Stoiximan Super League

Η κριτική της ΑΕΚ: Σιμάνσκι από τα… παλιά

Η «έκθεση» για τους παίκτες της ΑΕΚ μετά το 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Η ΑΕΚ πάλεψε, παρά τις απουσίες και τις λίγες λύσεις στον πάγκο, αλλά έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ο Νταμιάν Σιμάνσκι μετά από καιρό έκανε εξαιρετικό ματς για την «Ένωση», ενώ τον τίτλο του μοιραίου μάλλον παίρνει ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Αναλυτικά η «βαθμολογία» των παικτών και του προπονητή των «κιτρινόμαυρων»:

Αθανασιάδης (6): Έκανε κάποιες καλές επεμβάσεις, με κορυφαίες αυτές στο φάουλ του Γκόμες και την κεφαλιά του Σίτο, ωστόσο έκανε και λάθη. Όχι τόσο στο εξαιρετικό πλασέ του Κώτσιρα στην ισοφάριση, όσο στην κακή έξοδο που έκανε στη φάση του δοκαριού του Μπαράλες στο 86’.

Μπακάκης (5): Στο πρώτο του ματς ως βασικός μετά από καιρό είχε καλές και κακές στιγμές. Στο πρώτο ημίχρονο έκανε πολλά λάθη, όπως το εύκολο φάουλ που έδωσε σε πλεονεκτική θέση στους γηπεδούχους. Είχε όμως και τη σωτήρια επέμβαση στο πλασέ του Μπαράλες στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Νεντελτσιάρου (4): Έπαιξε κεντρικός αμυντικός και παρότι δεν δέχτηκε πολύ μεγάλη πίεση, δεν απέφυγε τα λάθη. Στο 86’ έχασε τον Μπαράλες που έφτασε μια ανάσα από το 2-1, ενώ είχε αργές αντιδράσεις σε πολλές περιπτώσεις ακόμη.

Η κριτική της ΑΕΚ: Σιμάνσκι από τα… παλιά

Σβάρνας (6): Καλή παρουσία από τον Σβάρνα, που έπαιξε αριστερό στόπερ. Είχε καλές τοποθετήσεις και δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα.

Βασιλαντωνόπουλος (7): Θετικότατη εμφάνιση. Έπαιξε ως δεξί μπακ-χαφ αρχικά και κατόπιν κλασικός ακραίος οπισθοφύλακας. Είχε αρκετά καλά ανεβάσματα, αν και όχι πάντα την ιδανική σέντρα, ενώ πρόσφερε βοήθειες ανασταλτικά. Μοιάζει αυτή τη στιγμή ο πιο αξιόπιστος δεξιός οπισθοφύλακας της ΑΕΚ.

Μιτάι (6): Έστειλε αισιόδοξα μηνύματα ο νεαρός. Στο αμυντικό κομμάτι, που δεν είναι το… φόρτε του, δεν εκτέθηκε πολύ. Είχε καλά ανεβάσματα εκμεταλλευόμενος την καλή του τεχνική, αλλά ξέμεινε από δυνάμεις αφού ακόμη δεν είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει σωματικά.

Σιμάνσκι (8): Ο κορυφαίος της ΑΕΚ. Παρότι ξεκίνησε νωθρά, έβγαλε τρομερή ενέργεια στο ματς, με ατελείωτα τρεξίματα μέχρι και τις καθυστερήσεις, ενώ από τα δικά του πόδια ξεδιπλώθηκαν οι περισσότερες επιθέσεις της ομάδας του. Είχε καιρό να κάνει τόσο ολοκληρωμένο παιχνίδι.

Σάκχοφ (5): Μέτρια η παρουσία του. Δεν έδωσε στην ΑΕΚ όσα ο Σιμάνσκι, τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά. Γενικώς δείχνει μακριά από τον καλό εαυτό του, καθώς ο κορωνοϊός και οι τραυματισμοί τον έχουν απορρυθμίσει.

Αλμπάνης (7): Καλή η παρουσία του. Κουβάλησε καλά και γρήγορα την μπάλα, απέφυγε τις πολλές υπερβολές και δημιούργησε το γκολ της ομάδας του με όμορφη ενέργεια στο 56’.

Τάνκοβιτς (6): Χωρίς να ήταν κακός, ήταν μοιραίος για την ΑΕΚ. Στο πρώτο ημίχρονο σπαταλά ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, ενώ σε αρκετές ακόμη περιπτώσεις καθυστέρησε πολύ ή έκανε την λάθος επιλογή σε επιθέσεις με καλές προϋποθέσεις. Πάντως έχει συμμετοχή στο γκολ του Ανσαριφάρντ.

Η κριτική της ΑΕΚ: Σιμάνσκι από τα… παλιά

Ανσαριφάρντ (7): Μια πάσα της προκοπής πήρε και την έκανε γκολ. Πιστοποίησε σε ένα ακόμη ματς πως όταν τροφοδοτείται σωστά στο «κουτί» είναι κίνδυνος-θάνατος, αλλά όταν αναγκάζεται να τραβιέται μακριά από την περιοχή, δεν βοηθά ούτε την ανάπτυξη της ομάδας, ούτε και τον εαυτό του.

Γαλανόπουλος (6): Πέρασε στο ματς στο 65’ αλλά δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα. Έδωσε τρεξίματα, ωστόσο η ομάδα του είχε θέμα ομοιογένειας ολοκληρώνοντας με μια πειραματική σύνθεση.

Σαρδέλης (7): Έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα (είχε παλαιότερα μια ακόμη στο Κύπελλο) και έδειξε θετικά στοιχεία. Έπαιξε ως ακραίος επιθετικός και έδειξε θράσος.

Μάνταλος-Κοσίδης-Μαχαίρας (-): Έπαιξαν λίγο και δεν μπορούν να κριθούν.

Μανόλο Χιμένεθ (7): Με τις επιλογές που είχε διαθέσιμες δεν μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα. Ξεκίνησε με 3-4-3, το γύρισε σε 4-3-3 και κατά διαστήματα η ΑΕΚ έπαιξε γρήγορο και καλό ποδόσφαιρο. Έλειψε σε πολλές περιπτώσεις η τελική πάσα, ενώ στο φινάλε του ημιχρόνου αλλά και του αγώνα εμφανίστηκαν ξανά τα γνωστά αμυντικά προβλήματα.

*Από τον Αστέρα, που δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τώρα στα playoffs αλλά ήταν και πάλι πολύ ανταγωνιστικός και καθόλου αδιάφορος, ξεχώρισε ο Μουνάφο που κατάπιε ατέλειωτα χιλιόμετρα και μοίρασε καλά το παιχνίδι. Πανέμορφο το γκολ του Κώτσιρα, το πρώτο του στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ μοιραίος ήταν ο Μπαράλες που σπατάλησε δύο μεγάλες ευκαιρίες, μια στο φινάλε κάθε ημιχρόνου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x