Η φετινή σεζόν οδεύει προς ολοκλήρωση και στον Ολυμπιακό έχουν ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό των πλάνων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, έχοντας ξεκάθαρη εικόνα για τις μεταγραφικές προτεραιότητες.
Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου
Ο Πέδρο Μαρτίνς κάνει τα πλάνα του σε «ανοιχτή γραμμή» με την διοίκηση των πειραιωτών κι ένα θέμα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με τον Χασάν και το αν θα μείνει ο Αιγύπτιος και του χρόνου στον Ολυμπιακό.
Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή ένα είναι σίγουρο. Οι ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να δώσουν 4 εκατ. ευρώ (τόσα θέλει η Μπράγκα) για να κρατήσουν στο ρόστερ τους τον παίκτη.
Ωστόσο τα σημερινά δεδομένα ενδέχεται ν’ αλλάξουν και αυτό έχει να κάνει με τις οικονομικές απαιτήσεις της πορτογαλικής ομάδας. Και το λέμε αυτό για δύο πολύ σημαντικούς λόγους.
Ο ένας έχει να κάνει με την πίεση που ασκεί το τελευταίο διάστημα ο Αιγύπτιος επιθετικός στην διοίκηση της Μπράγκα, προκειμένου να μειώσει αισθητά τις απαιτήσεις της.
Ο Χασάν θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό και την επόμενη χρονιά κι αυτό ακριβώς έχει διαμηνύσει στους ιθύνοντες του πορτογαλικού συλλόγου και μάλιστα κάνει ότι περνά απ’ το χέρι του για να μείνει στον Πειραιά.
Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την λήξη του συμβολαίου του Χασάν. Ο διεθνής σέντερ φορ έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την Μπράγκα κι αυτό είναι πρόβλημα για την πορτογαλική ομάδα.
Ξέρουν καλά οι ιθύνοντες της Μπράγκα ότι ο Χασάν θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του Ιανουάριο σε ομάδα της αρεσκείας του. Κι επίσης γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν θα πάρουν από καμιά ομάδα 4 εκατ. ευρώ το φετινό καλοκαίρι.
Ο Χασάν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα δύο στοιχεία που προαναφέραμε και μάλιστα οι πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι ο Αφρικανός στράικερ ασκεί πολύ μεγάλη πίεση στην Μπράγκα για να μείνει και την επόμενη χρονιά στους πειραιώτες.
Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του περιμένει να δει αν τελικά η πίεση του Χασάν θα αποδώσει. Αν η Μπράγκα μειώσει τις απαιτήσεις της και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό τότε ενδεχομένως να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα για το μέλλον του Αιγύπτιου επιθετικού.
Αυτό πάντως που είναι σίγουρο έχει να κάνει με τις δυσκολίες που έχει η Μπράγκα. Γιατί είναι προφανές ότι το ζόρι το έχουν οι Πορτογάλοι, λόγω της λήξης του συμβολαίου του παίκτη το καλοκαίρι του 2020.
Ο Πέδρο Μαρτίνς που έχει κουβεντιάσει φυσικά με τον Χασάν, περιμένει και αυτός το αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάνει ο Αιγύπτιος για να μειώσει τις απαιτήσεις της η Μπράγκα. Ο Χασάν το παλεύει και η συνέχεια παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






