στο τελευταίο ημίωρο, κυνήγησε το τρίποντο και τελικώς δικαιώθηκε, με τον Λουντ στο 70' να γράφει το 1-0, ξετυλίγοντας την τραγική αντίδραση του Μπρκιτς (έμεινε «άγαλμα»).

Οι πράσινοι ήταν αγχωμένοι, δεν έπαιξαν... μπαλάρα, αλλά είχαν συνοχή, ήταν πιο φρέσκοι σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και κάπως έτσι πήραν τους τρεις βαθμούς, έφτασαν τους 18 και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση, παραμένοντας στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού (+7). Τρίτη συνεχόμενη ήττα στη Σούπερ Λίγκα για τον κάκιστο και χωρίς φαντασία «δικέφαλο του βορρά», ο οποίος έχει... κάτσει στους 11 και βυθίζεται ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφεια.

Απείχαν από το «Απόστολος Νικολαΐδης» οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. «Δίνετε άλλοθι στους ψεύτες και κλέφτες. Στελέχη ανίκανα και μισθοφόροι παίκτες. Ζητούνται στελέχη με ψυχή, μάγκες με νοοτροπία Παναθηναϊκή», το πανό που σήκωσαν στο άδειο πέταλο.

inner

Το ματς

Η σχεδόν «βουβή» ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο –λόγω της αποχής των οργανωμένων- δεν ήταν και το καλύτερο για τις δύο ομάδες, προκειμένου να βρουν ρυθμό και να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός θέλησε να κυκλοφορήσει την μπάλα στα πρώτα λεπτά, ωστόσο γρήγορα-γρήγορα ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε την κατάσταση και ήταν αυτός που στην εν γένει μετριότητα έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Στο 18’, όμως, ο Βλαχοδήμος δικαίωσε τον Ουζουνίδη που τον διατήρησε στην ενδεκάδα και με μία μεγάλη εκτίναξη, είπε «όχι» στη βολίδα του Λέοβατς, κρατώντας το 0-0. Τα λεπτά περνούσαν, αλλά η κατάσταση γινόταν… χειρότερη, αφού τόσο το τριφύλλι, όσο και ο «δικέφαλος του βορρά» έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο.

inner

Τα μπακ των γηπεδούχων (Χουλτ-Κουλιμπαλί) δεν ανέβαιναν σχεδόν καθόλου, ο Ιμπάρμπο ήταν… αλλού γι’ αλλού και η –όποια- ανάπτυξη τους γινόταν… μονόπατα από τα αριστερά με τον ανούσιο Γουακάσο. Την ίδια ώρα, οι Θεσσαλονικείς έδειχναν να περιορίζονται στα ανασταλτικά τους καθήκοντά, με τους Τζάλμα Κάμπος-Ρόντρίγκεζ να έχουν εξουδετερωθεί πλήρως και να μην μπορούν ούτε μπάλα να… αγγίξουν! Όσο πλησιάζαμε προς το ημίχρονο, τόσο περισσότερο μετατρεπόταν σε «σούπα» το ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να κάνουν το παραμικρό και να μην δημιουργούν καν υποψίες ευκαιριών. Το σφύριγμα του Παπαπέτρου για να στείλει τους αποψινούς αντιπάλους στα αποδυτήρια ήχησε μάλλον λυτρωτικά, με το σουτ του Μπεργκ σχεδόν στην εκπνοή να φεύγει απελπιστικά άουτ.

Ζωηρός έδειξε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Παναθηναϊκός, ωστόσο όσο περίμενε τα πάντα από τον ανούσιο Γουακάσο, τόσο δεν μπορούσε να φτιάξει… σοβαρές απειλές για την εστία του ΠΑΟΚ, ο οποίος πραγματικά δεν υπήρχε επιθετικά και απλώς προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν πίσω. Ο Ουζουνίδης δεν άργησε να αλλάξει πράγματα, αφού έβλεπε πως με την υπάρχουσα κατάσταση δεν υπήρχε «γιατρειά». Πέταξε έξω τον εκτός τόπου και χρόνου Ιμπάρμπο, έβγαλε τον Γουακάσο για τον οποίο ακόμα ψάχνουμε μία σωστή πάσα και πέρασε στο ματς τους φρέσκους Λέτο-Μπουμάλ, οι οποίοι έδωσαν έξτρα ώθηση και ενέργεια στην επίθεση. Μετά από μία ώρα στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει περισσότερες δυνάμεις, να μην αρκείται στην ισοπαλία και να ψάχνει κάποιο γκολ απέναντι σε έναν τραγικό ΠΑΟΚ.

inner

Και έστω και με… βοήθεια από τον Μπρκιτς, πέτυχε το στόχο του. Στο 70’ λοιπόν –κι ενώ είχε αρχίσει να κλείνει όλο και περισσότερο τον αντίπαλό του- το τριφύλλι άνοιξε το σκορ και σκόρπισε χαρά στην μισοάδεια Λεωφόρο! Ο Λουντ βρήκε τον ελάχιστο χώρο που χρειαζόταν, έπιασε το δυνατό σουτ και με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να αντιδρά άσχημα και να μένει… άγαλμα, ήρθε το λυτρωτικό 1-0. Ο Παναθηναϊκός είχε αυτό που ήθελε τόσο πολύ, έδειχνε μία… σκάλα πιο φρέσκος από τον ΠΑΟΚ και σιγά-σιγά έβγαζε και συνεργασίες, οι οποίες… νοστίμιζαν το γενικά κακό ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Ίβιτς έριξε στο ματς τον Κλάους, είχε ακόμα μέσα τους «εξαφανισμένους» Τζάλμα Κάμπος και Ροντρίγκεζ, όμως, πραγματικά ο «δικέφαλος του βορρά» ήταν… χάλια! Τόσο πολύ που οι πράσινοι έφτασαν στο τρίποντο δίχως καν να αγχωθούν στο τέλος, ανακτώντας την χαμένη ψυχολογία τους.





Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ, Γουακάσο (61’ Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (61’ Λέτο), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ (89’ Ρέις)

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Λέο Μάτος, Λέοβατς (51’ Μαλεζάς), Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (64' Μπίσεσβαρ), Ροντρίγκεζ, Τζάλμα Κάμπος, Κουλούρης (80’ Αθανασιάδης)

Διαιτητής: Παπαπέτρου
Βοηθοί: Κούλα, Δημητριάδης
Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x