Stoiximan Super League

Κλάτενμπεργκ: «Σωστές οι αποφάσεις στο ντέρμπι» (video)

Δείτε τον σχολιασμό του Άγγλου αρχιδιαιτητή για τη διαιτητικές αποφάσεις της 5ης αγωνιστικής.

Τον καθιερωμένο σχολιασμό του Μαρκ Κλάτενμπεργκ για τις διαιτητικές αποφάσεις της 5ης αγωνιστικής δημοσίευσε η ΚΕΔ.

Σύμφωνα με τα όσα κρίνει ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, οι σημαντικές φάσεις του ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ κρίθηκαν σωστά από τον Γερμανό διαιτητή, Τόμπιας Στίλερ.

Συγκεκριμένα, στο πέναλτι που ζητάει ο ΠΑΟΚ για χέρι μέσα στην περιοχή ο Κλάτενμπεργκ τόνισε ότι σωστά δεν δόθηκε παράβαση, αιτιολογώντας πως «η θέση του χεριού του αμυνόμενου ενώ διεκδικεί στον αέρα τη μπάλα χωρίς έλεγχο της κίνησης του, θεωρείται σαν μια φυσική κίνηση και θέση χεριού και συνεπώς δεν καθιστά το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο».

Για το γκολ του Τζόλη που ακυρώνεται, ο Άγγλος τονίζει: «Αυτού του τύπου οι περιπτώσεις παιξίματος της μπάλας με το χέρι από τον επιτιθέμενο τιμωρούνται πλέον σύμφωνα με τον κανόνα 12 των κανόνων του παιχνιδιού, καθώς όταν ο παίκτης σκοράρει άμεσα στο αντίπαλο τέρμα και η μπάλα έχει έρθει πριν σε επαφή με το χέρι τιμωρείται αυτό το χέρι ακόμη και αν αυτή η επαφή είναι τυχαία».

Τέλος, για το δεύτερο πέναλτι που ζητάει ο ΠΑΟΚ για ανατροπή στον Ζίβκοβιτς, υπογραμμίζει πως: «ο αμυνόμενος βρίσκεται μπροστά από τον επιτιθέμενο στην προσπάθεια για παίξιμο της μπάλας ενώ ο επιτιθέμενος κινεί το πόδι του προς το μέρος του αμυνόμενου με αποτέλεσμα να προκληθεί η επαφή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για φυσική επαφή μεταξύ δύο ποδοσφαιριστών στην διεκδίκηση της μπάλας».

Δείτε τον σχολιασμό:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x