Stoiximan Super League

Ισόπαλη ματσάρα με… MVP Ρομέρο!

Η κατάρρευση του Ρομέρο, που διακομίστηκε -εκτός κινδύνου- στο νοσοκομείο, επισκίασε σε μεγάλο βαθμό το χορταστικό 2-2 ανάμεσα σε Ιωνικό και Βόλο.

Τα είχε όλα εκτός από νικητή το τρομερό ματς ανάμεσα σε Βόλο και Ιωνικό στη Νίκαια, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με δύο γκολ του Μάντζη, ωστόσο οι Βολιώτες επέστρεψαν στα τελευταία 25 λεπτά, με την κατάρρευση του Ρομέρο στο 18’ μετά από άτσαλη πτώση στο έδαφος να παγώνει όσους παρακολουθούσαν την αναμέτρηση.

Ο Ουρουγουανός ανέκτησε τις αισθήσεις του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, με τον αγώνα να συνεχίζεται και τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό και να παραμένουν πολύ μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Στο μυαλό του κόουτς

Με τριάδα στην άμυνα και συγκεκριμένα 5-3-2 πορεύτηκε ο Δημήτρης Σπανός. Στην εστία βρέθηκε ο Χουτεσιώτης, με Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Σάντες τριάδα στην άμυνα και Βαλεριάνο-Μύγα στα άκρα. Στον άξονα έπαιξαν οι Κάνιας, Ντάλσιο και Άοσμαν, με Λένις και Μάντζη μπροστά.

Ο δε Κώστας Μπράτσος παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Στο τέρμα ο Κλέιμαν, με Άλχο, Ρομέρο, Γκιουλέν, Φεράρι στην άμυνα και Νίνη, Μπαριέντος στα χαφ, πίσω από Πουρίτα, Φερνάντες και Μπαρτόλο, με μοναδικό προωθημένο τον Φαν Βέερτ.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 3ο λεπτό, χάρη σε κεφαλιά του Μάντζη μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά. Ένα πλασέ του Ντάλσιο στο 7’ πέρασε λίγο άουτ, με τον Λένις να απειλεί ένα λεπτό αργότερα αλλά να αποτυγχάνει να νικήσει τον Κλέιμαν.



Ο Ισραηλινός τερματοφύλακας έβγαλε και το σουτ του Άοσμαν στο 9’, όπως έκανε και σε συρτό σουτ του Λένις στο 11’. Το εκρηκτικό ξεκίνημα του Ιωνικού σταμάτησε απότομα στο 18’. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Ρομέρο πήδηξε για την κεφαλιά και μετά από εναέρια μονομαχία έπεσε άτσαλα στο έδαφος, χάνοντας τις αισθήσεις του!

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων φώναξαν γρήγορα τα ιατρικά επιτελεία, με τον Ουρουγουανό να επανέρχεται μετά από υπερπροσπάθειες των γιατρών, αφού φέρεται να του είχε γυρίσει η γλώσσα.

Ο αμυντικός του Βόλου συνήλθε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με την... παγωμάρα να περνά αλλά να επηρεάζει σε έναν βαθμό τους παίκτες Ιωνικού και Βόλου.



Στο 38’ είχαμε φάση ξανά, με τον Κλέιμαν να κλείνει τον Λένις που μπήκε επικίνδυνα από τα δεξιά και εν συνεχεία να αποσοβεί τον κίνδυνο σε κεφαλιά του Μύγα (43’).

Τέλος, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Πουρίτα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στην κενή εστία από μακρινή θέση, μετά από κακή έξοδο του Χουτεσιώτη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο. Με ευκαιρία (48’ σουτ Ντάλσιο) και εν συνεχεία γκολ για τον Ιωνικό! Σκόρερ ξανά ο Μάντζης, που νίκησε για δεύτερη φορά τον Κλέιμαν με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή στο 52’.

Ο Έλληνας επιθετικός άγγιξε τρίτο γκολ στο 55’ αλλά ο τερματοφύλακας του Βόλου μπλόκαρε, με τον Χουτεσιώτη να τον μιμείται στο 58’ (κεφαλιά Γκιουλέν) και στο 64’ (σουτ Φερνάντες). Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Φαν Βέερτ είχε κεφαλιά στο δοκάρι, ωστόσο στο 65’ ήρθε τελικά το γκολ για τους Βολιώτες, χάρη σε καταπληκτικό μακρινό σουτ του Φερνάντες.



Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου όμως δεν έμεινε εκεί. Πέντε λεπτά αργότερα, μία μονομαχία του Μύγα με τον Μπαρτόλο έφερε τον πρώτο στο έδαφος, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του και τον διαιτητή να δίνει πέναλτι.

Το VAR συμφώνησε και ο Φαν Βέερτ ευστόχησε από τη λευκή βούλα, κάνοντας το 2-2 στο 71’.

Ο Ολλανδός είχε μεγάλη ευκαιρία και για την απόλυτη ανατροπή στο 85', όμως νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη, με το σκορ να μην αλλάζει.



MVP: Τιμητικά, ο τίτλος πάει στον Φράνκο Ρομέρο, που... μας τρόμαξε αλλά βγήκε νικητής. Αγωνιστικά, θα δινόταν στον Βασίλη Μάντζη, που σκόραρε δις ενάντια στην παλιά του ομάδα.

Η... σφυρίχτρα: Γεμάτο ματς για τον Στάθη Γκορτσίλα, που έδωσε την παράβαση στην περίεργη φάση του πέναλτι από τον Μύγα, με το VAR να τον επιβεβαιώνει. Κατά τα άλλα, δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιοσημείωτο.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Ιωνικός (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Άοσμαν (76’ Πλατέλλας), Σάντσες, Κάνιας, Ρομαό, Ντάλσιο (76’ Κιάκος), Λένις (84’ Βαλέντε, 90+3’ Τσιριγώτης), Μάντζης (76‘ Τουράμ).

Στον πάγκο: Βίντμαρ, Γκοτσούλιας, Καμπράλ, Μαχαίρας.

Βόλος (Κ. Μπράτσος): Κλέιμαν, Γκιουλέν, Άλχο, Φεράρι, Ρομέρο (25’ Ρίνερ), Πουρίτα (54’ Ρεγκατέν), Φερνάντες, Νίνης (54’ Μεταξάς), Μπαριέντος, Μπαρτόλο (78’ Ροσέρο), Φαν Βέερτ.

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Λογαράς, Τριανταφύλλου, Σιελής, Κορέα.

Διαιτητής: Γκορτσίλας
Βοηθοί: Παπαδόπουλος, Πάτρας
4ος: Τσακαλίδης
VAR: Ζαμπαλάς, Χριστάκογλου

Δείτε ΕΔΩ το live του sport-fm.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x