Stoiximan Super League

Ιωνικός-Άρης: Σέντρα στη 2η αγωνιστική με ενδιαφέρον ματς στη Νεάπολη

Ιωνικός και Άρης ανοίγουν απόψε (19:00) την αυλαία στη δεύτερη αγωνιστική της Super League 1.

Σεφτέ στις νίκες στο πρωτάθλημα θέλουν να κάνουν Ιωνικός και Άρης που αναμετρώνται σήμερα στη Νεάπολη (19:00, COSMOTE Sport 1, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr), στην… πρόωρη πρεμιέρα της δεύτερης αγωνιστικής της Super League 1.

Για τους Νικαιώτες το ματς είναι ιστορικό, καθώς αποτελεί το πρώτο εντός έδρας στη μεγάλη κατηγορία μετά από 14 χρόνια και 4 μήνες (από τις 13 Μαΐου 2007, σε ένα Ιωνικός-Ολυμπιακός 3-5). Μάλιστα, σαν σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου, πριν 32 χρόνια ο Ιωνικός έδωσε το πρώτο του ματς στην ιστορία του στην Α’ Εθνική υποδεχόμενος τον… Άρη (όπως κι απόψε) αλλά στο Αιγάλεω. Ο Δημήτρης Σπανός, που έμεινε αρκετά ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ παρά την ήττα με 3-0, δεν θα έχει διαθέσιμους μόνο τον τιμωρημένο Ρομαό (είχε αποβληθεί την Κυριακή) και τον τραυματία Μαχαίρα. Αντίθετα, ετοιμοπόλεμοι είναι οι Κάνιας και Μπάσα, με τον Ισπανό πρώην μέσο του ΠΑΟΚ να είναι φαβορί και για την ενδεκάδα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Μύγας, Κάνιας, Γκοτσούλιας, Άοσμαν, Καμπράλ, Λένις, Τουράμ.

Αναλυτικά η αποστολή του Ιωνικού: Αναγνωστόπουλος, Χουτεσιώτης, Τσιριγώτης, Βαφέας, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Σάντσες, Κιάκος, Κωνσταντινίδης, Γκοτσούλιας, Άοσμαν, Γκόμες, Μπουένο, Πογοσιάν, Μπάσα, Κάνιας, Μάναλης, Καμπράλ, Ματσούκας, Τουράμ και Λένις.

Ο Άρης μετά το 0-0 της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ και με τη μέχρι νεωτέρας διατήρηση της ποινής αφαίρεσης βαθμών (που πλέον έχει γίνει -5) «καίγεται» για τη νίκη. Οι «κίτρινοι» θέλουν να διατηρήσουν το εξαιρετικό περσινό τους ρεκόρ στο λεκανοπέδιο, όπου πέρσι έχασαν μόνο σε ένα από τα οκτώ ματς που έδωσαν, από τον Ολυμπιακό στα playoffs. Ο Άκης Μάντζιος, που ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2004 με τη φανέλα του Ιωνικού, δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ματέο Γκαρσία και Λούμορ, ενώ αντίθετα στην αποστολή μπήκε για πρώτη φορά ο Ιρακινός φορ Μοχάναντ Άλι. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί ο Χουάν Ιτούρμπε.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ντένις, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Εντιαγέ, Σάσα, Γκάμα, Μαντσίνι, Ιτούρμπε ή Μπερτόγλιο, Καμαρά.

Αναλυτικά η αποστολή του Άρη: Ντένις, Κουέστα, Γκάμα, Σάκιτς, Ιτούρμπε, Καμαρά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαντσίνι, Εντιαγέ, Μπερτόγλιο, Σάσα, Τζέγκο, Χαΐροβιτς, Ματίγια, Άλι, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Δεληζήσης, Μάνος.

Προϊστορία

Αρκετά μοιρασμένη είναι η παράδοση στα παιχνίδια των δύο ομάδων, με τον Ιωνικό να έχει 8 νίκες και τον Άρη 11, ενώ 9 ματς δεν είχαν νικητή. Πάντως με γηπεδούχους τους Νικαιώτες η υπεροχή ανήκει στον Ιωνικό με 7 νίκες, ενώ 4 έχει ο Άρης και υπάρχου 3 ισοπαλίες. Πάντως οι Θεσσαλονικείς στην τελευταία τους συνάντηση είχαν φύγει νικητές (0-1), στις 28 Ιανουαρίου 2007, με κεφαλιά του Νάτσο Γκαρσία στο 67’.

*Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αριστομένης Κουτσιαύτης, βοηθοί του οι Κωνσταντίνος Ψάρρης και Αθανάσιος Κόλλιας, ενώ τέταρτος ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x