Stoiximan Super League

Νίκη για να ελπίζει και να μην μπλέξει η ΑΕΚ

Αναγκαιότητα αποτελεί για την ΑΕΚ η νίκη επί του ΠΑΟΚ την Κυριακή. Όχι μόνο για να διατηρήσει τις λίγες ελπίδες για πρώτη θέση, αλλά και για να αποφύγει σίγουρα την τελευταία. Μεγάλος απών ο Βράνιες.

Η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να διατηρηθεί με σημαντικές ελπίδες στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στα play offs μετά την ήττα της χθες από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (1-0).

Πλέον η «Ένωση» κυνηγά ένα θαύμα, αφού δεν τις φτάνουν νίκες επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, αλλά θα χρειαστεί και να στραβοπατήσουν οι Θεσσαλονικείς στην Τούμπα απέναντι στο «τριφύλλι» την τελευταία αγωνιστική.

Όσο όμως είναι ακόμη πιθανό το ενδεχόμενο να χαθεί οριστικά η πρωτιά στα play offs, άλλο τόσο ορατός, ίσως και περισσότερο, είναι ο κίνδυνος να βρεθεί η «Ένωση» ακόμη και τελευταία! Αν η ΑΕΚ δεν νικήσει τον ΠΑΟΚ την Κυριακή και ο Παναθηναϊκός κερδίσει τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο, τότε με ήττα στη Νέα Σμύρνη την Τετάρτη οι «κιτρινόμαυροι» θα μείνουν τελευταίοι.

Κι αυτό θα σημαίνει πως θα μπουν στην Ευρώπη από τον δεύτερο προκριματικό του Europa League, στις 13 Ιουλίου έχοντας ελάχιστο χρόνο οι παίκτες για ξεκούραση και οι ιθύνοντες της ομάδας για το σχεδιασμό της νέας σεζόν. Σε διαφορετική περίπτωση, αν η ΑΕΚ δεν είναι τελευταία, θα δώσει το πρώτο της ευρωπαϊκό ματς (στον τρίτο προκριματικό του Champions ή Europa League) δύο εβδομάδες μετά.

Μεγάλος απών από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ τις τελευταίες εβδομάδες, Όγκνιεν Βράνιες, που μετά την κίτρινη κάρτα που δέχτηκε χθες επιδίωξε την αποβολή του για να χάσει ένα (αυτό της Κυριακής) κι όχι δύο παιχνίδια. Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Δημήτρης Κολοβέτσιος. Σήμερα, εξάλλου, θα διαπιστωθεί η κατάσταση του Πατίτο Ροντρίγκες, που έχει ένα θλαστικό τραύμα, ενώ λογικά θα επανέλθει ο Αντρέ Σιμόες που χθες έμεινε εκτός αποστολής λόγω κόπωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x