Stoiximan Super League

«Ο προπονητής της εξέδρας»: Η διαβασμένη ΑΕΚ, το σερί που χτίζει και ο Μισελέν που έχει ανάγκη

Τα σημεία-κλειδιά από το Ιωνικός-ΑΕΚ, σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας».

Σημαντικό «διπλό» για την ΑΕΚ, η οποία στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League 1 αποχώρησε νικηφόρα (0-1) από τη δύσκολη έδρα του Ιωνικού.

Η απάντηση της «Ένωσης» στο 5-3-2 των «κυανόλευκων», το τέταρτο σερί ματς που κρατά απαραβίαστη την εστίας της, η καλή δουλειά που έκανε κατά το... ήμισυ η ομάδα της Νίκαιας. H «ματιά» του «προπονητή της εξέδρας», ο οποίος στέκεται και στους Μισελέν, Άμραμπατ, Μάνταλο, Χουτεσιώτη και Κιάκο.




Αναλυτικά, τα σημεία-κλειδιά από το Ιωνικός-ΑΕΚ, σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας»:

-Η απάντηση της ΑΕΚ στο 5-3-2 του Ιωνικού: Ο τραυματισμός του Τουράμ οδήγησε τους «κυανόλευκους» να αντικαταστήσουν στα τελευταία τους παιχνίδια το 4-2-3-1 με το 5-3-2. Ωστόσο, παρά την αλλαγή αυτή, συνεχίζουν να παρουσιάζουν καλό πρόσωπο, βγάζοντας και νέα στοιχεία, τα οποία εν προκειμένω δυσκόλεψαν αρκετά και την ΑΕΚ στο ξεκίνημα της μεταξύ τους αναμέτρησης. Η καλή οργάνωση του κέντρου και γενικά των μετόπισθέν τους, ανάγκασε την «Ένωση» να… στρέψει το βλέμμα της στα άκρα. Κάτι που, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Αργύρη Γιαννίκη μετά τον αγώνα, αποτελούσε εξαρχής το σχέδιό της. Και η αλήθεια είναι ότι έπιασε. Έτσι βρήκε και το νικητήριο τέρμα, με την πλαγιοκόπηση και το γύρισμα του Κλεμάν Μισελέν. Εν συνεχεία, έχοντας «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα, μπόρεσε να απειλήσει και μ' άλλους τρόπους.

-Μαθαίνει να διατηρεί απαραβίαστη την εστία της: Αποτελούσε ένα από τα ζητούμενα του Αργύρη Γιαννίκη και του τεχνικού του τιμ. Το πώς, δηλαδή, θα μπορέσει να «σουλουπώσει» την αμυντική λειτουργία της νέας του ομάδας. Η ΑΕΚ συμπλήρωσε αισίως τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια -τα τρία στο πρωτάθλημα- και δύο διαδοχικά εκτός έδρας στη Λίγκα που δεν δέχεται γκολ. Μάλιστα, είναι κάτι που αποκτά μεγαλύτερη αξία, εάν συνυπολογιστεί ότι το έπραξε απέναντι σ' έναν Ιωνικό, ο οποίος δεν σκόραρε μόλις για δεύτερο φετινό ματς -από τα επτά συνολικά- που έχει δώσει στο γήπεδο της Νεάπολης.

-Έκανε την (καλή) δουλειά κατά το… ήμισυ ο Ιωνικός: Ο στόχος των Νικαιωτών ήταν σαφής. Όντας καλά οργανωμένοι μεσοαμυντικά, να προσπαθούν να κλέβουν την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και να βγάζουν γρήγορες επιθετικές μεταβάσεις. Και η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μέρος, τουλάχιστον μέχρι να δεχτούν το γκολ (το οποίο φάνηκε να τους ρίχνει προσωρινά), ήταν κάτι που έπραξαν αρκετές φορές. Χωρίς, όμως να το εκμεταλλευτούν, καθώς δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους. Ταυτόχρονα, θα έπρεπε να κρατούν περισσότερο την μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν περισσότερο «μπριζωμένοι», απειλώντας βέβαια κυρίως με μακρινά σουτ.

-Ο Μισελέν που έχει ανάγκη η ΑΕΚ και οι καθοριστικοί Άμραμπατ και Μάνταλος: Μέχρι στιγμής ο Μισελέν δεν έχει δικαιώσει σε καμία περίπτωση τα όσα περίμεναν οι άνθρωποι της «Ένωσης», όταν το περασμένο καλοκαίρι δαπανούσαν περίπου ένα εκατ. ευρώ, προκειμένου να τον αγοράσουν από τη Λανς. Ωστόσο, περισσότερο έμοιαζε «μαγκωμένος» και επ' ουδενί… κακός παίκτης. Κόντρα στον Ιωνικό έκανε πιθανότατα το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, κάτι που εξαργυρώθηκε και με την ασίστ του για το νικητήριο τέρμα. Ήταν συνολικά οι κινήσεις και τα ανεβάσματα που έκανε, τη στιγμή που δεν αντιμετώπισε ζητήματα στα αμυντικά του καθήκοντα (χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, βέβαια).

Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν εκείνος που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, συμμετέχοντας σε δέκατο φετινό της τέρμα (3 γκολ / 7 ασίστ). Τόσα χρόνια έχουν ειπωθεί πολλά για τον αρχηγό της ΑΕΚ. Παρόλα αυτά, αφήνοντας στην άκρη το εάν μπορεί ή όχι να ηγηθεί του «δικεφάλου», ειδικά φέτος αποδεικνύει το πόσο επιδραστικός μπορεί να γίνει για τους «κιτρινόμαυρους». Από εκεί και πέρα, τι άλλο να ειπωθεί για τον Νόρντιν Άμραμπατ... Ήταν εκείνος που ξεκλείδωσε την πολύ καλά οργανωμένη αντίπαλη άμυνα, ενώ αποτελούσε σταθερά τον πιο δραστήριο παίκτη των φιλοξενούμενων.

-Η σταθερά «Χουτεσιώτης» και ο Κιάκος που έχει βγει στο προσκήνιο για τον Ιωνικό: Ο Λευτέρης Χουτεσιώτης αποτελεί από την αρχή του πρωταθλήματος έναν από τους πλέον σταθερούς τερματοφύλακες της Super League 1, αλλά και από τους βασικούς παράγοντες της πολύ καλής πορείας του Ιωνικού. Οι κομβικές του αποκρούσεις απέναντι στην «Ένωση» κράτησαν μέχρι και το τελευταίο λεπτό την ομάδα του εντός παιχνιδιού.

Ταυτόχρονα, η αλλαγή του σχηματισμού από 4-2-3-1 σε 5-3-2 στα τελευταία ματς των «κυανόλευκων» έφερε και τον Γιάννη Κιάκο στο αρχικό σχήμα. Παρόλα αυτά, όχι στη φυσική του θέση (αριστερός μπακ), αλλά σ' εκείνη του εσωτερικού μέσου (δεν του είναι άγνωστη, βέβαια). Σταθερά καλές εμφανίσεις από τον 23χρονο άσο, ο οποίος -ειδικά κόντρα στην ΑΕΚ- αποτελούσε μαζί με τον Χουτεσιώτη εκ των κορυφαίων των Νικαιωτών. Εξάλλου, από δικά του κλεψίματα και προωθήσεις της μπάλας δημιουργήθηκαν οι περισσότερες καταστάσεις της ομάδας του στο πρώτο μέρος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x