Stoiximan Super League

Η μία πάσα του Φορτούνη

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την απόδοση του Κώστα Φορτούνη και για την γενικότερη εικόνα του Ολυμπιακού κόντρα στον Αστέρα.

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό ήταν να επιστρέψει στις νίκες, προκειμένου να βελτιώσουν οι Πειραιώτες την ψυχολογία τους λίγες μέρες πριν από τα ματς με ΑΕΚ και Γιουβέντους. Οι νίκες είναι που δίνουν ψυχολογία και ηρεμία και αυτά τα δύο τα χρειάζονταν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι “ερυθρόλευκοι”. Είναι βέβαιο πως ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε αλλά τουλάχιστον κέρδισε αφήνοντας πίσω τα τρία συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Υπάρχουν όμως πολλά θέματα προς συζήτηση από το συγκεκριμένο ματς. Πρώτα απ' όλα οφείλει να σταθεί κάποιος στη λάθος διαχείριση του Μπέσνικ Χάσι στο προ ημερών παιχνίδι πρωταθλήματος, στο ματς που ο Ολυμπιακός έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου


Ο Φορτούνης για παράδειγμα ήταν αυτός που είχε την εξαιρετική κάθετη πάσα στον Εμενίκε, στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Μια πάσα μισό – γκολ για τους Πειραιώτες. Στο ματς του πρωταθλήματος ο Χάσι προτίμησε να κρατήσει τον Έλληνα μέσο εκτός αγώνα και δεν τον χρησιμοποίησε ούτε για δέκα λεπτά σαν αλλαγή στο φινάλε. Κι όμως μια πάσα του Φορτούνη μπορεί να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του Πειραιά. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην ασίστ στον Εμενίκε στο σημερινό παιχνίδι, αλλά και στην πολύ καλή πάσα του διεθνούς άσου στον Οφόε, στη φάση της ισοφάρισης κόντρα στη Ριέκα.

Ο Φορτούνης έχει την ποιότητα για να δώσει το “κάτι παραπάνω” στον Ολυμπιακό ακόμα και όταν θα μπαίνει στο ματς από τον πάγκο. Το θέμα είναι να το καταλάβει και ο 45χρονος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού. Ο Φορτούνης μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοση του στο ματς με τους Αρκάδες αλλά ο καλός παίκτης μπορεί να “πάρει” ένα ματς με μια κίνηση. Κι αυτό ακριβώς έγινε από τον Φορτούνη. Επαναλαμβάνουμε, η συνολική εικόνα του διεθνούς άσου δεν ήταν καλή, αλλά το γκολ το “σέρβιρε” στον συμπαίκτη του.

Η εικόνα πάντως δεν άλλαξε

Από την άλλη πλευρά πάντως οφείλει να σταθεί κάποιος στην αγωνιστική εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδος. Μια εικόνα που δεν ήταν καλή κι αυτά που είδε ο Χάσι είναι ζητήματα που απαιτούν δουλειά. Ωστόσο η νίκη είναι αυτό που μετρούσε πάρα πολύ πριν από το ματς καθώς ήταν δεδομένο πως ο Ολυμπιακός δε “σήκωνε” άλλη αποτυχία. Ασφαλώς και οι φίλοι του Ολυμπιακού θα ήθελαν να δουν την ομάδα τους ν' αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο. Το ίδιο φυσικά και ο Χάσι. Ήταν όμως ένα ματς “ειδικών συνθηκών” με το κλίμα που υπήρχε μετά τα τρία αρνητικά αποτελέσματα κι αυτά τα παιχνίδια μια μεγάλη ομάδα πρέπει να τα κερδίζει έστω και 1-0.

*Ο επιθετικός κερδίζει πόντους από τα γκολ και τα δύο τέρματα που σημείωσε ο Εμενίκε στο ματς του Κυπέλλου απέναντι στον Αστέρα ήταν μια καλή είδηση για τους πρωταθλητές. Η ψυχολογία του Νιγηριανού είναι σε καλό επίπεδο και όλοι περιμένουν ανάλογη συνέχεια από τον διεθνή στράικερ.

*
Ο Ιγκλέσιας ήθελε να “κόψει” το κεφάλι του Φορτούνη; Κι ο διαιτητής δεν έδωσε ούτε φάουλ.
Μιλάμε γι' αστειότητα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x