Stoiximan Super League

Έφυγε… ατσαλάκωτος και από τη Νέαπολη ο Ολυμπιακός!

Πέρασε από τη Νεάπολη ο μέτριος Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 3-0 του Ιωνικού, πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ για το πρώτο τους διπλό μετά από καιρό. «Καθάρισαν» Βατσλίκ-Μασούρας.

Έφυγε με το «διπλό» από τη Νεάπολη ο μέτριος και αποτελεσματικός Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-0 του Ιωνικού για την 22η αγωνιστική της Super League, παρότι δεν έκαναν μια συνολικά καλή εμφάνιση.

Κακή εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» στο α’ μέρος, στο οποίο ζορίστηκαν από τους μαχητικούς Νικαιώτες και για να πάνε με προβάδισμα στα αποδυτήρια χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του εξαιρετικού Βατσλίκ, ο οποίος τους κράτησε πριν και μετά το 0-1.

Ο Αγκιμπού Καμαρά άνοιξε το σκορ στο 24’ με «οβίδα», ενώ ο Τικίνιο έκανε στο 56’ γκολ το πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μασούρας, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ με ωραίο γκολ στο 58’. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, αγωνιζόμενος ως αλλαγή.

Επιστροφή στα διπλά μετά από καιρό οι Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν τρεις σερί ισοπαλίες μακριά από το «Γ. Καραϊσκάκης» στις αναμετρήσεις τους για το πρωτάθλημα. Με αποτέλεσμα να διατηρήσει το μαξιλαράκι ασφαλείας από τους διώκτες του.



Στο μυαλό των κόουτς
Σύστημα 3-4-3 για τον Ιωνικό. Ο Χουτεσιώτης είναι στο τέρμα. Ρομάο, Σάντσες και Τσιγκρίνσκι οι τρεις πίσω, στη δεξιά πλευρά ο Ματσούκας, αριστερά ο Κιάκος. Με την τετράδα Κάνιας, Ντάλσιο, Λένις και Άοσμαν στο κέντρο, ενώ ο Μάντζης ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Με σύστημα 4-2-3-1 ο Ολυμπιακός. Ο Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Ρέαμπτσουκ η τετράδα στην άμυνα. Εμβιλά και Μαντί Καμαρά τα δύο χαφ, ενώ η μεσοεπιθετική τριάδα αποτελείτο από τους Βαλμπουενά, Αγκιμπού Καμαρά και Ροντρίγκες. Στην κορυφή ο Τικίνιο.

Το ματς
Φάνηκε από την αρχή ότι πρόκειται να γίνει «μάχη» στη Νίκαια. Διότι δεν ήταν μια κλασική αναμέτρηση ανάμεσα σε έναν ισχυρό αντίπαλο κόντρα σε έναν πιο αδύναμο. Ο Ιωνικός μόνο παθητικά δεν μπήκε στο παιχνίδι, δείχνοντας τις προθέσεις του με το «καλημέρα», όταν Άοσμαν και Ντάλσιο συνεργάστηκαν, αλλά «έσβησε» τη φάση ο Βατσλίκ. Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε για το 0-1 στο 3’, το οποίο εν τέλει δεν σημειώθηκε σε εκείνο το σημείο. Ο Βαλμπουενά σέντραρε γλυκά και ο Τικίνιο νίκησε τον Χουτεσιώτη με κεφαλιά, αλλά στο ξεκίνημα της φάσης ο Μαντί Καμαρά ήταν οφσάιντ.



Στο 14’ ο Ολυμπιακός είχε υποψία φάσης με τον Ρέαμπτσουκ να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, με τον Σάντσες να διώχνει (κάπως άτσαλα) προ του Βαλμπουενά. Στην κόντρα ο Ιωνικός έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Άοσμαν να βγάζει κάθετη για τον Λένις, ο οποίος νικήθηκε από τον Βατσλίκ. Τρία λεπτά μετά απείλησαν ξανά οι γηπεδούχοι. Με τους Ντάλσιο και Λένις να δημιουργούν υπεραριθμία από τα δεξιά και το γύρισμα του δεύτερου δεν μπόρεσε να απομακρύνει ο Λαλά, που έκανε «τσαφ» και ο Άοσμαν αιφνιδιάστηκε μπροστά από την εστία με αποτέλεσμα να κάνει αδύναμο σουτ.



Την πρώτη πραγματικά καλή στιγμή του την είχε στο 23’ ο Ολυμπιακός, αλλά ο Τικίνιο έκανε κακό τελείωμα από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής, λόγω κακής ισορροπίας. Οι ισορροπίες, ωστόσο, του παιχνιδιού άλλαξαν περίπου ένα λεπτό μετά. Όταν τα χαφ του Ιωνικού ξέχασαν τον Α. Καμαρά, που είχε χώρο και χρόνο να κουβαλήσει την μπάλα και αν ζυγίσει σουτ από τα 25.7 μέτρα, στέλνοντάς τη στο πλαϊνό μέρος των διχτύων με βολίδα. Ο Αφρικανός άσος έραψε το παιχνίδι στα μέτρα των «ερυθρόλευκων», αλλά πιο σημαντική ήταν η συμβολή του Βατσλίκ, ο οποίος είπε «όχι» και στις επόμενες δύο καλές ευκαιρίες των γηπεδούχων μέχρι την ανάπαυλα. Στο σουτ του Ντάλσιο από την περιοχή στο 33’, αλλά και στο τετ-α-τετ με τον Μάντζη, τον οποίο τροφοδότησε περίτεχνα ο Ντάλσιο. Οι τελικές στο πρώτο μέρος ήταν 5(5)-2(1).



Το β’ ημίχρονο ήταν μια άλλη υπόθεση, παρότι οι δύο ομάδες πήγαν με το ρευστό 0-1 στα αποδυτήρια, παρουσιάστηκαν εντελώς διαφορετικές μετά την ανάπαυλα. Με την είσοδο του Μπουχαλάκη, ο Ολυμπιακός «έδεσε» στο κέντρο και τα πράγματα έγιναν πολύ πιο απλά από το 55’. Ο Μασούρας ανατράπηκε από τον Ρομαό και ο Τικίνιο έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους «ερυθρόλευκους». Ουσιαστικά, όπως φάνηκε από την εξέλιξη της αναμέτρησης, τα πάντα τελείωσαν σε εκείνο το σημείο. Και αν δεν συνέβη εκεί, σίγουρα έγινε τρία λεπτά μετά. Ο Μασούρας συνέκλινε από τα δεξιά και έπιασε εξαιρετικό σουτ με το αριστερό για το 0-3.



Άκρως αποτελεσματικοί οι Πειραιώτες, οι οποίοι με τα γκολ τους «έκοψαν» τα πόδια των γηπεδούχων και σήμαναν… Game Over σε εκείνο το σημείο. Το παιχνίδι «έσβησε» σε εκείνο το σημείο, οι ομάδες έριξαν στροφές και άρχισαν να δουλεύουν για την επόμενη ημέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσες τελικές έγιναν μέχρι το φινάλε ήταν με εκτός περιοχής σουτ (από Μασούρα και Μπουχαλάκη).



Η εξέλιξη του ματς μέσω του control-room του sport-fm.gr.

MVP: Ο Ολυμπιακός έκανε μια μέτρια εμφάνιση συνολικά και μια κακή στο πρώτο μέρος, στο οποίο δεν άξιζε (βάσει απόδοσης) το 0-1. Το γεγονός ότι έμεινε ατσαλάκωτος πριν και μετά το 0-1 στα πρώτα 45 λεπτά, οφείλεται σε έναν παράγοντα. Τον Βατσλίκ. Αυτός είναι ο MVP του. Στο δεύτερο ήταν καθοριστικός και ο Μασούρας, ο οποίος μπαίνει ως αλλαγή και σε λίγα λεπτά έχει κερδισμένο πέναλτι και γκολ.

Σφυρίχτρα: Δεν γίνεται να σταθούμε στη διαιτησία του Μανούχου. Οι περισσότερες αποφάσεις είναι σίγουρα σωστές. Στο 45’ ζητάει πέναλτι ο Παπασταθόπουλος, αλλά δεν βοηθάει τόσο το replay. Το ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού στο 3’ σωστά δεν μέτρησε.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης - Τσιγκρίνσκι (79' Τσιριγώτης), Σάντσες, Ρομαό – Ματσούκας (90' Πογοσιάν), Κιάκος, Κάνιας, Ρομαό, Λένις (79' Μαχαίρας), Ντάλσιο, Άοσμαν (64' Πλατέλλας) - Μάντζης (79' Μάναλης).

Στον πάγκο: Νεϊτς, Βαφέας, Ρόκου.

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Φαντινγκά

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (83' Ο. Μπα), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (66' Ονιεκούρου), Μ. Καμαρά, Βαλμπουενά (46' Μπουχαλάκης), Α. Καμαρά, Ροντρίγκες (43' Μασούρας), Τικίνιο (66' Ελ Αραμπί).

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος
Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος
4ος Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης
VAR: Αλέξανδρος Τσακαλίδης, AVAR: Πολύχρονης Κωσταράς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x