Stoiximan Super League

Γιαννίκης: «Η αναμονή άξιζε τον κόπο, υπάρχει ποιότητα στην ΑΕΚ»

Ο Αργύρης Γιαννίκης μίλησε στο «Kicker» για τη συμφωνία του με την ΑΕΚ, έπλεξε το εγκώμιο του ρόστερ και τόνισε πως δεν είναι ώρα για υποσχέσεις και τρόπαια αλλά για δουλειά.

Μεγάλη συνέντευξη του Αργύρη Γιαννίκη φιλοξένησε το τελευταίο τεύχος του γερμανικού περιοδικού «Kicker», με τον νέο τεχνικό της ΑΕΚ να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την απόφαση του να συνεργαστεί με την «Ένωση» και το έμψυχο δυναμικό της!

Παράλληλα, ο Γιαννίκης ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι να δουλέψει σκληρά για να αναδείξει την ποιότητα της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε τόσο στον Τσούμπερ όσο και στον Τζαβέλλα…

Αναλυτικά η συνέντευξη:
Κύριε Γιαννίκη, μέχρι στιγμής έχετε προπονήσει ως επί το πλείστον αουτσάιντερ. Αισθάνεστε τώρα την προσδοκία ότι βρίσκεστε σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως η ΑΕΚ;
«Γνωρίζω βέβαια ότι η ΑΕΚ είναι πολύ φιλόδοξη, αλλά και πάλι, το ίδιο είμαι κι εγώ. Για μένα, η ΑΕΚ σημαίνει το επόμενο βήμα της ανάπτυξής μου ως προπονητής».

Ξεκίνημα με δύο νίκες, η ομάδα είναι στην δεύτερη θέση ακριβώς πίσω από τον Ολυμπιακό. Ποιοι είναι οι στόχοι;
«Η ΑΕΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος που θέλει πάντα να παίζει για τίτλους. Αλλά τώρα είναι καλύτερα να μιλάμε για δουλειά παρά να μιλήσουμε για τρόπαια».

Στην αρχή αναστατώσατε την ομάδα, μεταξύ άλλων έπρεπε να μείνει στον πάγκο ο πρώην παίκτης της Φρανκφούρτης Τζαβέλλας. Είχε να κάνει αυτό με το να καθιερωθείς ως αφεντικό στα αποδυτήρια;
«|Όχι, είχε να κάνει με την καλύτερη δυνατή 11άδα για αυτό το παιχνίδι. Επέλεξα εκείνους που είχαν καταφέρει να απορροφήσουν καλύτερα το περιεχόμενο δουλειάς των πρώτων ημερών. Αυτό δεν ήταν τόσο εύκολο γιατί είχαμε πολλούς παίκτες στις εθνικές ομάδες».

Ο δανεικός από τη Φρανκφούρτη Στίβεν Τσούμπερ, θέλετε να γίνει ο στυλοβάτης της ομάδας; Στο 3-1 στον Βόλο ήταν εξαιρετικός...
«Ένα γκολ, δύο ασίστ. Ο Στίβεν έχει μια τεράστια ποιότητα και ταυτόχρονα επιθυμία για να δουλέψει. Φροντίζει επίσης, όπως και άλλοι, να βάζει το εγώ του πίσω. Το καλοκαίρι κάναμε 14 μεταγραφές, τώρα πρέπει να υπάρχει μια δυναμική, ότι θα σχηματίσουμε γρήγορα ένα σύνολο. Μέχρι στιγμής φαίνεται πολλά υποσχόμενο».

Ως προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, που αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία, αναδειχτήκατε προπονητής της χρονιάς 2019 στην Ελλάδα. Γιατί δεν συνεχίσατε εκεί, παρά την άνοδο στην 1η κατηγορία και την παρουσία σας στα ημιτελικά του Κυπέλλου;
«Αποκαταστήσαμε έναν σύλλογο που βρισκόταν σε τέλμα, αυτό ήταν σπουδαίο πράγμα. Αλλά, μετά δύο χρόνια με πλήρη δέσμευση εκεί, ήθελα να κάνω κάτι άλλο».

Και μετά καθίσατε στο σπίτι σας στη Φρανκφούρτη για τρεις μήνες και περιμένατε προτάσεις…
«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έγιναν διάφορες συζητήσεις, επίσης στη Γερμανία. Ωστόσο, δεν ήθελα απλά να πάω σε ένα νέο κλαμπ, αλλά ήθελα να είμαι “καυτός” για την νέα δουλειά. Η αναμονή άξιζε τον κόπο, τώρα είμαι σε ένα κορυφαίο ελληνικό κλαμπ».

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η ΑΕΚ άλλαξε δέκα φορές προπονητή. Αυτό σημαίνει για εσάς: Απολαύστε το όσο μπορείτε:
«Δεν μπορώ να κρίνω το παρελθόν. Οι συζητήσεις εδώ ήταν πολύ καλές, ο σύλλογος θέλει να προχωρήσει μπροστά. Του χρόνου, θα είναι έτοιμο το νέο μας γήπεδο, αυτό θα μας δώσει περισσότερες επιλογές».

Μέχρι τότε, θα παίζετε στο 71.000 θέσεων Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά μέχρι στιγμής έχετε κατά μέσο όρο μόνο 10.000 θεατές. Όχι ακριβώς ιδανικό...
«Αυτό οφειλόταν επίσης στους περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού, έχουν πλέον χαλαρώσει. Περίπου 30.000 φίλαθλοι αναμένεται να βρεθούν την Κυριακή στο γήπεδο του Άρη, μετά έχουμε να φιλοξενήσουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό η ατμόσφαιρα θα είναι επίσης κορυφαία εκεί».

Το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να πλήττεται από την οικονομική κρίση, υπήρξε μια μακρά διαμάχη το καλοκαίρι για τα χρήματα της τηλεόρασης και ο κορωνοϊός δεν κάνουν τα πράγματα ευκολότερα. Έτσι χάνετε το “πλοίο” στην Ευρώπη;
«Στο μεταγραφικό παζάρι, στην πραγματικότητα δεν είναι δυνατόν να γίνουν μεγάλα άλματα, αλλά βλέπω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να είναι ανταγωνιστικό. Η ΑΕΚ το 2020 άφησε την Βόλφσμπουργκ εκτός προκριματικών του Europa League, ο Ολυμπιακός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον όμιλο με την Άιντραχτ στη δεύτερη θέση».

Ο σύλλογος σας, εν τω μεταξύ, απέτυχε στο δρόμο προς το Europa Conference League με την Βέλεζ Μόσταρ...
«Αυτό ήταν μια μεγάλη απογοήτευση εδώ στο σύλλογο. Αλλά επιμένω στη γνώμη μου: η ποιότητα στην ομάδα υπάρχει. Πρέπει τώρα να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι και αυτή θα έρχεται συνεχώς στο προσκήνιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x