Stoiximan Super League

Φορτώνει για την υπέρβαση ο Ατρόμητος

Πίσω του αφήνει ο Ατρόμητος τη νίκη με την Ξάνθη και μετά τις απώλειες που είχαν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός βλέπει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο υπέρβασης, ξεκολλώντας από την 4η θέση.

Την επόμενη μέρα κοιτούν στον Ατρόμητο μετά την άνετη επικράτηση επί της Ξάνθης, που ναι μεν το σκορ έμεινε στο 1-0, αλλά δεν δέχθηκε καμία απειλή από τους Ακρίτες, ειδικότερα στο β’ ημίχρονο, αφού δεν επέτρεψε καλά-καλά τελική προς την εστία του.

Επόμενος στόχος για τους Περιστεριώτες είναι να παραμείνουν η καλύτερη ομάδα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα (25 βαθμούς με 7 νίκες, 4 ισοπαλίες, μόλις 1 ήττα), τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει 22 βαθμούς, συνεχίζοντας με νίκη κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (10/3, 17:15), που είναι ο επόμενος αντίπαλος.

Θεωρητικά, ο βασικός στόχος έχει επιτευχθεί με την έξοδο της ομάδας στα προκριματικά του Europa League, αφού η 4η θέση απλά δεν χάνεται όταν η 5η Ξάνθη και ο 6ος Πανιώνιος είναι στο -14 από τους Περιστεριώτες. Ωστόσο, με τη νίκη επί της Ξάνθης και με τις απώλειες που είχαν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός και σε συνδυασμό με τις αφαιρέσεις βαθμών που αναμένονται να έχουν από την αθλητική δικαιοσύνη οι δύο προαναφερθέντες σύλλογοι, ο δρόμος για 2η-3η θέση φαντάζει ορθάνοιχτος.

Στην 1η θέση η ΑΕΚ έχει πάρει… αέρα 8 βαθμών και με βάση το πρόγραμμα που έχει (ΠΑΟΚ εκτός, Παναθηναϊκός εντός, Πλατανιάς εκτός, Λεβαδειακός εντός, Κέρκυρα εκτός, Απόλλων εκτός) ο Ατρόμητος προλαβαίνει μόνο με θαύμα.

Παρ’ όλα αυτά, αν από τον ΠΑΟΚ όντως αφαιρεθούν 3 βαθμοί και φτάσει στους 49 και με τον Ολυμπιακό να είναι μόλις στο +1 (47), ο Ατρόμητος με τη φετινή του εικόνα έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει μια μεγάλη υπέρβαση.

Το πρόγραμμα των Περιστεριωτών:

10/3 Πανιώνιος-Ατρόμητος
17/3 Ατρόμητος-ΠΑΟΚ
1/4 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος
22/4 Ατρόμητος-Πλατανιάς
29/4 Λεβαδειακός-Ατρόμητος
6/5 Ατρόμητος-Κέρκυρα

Η βαθμολογία:

1. ΑΕΚ 54
2. ΠΑΟΚ 52*
3. Ολυμπιακός 47**
4. Ατρόμητος 46

* εν αναμονή της απόφασης από το πρωτοβάθμιο αθλητικό όργανο για τη μη διεξαγωγή του ματς της Τούμπας
** δύο υποθέσεις, με τα επεισόδια μετά τη λήξη της ΑΕΚ και την απόφαση για την Τούμπα

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x