Stoiximan Super League

Και αύριο η ρύθμιση!

Άλλα 19,5 εκατ. ευρώ θα βάλει στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή έκτακτη Γ.Σ. της ΠΑΕ. Σε πρώτο πλάνο τα χρέη του συλλόγου και η ρευστότητα της ομάδας.

Γεγονός είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον ΠΑΟΚ, την οποία περίμεναν όλοι για να βρεθεί λύση στο θέμα των χρεών του συλλόγου στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή – έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ επικυρώθηκε η επένδυση άλλων 19,5 εκατ. ευρώ από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με το οποίο καλύπτονται η ρύθμιση των 100 δόσεων στην Εφορία και όλες οι οικονομικές ανάγκες της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν.

Πρόεδρος της έκτακτης Γ.Σ. ήταν η Μαρία Γκοντσάρεβα (η οποία και αντικατέστησε τον μέχρι πρότινος πρόεδρο Ζήση Βρύζα), ενώ δίπλα της ήταν ο Αχιλλέας Μαυρομάτης ως γραμματέα της Συνέλευσης και ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ, Δημήτρης Πανοζάχος.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, λίγοι μικρομέτοχοι, ενώ παρευρέθηκαν ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος και Μάκης Γκαγκάτσης, με την εκπροσώπηση να φτάνει στο 87,46% του μετοχικού κεφαλαίου και να αντιστοιχεί σε κατόχους 136.964.398 μετοχών.

Όπως εξηγήθηκε η νέα Αύξηση αποφασίστηκε για δύο λόγους:

1. Για να καλυφθεί η επικείμενη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο.

2. Για να ενισχυθεί η ρευστότητα της εταιρίας προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες μέχρι τις 30/6.

Μάλιστα, υπογραμμίστηκε ότι εφόσον καλυφθεί πλήρως η Αύξηση, το Μετοχικό Κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα φτάσει τα 57.479.543 ευρώ.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως θα μπουν επιπλέον 9 εκατ. ευρώ στα ταμεία του συλλόγου από ομολογιακό δάνειο ύψους 9 εκ. ευρώ που θα εξασφαλιστεί από την «ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ». Οι βασικοί όροι του δανείου είναι οι εξής:

1. Μπορεί να μετατραπεί σε μετοχές.
2. Είναι ύψους 9 εκ. ευρώ και έχει σταθερό επιτόκιο 0,25%.
3. Θα καταβληθεί άμεσα (ως τις 2 Ιουνίου) και η ίδια ημερομηνία ισχύει και για την καταβολή των χρημάτων στην Α.Μ.Κ.
4. Έχει επταετή διάρκεια (από 28/4/15 ως τις 28/4/22) και κάθε χρόνο την συγκεκριμένη ημερομηνία μπορεί ο Σαββίδης να αποφασίζει αν η δόση που είναι να επιστραφεί θα μετατρέπεται σε μετοχές.

Στη συνέχεια, η κ. Γκοντσάρεβα απάντησε σε ερωτήσεις μικρομετόχων στο φινάλε της Γ.Σ. της ΠΑΕ σχετικά με τη σύναψη δανείου και όχι την ολική είσοδο ων 19,5 στην ΑΜΚ.

Αναλυτικά όσα είπε η υπεύθυνη επί των οικονομικών του συλλόγου:

Για την επιλογή να γίνει και Αύξηση και ομολογιακό δάνειο και όχι να μπουν και τα 19,5 εκ. ευρώ για την διαδικασία της Α.Μ.Κ.: «Η εταιρία εξέτασε διάφορες εναλλακτικές λύσεις και για λόγους τεχνικούς και φορολογικούς επιλέξαμε την λύση της Αύξησης και του δανείου».

Για λάθος επιλογές που έχουν γίνει στο αγωνιστικό τμήμα και αν αποτελούσαν προσωπικές αποφάσεις του Σαββίδη: «Ο ιδιοκτήτης λειτουργεί πολλές φορές αυτόνομα. Για πολύ σημαντικά θέματα θέλει να αποφασίζει μόνος. Αποφάσεις που είχαν παρθεί για προπονητές έχουν εξηγηθεί επισήμως την εποχή που έγιναν. Δεν είναι η δική μου αρμοδιότητα να πω κάτι άλλο γι' αυτά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x