Stoiximan Super League

Κομμένοι πια οι… «Καρανίκες»

Την πρόθεση να απαλείψει φαινόμενα… τσάμπα μαγκιάς, όπως το χτύπημα του Καρανίκα στον Μπεργκ, δείχνει η αθλητική δικαιοσύνη. Η τιμωρία του αποτελεί μήνυμα ότι όποιος παίζει βρώμικα δεν θα γλιτώνει.

Δύσκολη εποχή για… Καρανίκες θα είναι πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, η «τσάμπα μαγκιά» θα έχει αυστηρές συνέπειες από ‘δω και πέρα και στη χώρα μας.

Η απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης στην περίπτωση του αμυντικού του ΠΑΣ (για την αγκωνιά που έριξε στον Μάρκους Μπεργκ) δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση.

Τουναντίον είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα των δικαιοδοτικών οργάνων (το δεύτερο μετά από την τιμωρία του Πατίτο για αντίστοιχο χτύπημα στον Φιγκέιρας) ότι δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να παίξει «βρώμικα», αλλά να τη βγάλει εντέλει… καθαρή.

Εξάλλου είναι σαφής η σχετική οδηγία της UEFA για τα χτυπήματα εκτός φάσης, αλλά και για την προστασία των επιθετικών από αντίστοιχες τακτικές που συχνά μεταχειρίζονται οι αμυντικοί. Μια οδηγία που, όπως αποδεικνύεται, θα τηρείται πλέον στο έπακρο και θα επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες στους ποδοσφαιρικούς «νταήδες» (και) εντός συνόρων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x