Stoiximan Super League

Η κριτική της ΑΕΚ: Οι… ξεγραμμένοι ξεχώρισαν

Τσιντώτας και Βασιλαντωνόπουλος ξεχώρισαν στο 0-0 με τον Άρη, που ολοκλήρωσε μια σε κάθε περίπτωση κακή σεζόν για την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε μια κακή χρονιά με ισοπαλία απέναντι στον Άρη και δύο παίκτες που αμφισβητήθηκαν και προσωρινά παραγκωνίστηκαν στη διάρκεια της σεζόν να ξεχωρίζουν. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Τσιντώτα και τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο. Εκτός ρυθμού ο Λιβάι Γκαρσία που επέστρεψε μετά από καιρό, δεν βγήκε η αντικατάσταση του Νταμιάν Σιμάνσκι στον Μανόλο Χιμένεθ, που μάλλον κάθισε για τελευταία (;) φορά στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Αναλυτικά η «βαθμολογία» των παικτών και του προπονητή της ΑΕΚ:

Τσιντώτας (9): Δεύτερη σερί πολύ καλή εμφάνιση από τον γκολκίπερ της «Ένωσης». Δύο φορές χρειάστηκε να επέμβει, στο εξαιρετικό πλασέ του Μπρούνο Γκάμα στο πρώτο ημίχρονο και την κοντινή προβολή του Μαντσίνι στο δεύτερο, ενεργώντας σε αμφότερες τις περιπτώσεις σωτήρια.

Μπακάκης (6): Μέτρια παρουσία από τον Μπακάκη, που έπαιξε δεξί στόπερ στην τριάδα της άμυνας. Ανασταλτικά ήταν συνεπής, ωστόσο όσες φορές ανέβηκε οι σέντρες του ήταν κακές.

Τσιγκρίνσκι (7): Ο καλύτερος της αμυντικής τριάδας της ΑΕΚ. Μπορεί να μην απέφυγε 1-2 επιπόλαιες πάσες, ωστόσο είχε κάποιες καθοριστικές επεμβάσεις και στις περισσότερες περιπτώσεις βοηθούσε στο να περάσει σωστά η μπάλα μπροστά. Σε αρκετά σημεία προωθήθηκε στο κέντρο ή και πιο μπροστά, ενώ είχε και μια κεφαλιά στο δοκάρι.

Σβάρνας (6): Σταθερή η παρουσία του, χωρίς όμως… θαυμαστικό. Έδωσε λύσεις με την ταχύτητά του σε ρόλο αριστερού στόπερ, μέχρι να γίνει αναγκαστική αλλαγή στο τέλος.

Λόπες (6): Ξεκίνησε ως αριστερός μπακ-χαφ και κατέληξε αριστερό στόπερ μετά την αναγκαστική αλλαγή του Σβάρνα. Αμυντικά στάθηκε αρκετά καλά, αλλά στις προωθήσεις του δεν έδωσε αυτά που περίμενε από εκείνον η ομάδα.

Βασιλαντωνόπουλος (9): Ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση. Είχε αστείρευτες δυνάμεις προσφέροντας βοήθειες ανασταλτικά στο transition, αλλά παράλληλα έκανε συνεχώς κινήσεις στο χώρο και είχε επικίνδυνα ανεβάσματα. Σίγουρα ο πιο… σύγχρονος από τους δεξιούς μπακ που έχει η ΑΕΚ στο ρόστερ της.

Σιμάνσκι (8): Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο από τον Πολωνό, που είχε πολλά τρεξίματα και βοηθούσε στη γρήγορη ανάπτυξη της ομάδας του. Μάλλον αδικήθηκε από την αντικατάστασή του στο ημίχρονο, όταν ο Χιμένεθ αποφάσισε να αντικαταστήσει και τα δύο κεντρικά χαφ.

Σάκχοφ (6): Άχρωμη εμφάνιση από τον Ουκρανό. Απλώς βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς να προσφέρει ιδιαίτερα τόσο σε τρεξίματα όσο και δημιουργικά, ενώ δεν πάτησε καθόλου περιοχή για να απειλήσει.

Η κριτική της ΑΕΚ: Οι… ξεγραμμένοι ξεχώρισαν

Μάνταλος (8): Άρχισε το ματς εξαιρετικά, αλλά είχε πρόβλημα στην τελική ενέργεια. Σπαταλά την πολύ καλή ευκαιρία στο ξεκίνημα με το σουτ που σταματά ο Κουέστα, στη συνέχεια έκανε κακή πάσα σε μια φάση που θα έβγαζε τετ-α-τετ τον Ανσαριφάρντ, ενώ είχε και μια κεφαλιά στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Άρη. Πάντως έβγαλε πάθος και διάθεση ως το τέλος.

Τάνκοβιτς (5): Μακριά από τον καλό εαυτό του, με πολλές ημιτελείς προσπάθειες. Πήγαινε διαρκώς για το κάτι παραπάνω και είτε καθυστερούσε την ανάπτυξη, είτε έκανε λάθος επιλογή ή πάσα.

Ανσαριφάρντ (7): Καλή η παρουσία του, αν και πάλι άχαρος ο ρόλος του. Και πάλι δεν πήρε μια πάσα της προκοπής μέσα στο «κουτί», όπου είναι κίνδυνος-θάνατος. Αναλώθηκε κυρίως σε παιχνίδια μακριά από την περιοχή, ωστόσο έβγαλε δύο καλές πάσες σε Μάνταλο και Νεντελτσιάρου που δεν τις αξιοποίησαν.

Κρίστισιτς (7): Πέρασε στο ημίχρονο, έδειξε διάθεση και προσπάθησε να μοιράσει το παιχνίδι, αλλά δεν πέρασε κάποια πολύ καλή πάσα με το κάθετο παιχνίδι που τον χαρακτηρίζει.

Γαλανόπουλος (7): Στο δεύτερο μέρος που αγωνίστηκε έβγαλε ενέργεια, έτρεξε πολύ, αλλά δεν μπόρεσε κι αυτός να κάνει διαφορά δημιουργικά, ούτε να γίνει απειλητικός ο ίδιος όπως έχει κάνει πολλάκις φέτος.

Νεντελτσιάρου (7): Καλή παρουσία από τον Ρουμάνου στο ημίωρο που έπαιξε. Αυτή τη φορά απέφυγε τα εύκολα λάθη, είχε 1-2 καίριες επεμβάσεις και έφτασε κοντά στο γκολ σε ένα επικίνδυνο ανέβασμα που επιχείρησε.

Λιβάι Γκαρσία (6): Φάνηκε επηρεασμένος από την αποχή του. Είχε πάθος, αλλά στις λίγες περιπτώσεις που βρήκε χώρους δεν ολοκλήρωσε σωστά τις ενέργειές του. Δεν αναιρεί αυτό πάντως ότι έκανε μια καλή πρώτη χρονιά με καθοριστικά γκολ για την ΑΕΚ.

Μιτάι (7): Θετική η εικόνα του. Έπαιξε για περίπου ένα 20λεπτο σε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ και είχε καλές προωθήσεις. Αν ήταν πιο προσεκτικός σε ένα γύρισμα στον Ανσαριφάρντ θα μπορούσε να είχε «γράψει» και μια ασίστ.

Μανόλο Χιμένεθ (7): Στο πιθανότατα τελευταίο παιχνίδι του στον πάγκο της ΑΕΚ επέλεξε το 3-4-3. Η ομάδα κράτησε μεν το μηδέν, ωστόσο φάνηκε ξανά ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν αυτοματισμούς στην επίθεση και πόνταραν στις ατομικές εμπνεύσεις. Η αντικατάσταση του Σιμάνσκι (σε αντίθεση με αυτή του Σάκχοφ) δεν δικαιολογείται βάσει της εικόνας του Πολωνού στο πρώτο ημίχρονο. Δικαιώθηκε πάντως για την εμπιστοσύνη στον Βασιλαντωνόπουλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x