Stoiximan Super League

Κατσαρός: «Είμαι τυχερός που έζησα τον Παπαϊωάννου - Ο Πούσκας του έδινε συμβουλές για τη Ρεάλ»

Άγνωστες στιγμές από την πορεία του Μίμη Παπαϊωάννου στην ΑΕΚ, τη συνεργασία του με τον Κώστα Νεστορίδη και την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης, θυμήθηκε ο Νίκος Κατσαρός στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Το παρασκήνιο γύρω από το ενδιαφέρον και την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Μίμη Παπαϊωάννου αποκάλυψε ο Νίκος Κατσαρός στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Παράλληλα, μίλησε για τη θρυλική συνύπαρξη του Μίμη Παπαϊωάννου με τον Κώστα Νεστορίδη στην ΑΕΚ και στάθηκε σε ένα αστείο περιστατικό κατά τη διάρκεια του κρίσιμου αγώνα με την ΚΠΡ.

«Τον έχω ζήσει από κοντά και είμαι τυχερός για αυτό. Έζησα το απίστευτο δίδυμο Νεστορίδη-Παπαϊωάννου, από τις πιο ένδοξες ιστορίες της ΑΕΚ και μετά ήρθε το άλλο δίδυμο Μαύρος-Μπάγεβιτς, μετά από καμιά δεκαριά χρόνια. Ο Μίμης, όπως και ο Νεστορίδης, άλλαξε την ιστορία της ΑΕΚ. Η συνύπαρξή τους ήταν μία μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ, όπου ο Νεστορίδης ήταν μόνος του μέχρι να έρθει ο Παπαϊωάννου. Ήταν οι πρώτοι που έπαιξαν το "1-2". Όταν έγραψα το βιβλίο του Νεστορίδη, ο Μίμης μου εξιστόρησε πολλές άγνωστες ιστορίες για τη συνεργασία τους», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Κατσαρός.

«Η ΑΕΚ με τη Ρεάλ έχουν μοιρασμένα αποτελέσματα. Το πρώτο 3-3 ήταν το 1965, όταν ήρθε η Ρεάλ στη Φιλαδέλφεια, σε ένα γήπεδο σε πρωτόγνωρη κατάσταση. Είχε βάλει δύο γκολ ο Παπαϊωάννου και η Ρεάλ τον ζήτησε αμέσως, ο Πούσκας του έδωσε συμβουλές για το πώς πρέπει να προσέχει τη ζωή του», πρόσθεσε.

Και υπογράμμισε: «Η Ρεάλ έδωσε 4 εκατ. δραχμές στην ΑΕΚ, η οποία το αρνήθηκε για τις αντιδράσεις του κόσμου. Ο Παπαϊωάννου ζήτησε μία αμοιβή, όμως η ΑΕΚ το αρνήθηκε και τότε δέχθηκε την πρόταση του Στέλιου Καζαντζίδη και ξεκίνησαν περιοδεία στη Γερμανία. Το πρωτάθλημα, όμως, ξεκίνησε, ο Παπαϊωάννου ήταν απών και ο κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται με τα αποτελέσματα της ομάδας. Τότε επέστρεψε ο Μίμης, ενόψει ενός ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, και ήταν χωρίς προετοιμασία και πέτυχε δύο γκολ στο ντέρμπι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x