Stoiximan Super League

Μποροβήλος στο sportfm.gr: «Δεν υπάρχει μαγική συνταγή στο ποδόσφαιρο - Στόχος μας ένα Κύπελλο»

Ο Γιώργος Μποροβήλος έδωσε το... σύνθημα για ανασύνταξη στον Αστέρα ενόψει της νέας σεζόν μέσα από το sportfm.gr, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το Κύπελλο είναι πάντα ένας στόχος για τους Αρκάδες.

Γιώργος Μποροβήλος: Ο πρόεδρος του Αστέρα στο sportfm.gr

Ο Αστέρας Τρίπολης αλλάζει σελίδα, με σκοπό τη νέα σεζόν να είναι ξανά ανταγωνιστικός, αφήνοντας πίσω του την περασμένη κακή χρονιά η οποία δεν κύλησε σε καμία περίπτωση όπως θα ήθελαν τόσο οι ιδιοκτήτες, όσο και οι οπαδοί.

Οι Αρκάδες την Παρασκευή (30/06) παρουσίασαν τον νέο τους προπονητή, τον Μίλαν Ράσταβατς, ο οποίος επέστρεψε μετά από έναν χρόνο στον πάγκο της ομάδας, με το sportfm.gr να δίνει το παρών σε αυτή.



Αμέσως μετά το τέλος της, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Μποροβήλος, μιλώντας στο sportfm.gr και την Αναστασία Βοσνάκη, στάθηκε στα θέματα που απασχολούν τον σύλλογο.

Ο πρόεδρος του Αστέρα, αναφέρθηκε στην περσινή χρονιά η οποία δεν ήταν επιτυχημένη για τους Αρκάδες, στον Σέρβο τεχνικό και την πεποίθηση πως μπορεί να οδηγήσει ξανά τον σύλλογο στις επιτυχίες, αλλά και στις ακαδημίες του συλλόγου οι οποίες έχουν βγάλει μεταξύ άλλων ποδοσφαιριστές που κάνουν μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό.

Επιπλέον, ο κ. Μποροβήλος μίλησε και για τη διαιτησία στην Ελλάδα, ψηφίζοντας υπέρ της χρησιμοποίησης των Ελλήνων διαιτητών, λέγοντας πως πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό τους, ενώ αναφέρθηκε συνολικά και στο πρωτάθλημα της χώρας μας για το οποίο υποστήριξε πως τα βήματα προόδου του είναι πολύ μικρά!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Μποροβήλου στο sportfm.gr και την Αναστασία Βοσνάκη:

Η κακή περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε και ενόψει της νέας, πήρατε γενναίες αποφάσεις αφού αποχώρησαν παίκτες-σημαίες όπως οι Ιγκλέσιας, Μπαράλες. Είναι αυτό ένα δείγμα πως δεν θα ανεχτείτε μια αντίστοιχη πορεία και εικόνα στον Αστέρα γενικότερα από εδώ και πέρα;
«Χωρίς να πούμε ονόματα γιατί κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστό, πράγματι η ομάδα πέρυσι είχε μια πολύ κακή σεζόν. Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν. Έτσι και εμείς ως διοίκηση και ως ιδιοκτησία, έπρεπε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις προκειμένου να ξαναχτίσουμε τον νέο Αστέρα. Στη λογική αυτή κινούμαστε, στο ποδόσφαιρο δυστυχώς οι συνταγές δεν είναι στάνταρ, πας για το καλό πολλές φορές αλλά δεν βγαίνει. Έτσι και εμείς είμαστε αναγκασμένοι ξαναλέω να δούμε από την αρχή κάποια θέματα στην ομάδα, το αγωνιστικό, την τεχνική ηγεσία και γενικά τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου και πιστεύουμε ότι με τα μέτρα που θα πάρουμε θα μπορέσουμε να ξαναδούμε τον Αστέρα όπως τον ξέρουμε και όπως τον ξέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Γιώργος Μποροβήλος

Πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα όπως ο Αστέρας να γνωρίζει ότι τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι μόλις τέσσερα και οι πιθανότητες σαφώς λιγότερες για μια διάκριση για την ομάδα, ώστε οι ιδιοκτήτες να βάλουν χρήματα και να αυξήσουν το μπάτζετ;
«Είναι πολύ εύλογη η ερώτησή σας, όπως εύλογη είναι και η απάντηση. Πράγματι αυτό είναι ένα αντικίνητρο, να μην κρυβόμαστε, άλλο να υπάρχουν πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια και άλλο τέσσερα.

Και αν σκεφτούμε ότι υπάρχει και το big-4 που δύσκολα μπορεί κάποιος να εισχωρήσει και να βγάλει κάποιους από αυτούς έξω, πράγματι τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ με τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Για αυτό και ο Αστέρας θα προσπαθήσει να κάνει μια πάρα πολύ καλή παρουσία στο νέο πρωτάθλημα και με λίγη τύχη αν μπορέσει να προχωρήσει στο Κύπελλο που είναι πάντοτε ο στόχος μας, ώστε η ομάδα να μπορέσει να φέρει και έναν τίτλο κάποια στιγμή στην Τρίπολη. Το πλησιάσαμε πολύ το 2013, δεν τα καταφέραμε, έχουμε πάει τέσσερις φορές στους ημιτελικούς αλλά δεν μπορέσαμε να πάμε στον τελικό. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι ο Αστέρας με λίγη τύχη μπορεί να το πετύχει».


Ο Μίλαν Ρασταβατς επέστρεψε και πλέον χτίζει την ομάδα της νέας σεζόν, όπως μαζί του γύρισε και ο Παύλος Γκότσης. Συμπληρώνονται μήπως σιγά-σιγά τα κομμάτια του παζλ για να δούμε και πάλι τον Αστέρα να είναι ανταγωνιστικός, να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να επιστρέψει στην εξάδα;
«Σίγουρα οι κινήσεις έγιναν με αυτή τη λογική, για να μπορέσουμε να δούμε έναν Αστέρα όπως όλοι τον ξέρουμε. Όμως μαγικές συνταγές για την επιτυχία δεν υπάρχουν, μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν. Δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για το μέλλον, έτσι όπως είναι στη ζωή, έτσι είναι και στο ποδόσφαιρο.

Κάνεις κάποιες κινήσεις ώστε να μπορέσεις να βελτιωθείς, πιστεύουμε ότι αυτό και έγινε τώρα, ότι κινούμαστε δηλαδή στην σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο η πράξη θα το δείξει και τα αποτελέσματα, όπως και η πορεία της ομάδας και γενικότερα η εικόνα που θα έχει μέσα στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Ελπίζουμε πως όλα αυτά που κάνουμε θα μας βοηθήσουν να δούμε έναν Αστέρα έτσι όπως τον θέλουμε».


Γιώργος Μποροβήλος

Οι Μπακασέτας, Κουρμπέλης, Φορτούνης, Κυριακόπουλος έχουν βγει από τον Αστέρα και κάνουν μεγάλη καριέρα. Αυτό σας δίνει κίνητρο και δύναμη για να ποντάρετε στις ακαδημίες σας και να συνεχίσετε στο ίδιο μοντέλο, παρότι στην Ελλάδα ακόμη και οι μεγάλες ομάδες φοβούνται να βάλουν νεαρά παιδιά να παίξουν;
«Δυστυχώς ο τρόπος που λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν βοηθάει τα παιδιά και αναγκαστικά και εμείς όταν παίζει ένα τραγούδι, δεν μπορούμε να... χορεύουμε σε άλλον ρυθμό. Θέλω να πω πως και ο Αστέρας δεν δίνει τις ευκαιρίες που θα ήθελε να δώσει, για αυτό και έχουμε κάνει προτάσεις πολλές φορές και στην Λίγκα αλλά και στην ΕΠΟ, έτσι ώστε σιγά-σιγά να υπάρχει μια ελληνοποίηση του πρωταθλήματος. Να μπορέσουμε δηλαδή και εμείς και οι άλλοι να χρησιμοποιήσουμε κάποια νεαρά παιδιά. Γιατί όλες οι ακαδημίες της Σούπερ Λίγκας είναι σε καλό επίπεδο.

Έτσι και η δικιά μας, παρά τις δυσκολίες και παρά το γεγονός πως δεν χρησιμοποιούμε νέα παιδιά όσο θα θέλαμε, έχει βγάλει πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κάνουν καριέρα κυρίως στο εξωτερικό. Κάτι το οποίο δείχνει το επίπεδο τόσο των ακαδημιών, όσο και γενικότερα του τρόπου λειτουργίας της ακαδημίας μας που είναι πάρα πολύ σωστός».


Γιώργος Μποροβήλος

Το ρόστερ ακόμη δεν έχει κλείσει και υπάρχουν κενά που πρέπει να καλυφθούν. Πιστεύετε πως αυτό θα γίνει με παίκτες υψηλού επιπέδου και καλύτερους από όσους βρίσκονταν στην ομάδα πέρυσι;
«Πάντα κινούμαστε σε αυτή τη λογική. Αυτό το οποίο μένει είναι να αποδειχθεί και στην πράξη, ο ποδοσφαιριστής τον οποίο παίρνεις με σκοπό να αντικαταστήσει κάποιον επάξια ή και καλύτερα να βγει στην πράξη. Αυτό περιμένουμε και εμείς, να δούμε τις κινήσεις οι οποίες θα γίνουν να βοηθήσουν και να αλλάξουν την εικόνα του Αστέρα που θέλουμε να έχουμε τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο».

Και δυο ερωτήσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρώτον θεωρείτε με βάση και την περσινή σεζόν πως το ελληνικό ποδόσφαιρο βελτιώνεται και πλέον αρχίζει έστω και με αργά βήματα να δείχνει πως προσπαθεί να ανέβει επίπεδο;
«Σίγουρα βελτιώνεται, αλλά όχι όσο θα έπρεπε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο σίγουρα θα έπρεπε να αποτιμάται σε οικονομικό επίπεδο απ' ό,τι σήμερα. Και όταν λέω να αποτιμάται, εννοώ και από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και από τους χορηγούς, τόσο σε κεντρικό επίπεδο στην Σούπερ Λίγκα, όσο και στις ομάδες, θα έπρεπε τα χρήματα τα οποία μπαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρά τους χαλεπούς καιρούς και τα γνωστά οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, να είναι πολύ καλύτερα.

Δυστυχώς, αυτό δεν έχει γίνει αλλά πάμε με ρυθμούς που προσωπικά νομίζω ότι όχι απλά πάμε σημειωτών, αλλά πάμε και προς τα πίσω. Εκεί βλέπουμε την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, πως αποτιμάται οικονομικά, σε τηλεοπτικά δικαιώματα και σε χορηγίες».


Γιώργος Μποροβήλος

Δεύτερον, ως πρώην διαιτητής, ποια η γνώμη σας για τη διαιτησία στη χώρα μας; Συμφωνείτε με το μοντέλο για ξένους και Έλληνες; Ή μήπως πιστεύετε πως οι Έλληνες διαιτητές δεν είναι τόσο κακοί όσο νομίζουμε;
«Θα απαντήσω ξεκάθαρα γιατί γνωρίζω το αντικείμενο πάρα πολύ καλά. Από πλευράς αξίας οι Έλληνες διαιτητές δεν υπολείπονται των ξένων. Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο εντοπίζεται στην αποδοχή. Δυστυχώς αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αποδοχή στον Έλληνα διαιτητή, κάτι το οποίο σημαίνει ότι πριν μπει στο γήπεδο, υπάρχει καχυποψία, προκατάληψη και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για έναν διαιτητή προκειμένου να διευθύνει έναν αγώνα. Έτσι αυτό που πρέπει να κάνουμε σιγά-σιγά να αποκατασταθεί το κύρος, η αξιοπιστία και η αποδοχή στον Έλληνα διαιτητή, ώστε να μπορέσει να μπει στο γήπεδο και να παίξει παιχνίδια τα λεγόμενα ντέρμπι που καθορίζουν τα μεγάλα συμφέροντα, όπως είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Χωρίς να γίνει αυτό δυστυχώς δεν θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη διαιτησία και το κυριότερο δεν θα μπορέσουμε εύκολα να απεγκλωβιστούμε από την έλευση ξένων διαιτητών. Στην παρούσα φάση είναι αναγκαία από τη μία, αλλά από την άλλη πιστεύω σιγά-σιγά πρέπει να πάμε προς την χρησιμοποίηση Ελλήνων διαιτητών. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x