Stoiximan Super League

Καραγκούνης: «Θα ταιριάξω στο ολλανδικό πρωτάθλημα»

Τους λόγους που τον οδήγησε στην «μετανάστευσή» του στο ολλανδικό πρωτάθλημα, όπου θα αγωνιστεί με τη φανέλα της Τσβόλε εξήγησε ο Θανάσης Καραγκούνης μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Για το μεγάλο βήμα που έκανε με τη μεταγραφή του στη Τσβόλε μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Θανάσης Καραγκούνης, τονίζοντας τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής τόνισε πως εάν δεν προέκυπτε η μεταγραφή του στο εξωτερικό, προτεραιότητα του ήταν η ανανέωση με τον Ατρόμητο, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξάι του για γρήγορη προσαρμογή στο επιθετικό ποδόσφαιρο του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπες ο Θανάσης Καραγκούνης στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου:

Για την αλλαγή στην καριέρα του:
«Δεν θα το πίστευα αν μου το έλεγαν πιο πριν. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό»

Για το πω προέκυψε η μεταγραφή του στη Τσόβε:
«Δεν είχα κάτι τέτοιο στο μυαλό μου. Προτεραιότητα ήταν η ανανέωση συνεργασίας με τον Ατρόμητο, αυτό σκεφτόμουν. Μετά το παιχνίδι για το Γιουρόπα Λιγκ με την Άλκμααρ συνεχίσαμε τις συζητήσεις με τον μάνατζέρ μου για το αν με συμφέρει να πάρω μεταγραφή. Η Τσβόλε με πλησίασε και μου έδειξε πόσο με θέλει στο ρόστερ της. Ο τρόπος της με έκανε να το αποφασίσω».

Για το αν προβληματίζεται που πήρε μεταγραφή στο μέσο της σεζόν:
«Είναι σημαντικό ότι είναι μέσο της σεζόν. Ο δεύτερος γύρος στο ολλανδικό πρωτάθλημα αρχίζει 18 Ιανουαρίου. Θα διεξαχθεί μια μίνι προετοιμασία στη Νότια Αφρική και εκεί θα έχω την ευκαιρία να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου και να μπω σταδιακά στις προπονήσεις, αφού δεν έχω προπονηθεί κανονικά τον τελευταίο μήνα λόγω τραυματισμού».

Για το αν είχε παρακολουθήσει παλιότερα την Τσβόλε:
«Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα, μόνο ότι έκανε φανταστικό ξεκίνημα στην αρχή, όμως τον τελευταίο μήνα δεν πάει πολύ καλά. Παρακολούθησα ένα παιχνίδι, είδα ότι οι παίκτες έχουν αποφασιστικότητα, καλή φυσική κατάσταση και δουλεύουν πολύ με τη μπάλα. Θέλουν να παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Όλο το παιχνίδι τους βασίζεται στη δημιουργία φάσεων. Έχουν επιθετικό στιλ που νομίζω ότι μου ταιριάζει».

Για το νέο περιβάλλον εκτός γηπέδων:
«Δεν πιστεύω ότι πολλοί θα επέλεγαν να φύγουν εύκολα απ’ τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα. Έχω όμως στο μυαλό μου να παίξω ποδόσφαιρο στο εξωτερικό, οπότε δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα. Πιστεύω ότι δεν θα έχω πρόβλημα στην προσαρμογή».

Για το ολλανδικό ποδόσφαιρο:
«Ήταν ένα απ’ τα πρωταθλήματα που παρακολουθούσα και είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι θα ήθελα να αγωνιστώ. Όταν παίξαμε με την Αλκμααρ όμως, που είδα την οργάνωση και τον τρόπο παιχνιδιού, επιβεβαιώθηκα. Το μεγαλύτερο κίνητρο για να αποφασίσω τη μεταγραφή μου στη Τσβόλε ήταν αυτό το παιχνίδι».

Για την πιθανότητα να αγωνιζόταν σε μεγαλύτερη ελληνική ομάδα:
«Πρώτα σκεφτόμουν την πιθανότητα ανανέωσης με τον Ατρόμητο. Δεν είχαμε συζητήσει κάτι παραπάνω, για κάποια άλλη ελληνική ομάδα, αυτή ήταν η πρώτη ομάδα που είχα στο μυαλό μου. Το επόμενο βήμα ήταν ομάδα στο εξωτερικό. Σαφώς όμως όταν άκουσα την πιθανότητα ενδιαφέροντος για άλλες ελληνικές ομάδες δεν πέρασαν απαρατήρητες».

Για το αν Νιώθει τυχερός που βρέθηκε στο Ατρόμητο:
«Νιώθω ευλογημένος που βρέθηκα σ’ αυτή την ομάδα. Συμμετείχα σε μια πενταετία που ο Ατρόμητος έγινε αυτό που είναι σήμερα. Ήμουν εκεί, απ’ όταν ανέβηκε απ’ τη Β’ Εθνική και είμαι κάτι παραπάνω από χαρούμενος που συμμετείχα σε όλο αυτό που κατάφερε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x