Stoiximan Super League

Ιωνικός-Άρης: Για το σερί οι Νικαιώτες, για την αντίδραση οι Θεσσαλονικείς

Ο Ιωνικός και Άρης αναμετρώνται στο γήπεδο της Νεάπολης (4/2, 19:00), με τους μεν γηπεδούχους να θέλουν να χτίσουν σερί νικών και τους δε Θεσσαλονικείς να ψάχνουν την επιστροφή στα «τρίποντα».

Στη Νίκαια αναμετρώνται το απόγευμα του Σαββάτου (4/2, 19:00) οι Ιωνικός και Άρης, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Διαφορετικοί οι στόχοι για τις δύο ομάδες, οι οποίες ωστόσο αμφότερες θα ψάξουν τη νίκη.

Καταρχάς, οι γηπεδούχοι προέρχονται από τεράστια... εξάποντη νίκη (0-2) στην έδρα της Λαμίας, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να αρχίζει με το... δεξί στον πάγκο τους. Αυτό ήταν το πρώτο τους «τρίποντο» -και δεύτερο στη σεζόν- μετά τις 5 Νοέμβρη, παίρνοντας σημαντική βαθμολογική ανάσα. Ωστόσο, όντες ακόμη στην τελευταία θέση, στο -1 από την ομάδα της Φθιώτιδας και στο -2 από τον Λεβαδειακό, ψάχνουν κι άλλες νίκες ακόμα κι αν πρόκειται για δύσκολες αποστολές όπως η σημερινή. Εξάλλου, ακόμη δεν έχουν γευτεί φέτος τη χαρά της νίκης στο γήπεδό τους.

Από την άλλη, την περασμένη αγωνιστική, ο Άρης ηττήθηκε 3-0 από την ΑΕΚ στην OPAP Arena, αγωνιζόμενος από το 60' με παίκτη λιγότερο λόγω δεύτερης κίτρινης στον Ετέμπο. Η ομάδα του Άλαν Πάντριου έμεινε για 5ο σερί εκτός έδρας ματς σ' όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη. Έτσι, έχει απομακρυνθεί από την πρώτη τετράδα της Λίγκας και ταυτόχρονα, ούσα 5η, βλέπει τον Βόλο και τον Ατρόμητο να βρίσκονται στο -2 και στο -6, αντίστοιχα. Αναπόφευκτα ψάχνει την επιστροφή της στις νίκες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Νικαιώτες δεν υπολογίζουν στους τραυματίες Γούλερι και Σόουζα. Αντίθετα, στην αποστολή τους συμπεριλήφθηκαν οι νεαποκτηθέντες Μάνος, Μπουενά και Αλέν. Σε ό, τι αφορά τους Θεσσαλονικείς, δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον τιμωρημένο Ετέμπο, ενώ εκτός λόγω ανετοιμότητας ή τραυματισμού έμειναν και οι Ενκουλού, Πάλμα και Μάνου Γκαρθία. Στα ευχάριστα για τους «κίτρινους», επιστρέφουν οι Εμπακατά, Καμαρά και Καμάτσο, ενώ στην αποστολή ενσωματώθηκε και ο νεοφερμένος Ρουπ.

Η αναμέτρηση θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 HD, ραδιοφωνικά από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ θα υπάρχει live ενημέρωση από το sport-fm.gr.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Άρης επικράτησε 2-1 με ανατροπή στο «Κλ. Βικελίδης», με τον Μάντζη να ανοίγει το σκορ στο 42' και τους Ζερβίνιο (62') και Γκρέι (73') να σκοράρουν εν συνεχεία -αμφότεροι από ασίστ του Μαζικού- γυρίζοντας τούμπα το ματς.



O Ιωνικός έχει το «πάνω χέρι» στις εντός έδρας αναμετρήσεις του με τον Άρη:

15 συναντήσεις

8 νίκες Ιωνικός

3 ισοπαλίες

4 νίκες Άρης

ΓΚΟΛ: 21-12

Εξάλλου, πέρυσι ο Ιωνικός -επικρατώντας 1-0 του Άρη στο γήπεδο της Νεάπολης, με το υπέροχο τέρμα του Άοσμαν στο 86'- πήρε την πρώτη του νίκη στην πρώτη κατηγορία μετά την επιστροφή του σ' αυτή ύστερα από 14 χρόνια απουσίας.



Πιθανές συνθέσεις:

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης - Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος - Κάνιας, Σάκιτς, Φαντιγκά - Καμπράλ, Μάντζης, Σεμπά.

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα - Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν - Ντουκουρέ, Νταμπό - Ματέο Γκαρσία, Νταρίντα, Ιτούρμπε - Γκρέι.

Διαιτητής: Τζοβάρας

Βοηθοί:
Καλαμπόκης, Τζιουβάρας

4ος:
Ματσούκας

VAR: Ζαμπαλάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x