Stoiximan Super League

Κυριάκος: «Ο Λουτσέσκου θα μπορούσε να είναι σε άλλη ελληνική ομάδα, αλλά ήρθε εδώ»

Ο Κυριάκος Κυριάκος μίλησε για τη στήριξη του ΠΑΟΚ στον Ραζβάν Λουτσέσκου, τη σχέση της ΠΑΕ με τους οπαδούς και τον στόχο του Κυπέλλου για τον ΠΑΟΚ.

Τον απολογισμό του φετινού ΠΑΟΚ έκανε ο Κυριάκος Κυριάκος, μιλώντας σε εκπομπή συνδέσμου οπαδών του συλλόγου.

Το μέλος του ΔΣ του «δικέφαλου του βορρά» μίλησε για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, τη σχέση της ΠΑΕ με τους οπαδούς και το γηπεδικό, ενώ αναφέρθηκε και στον στόχο της κατάκτησης ττου Κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή του ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς:

Για το αν έχει γίνει συζήτηση για ενίσχυση ενόψει της νέας σεζόν: «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη για μεταγραφές έχοντας έναν τελικό μπροστά μας. Όπως και να' χει από τη δική μου θέση πρέπει να σας πω ότι υπάρχει από το περσινό καλοκαίρι το σχέδιο της εξέλιξης αυτής της ομάδας, που έλεγε ότι θα μπουν οι βάσεις φέτος και θα προστεθεί η ποιότητα αυτό το καλοκαίρι.

Φέτος οι ομάδες που είναι 1-2 ήταν πέρσι 4-5, μία κακή χρονιά δε μπορεί να θεωρηθεί χαμένη αν σου δίνει τη βάση με ποιοτικές προσθήκες να κάνεις το άλμα τη νέα χρονιά. Μία μεταβατική σεζόν έχει και... ξενέρες και κακές ήττες αλλά υπάρχει μία βάση που είχε ενθαρρυντικά μηνύματα, αντιλαμβάνομαι την γκρίνια για την τέταρτη θέση αλλά αυτό θα πάει στο... βρόντο αν δεν κάνουμε αυτά που θέλουμε, δηλαδή τις λίγες προσθήκες που θα μας αναβαθμίσουν και από την θέση 4 θα παλέψουμε για τη θέση 1.

Πιο εύκολα διαχειριστήκαμε τις αποτυχίες, παρά τις επιτυχίες, δεν χτίσαμε πάνω σε αυτές σε πολλά επίπεδα, δεν αξιολογήσαμε αυτό που είχαμε στα χέρια μας και το εκτιμούμε όταν είναι αργά. Μετά την επιτυχία του 2019 είδα από πολλούς μία απαξίωση των παιδιών της φουρνιάς εκείνης. Αυτό αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος. Από ένα σημείο και μετά χάθηκε μία συνοχή που μας έβγαλε από τον δρόμο.

Χάθηκε η αίσθηση ότι παλεύουμε όλοι μαζί απέναντι σε όλους για ένα όνειρο και αυτό το λέω ως αυτοκριτική. Όταν χάνεται ο... ρομαντισμός στην εξέλιξη των πραγμάτων και πάμε στο τεχνοκρατικό κομμάτι, είναι πιο εύκολο να βλέπεις ανθρώπους που δεν υπηρετούν τόσο καλά αυτό που κάνουν. Δεν μπορέσαμε να βρούμε ένα σταθερό οργανόγραμμα καθώς αλλάξαμε πρόσωπα που δεν εντάχθηκαν στη λειτουργία. Είμαστε όλοι... σκασμένοι που βγήκαμε τέταρτοι, ειδικά ο προπονητής. Θα πάρουμε παίκτες που θα μας αναβαθμίσουν».

Για την προστασία σε Λουτσέσκου: «Δεν γύρισα για να κάνω τον εκπρόσωπο τύπου, προσπαθώ να ασχολούμαι με άλλα ζητήματα. Θεωρώ ότι η ΠΑΕ έχει πάρα πολύ συχνές τοποθετήσεις με ανακοινώσεις, οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι να μιλάνε πριν και μετά τα ματς, είναι μέλη των ομάδων και δεν λειτουργούν μόνοι τους, ποτέ δεν θα άφηνα τον Λουτσέσκου να... πνιγεί και να πάρει έναν δικό μου ρόλο. Είναι λογικό αφού δεν υπάρχει αγωνιστική επιτυχία είναι και λογικό να υπάρχουν παράπονα σε πολλούς τομείς».

Για τη σύνδεση ΠΑΕ-οπαδών: «Στην ΠΑΕ έχουμε ένα καλό τμήμα δημοσίων σχέσεων με τους οπαδούς, μπορούν να καταλάβουν, να συμμεριστούν και να θέσουν τα ζητήματα των οπαδών με σωστό τρόπο. Δεν θεωρώ ότι λείπουν πρόσωπα να μην κατανοούν τον κόσμο. Γίνονται συνεχώς προσθήκες με άτομα που έχουν το DNA του ΠΑΟΚ, είναι εκ των πραγμάτων μία δύσκολη σχέση σε κάθε ομάδα, το θέμα είναι να μένουν οι ισορροπίες ακούγοντας ο ένας τα θέματα του άλλου. Νομίζω έχουμε τους ανθρώπους για να συμβαίνει αυτό».

Για τη στήριξη στον Λουτσέσκου: «Η διοίκηση πάντα καταρτίζει ένα αγωνιστικό σχέδιο, δεν λέει ποτέ η διοίκηση αν ο τάδε παίκτης είναι καλός, γίνεται κουβέντα ανάμεσα σε προπονητή και τεχνικό διευθυντή με βάση τα οικονομικά δεδομένα και από εκεί και πέρα γίνονται οι ανάλογες κινήσεις. Σίγουρα το κομμάτι της στρατηγικής μπορεί να πετύχει αλλά και να αποτύχει, αλλά η διάθεση στήριξης προς τον Λουτσέσκου φάνηκε από την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε να είναι σε άλλη Ελληνική ομάδα, αλλά ήρθε εδώ.

Τον φέραμε για να είναι αυτός ο... τιμονιέρης σε μία μετάβαση της ομάδας. Υπήρχε εξ' αρχής ένας στρατηγικός σχεδιασμός. Όσον αφορά τη φετινή σεζόν, μπορέσαμε μέχρι τη δεύτερη αγωνιστική της Super League να πιστέψουμε ότι μπορούμε το κάτι παραπάνω αλλά η εντός έδρας ήττα με την ΑΕΚ μας έριξε πολύ. Ελπίζω τουλάχιστον να μπορέσουμε να κλείσουμε καλά τη σεζόν. Ο Παναθηναϊκός με ελάχιστες μεταγραφές από πέρσι τέταρτος, βγήκε δεύτερος φέτος, ενώ η ΑΕΚ από πέμπτη, πρώτη. Οπότε η αξιολόγηση γίνεται βάσει δυναμικής ρόστερ και όχι ποσότητας».

Για το γηπεδικό: «Είναι δύο άξονες, ένα οι κινήσεις της ΠΑΕ και ένα της κυβέρνησης. Το μόνο που δεν έγινε από πλευράς μας είναι η παρουσίαση των σχεδίων, γιατί θεωρήσαμε ότι χρειάζονται κάποιες αλλαγές και εγγυήσεις για να προχωρήσει το έργο, το ότι τραβήξαμε λίγο πίσω την επικοινωνία γύρω από το γήπεδο έχει να κάνει με τη στρατηγική που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι, ο φάκελος είναι πολύ... ώριμος μετά από μεγάλη μελέτη. Περάσαμε από πολλές δυσκολίες για να πάρουμε το προεδρικό διάταγμα, χρειάζεται πιο πρακτικά βήματα από την κεντρική πολιτική σκηνή».

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Για την έδρα, εμείς από την αρχή αποκλείσαμε το ΟΑΚΑ. Το ότι δεν βρέθηκε γήπεδο μία εβδομάδα πριν τον τελικό, ο μόνος που διευκολύνεται είναι ο Ολυμπιακός γιατί επιθυμεί να δηλωθούν ομάδες χωρίς να γίνει ο τελικός κυπέλλου και να πάει με βάση την βαθμολογία της Super League. Εμείς αποφασίσαμε εξ' αρχής να πάμε βάσει προκήρυξης, προσπαθήσαμε να βρούμε γήπεδο ώστε να υπάρχει και κόσμος, δεν είναι χαρά μας να γίνει τελικός κεκλεισμένων των θυρών, ούτε η ΑΕΚ το ήθελε, για να είμαστε ειλικρινείς. Ο ΠΑΟΚ πάει να παίξει για πρώτη φορά ως αουτσάιντερ, θα θέλαμε σίγουρα τον κόσμο για στήριξη δίπλα μας και θα πάμε με το μέταλλο και το πείσμα που έχουμε δείξει στα μεγάλα ματς και να φέρουμε το κύπελλο στη Θεσσαλονίκη.

Κλείνοντας, πρόσθεσε: «Από τα μέσα του 2018 και για ενάμιση χρόνο όλα τα κομμάτια του ΠΑΟΚ συνεννοούνταν με τα μάτια. Αναλαμβάνουμε και την ευθύνη που μας αναλογεί στα προβλήματα των τελευταίων ετών, αλλά δεν έχει πάντα σε όλα ο κόσμος δίκιο, σε κάποια έχει και η διοίκηση, οπότε χρειάζεται μία αμφίπλευρη σχέση αναφορικά με αυτό το κομμάτι. Το θέμα είναι να πάμε και πάλι σε αυτό το στάδιο. Δεν είμαστε μακριά από αυτό, έχουμε την τεχνογνωσία. Μας λείπει τα τελευταία χρόνια μία μεγάλη επιτυχία αλλά θεωρώ ότι δεν πρέπει να περιμένουμε την επιτυχία για να συσπειρωθούμε, αλλά να συσπειρωθούμε για να φέρουμε την επιτυχία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x