Stoiximan Super League

Κυριάκος στον ΣΠΟΡ FM για τις αλλαγές στο πρωτάθλημα: Επιτέλους συμφωνούν όλοι στο αυτονόητο

Την ικανοποίηση του ΠΑΟΚ για τις επικείμενες αλλαγές στη Σούπερ Λίγκα -αλλά και για το γεγονός ότι αυτές θεωρούνται πλέον απαραίτητες απ’ όλες τις ομάδες- εξέφρασε στον ΣΠΟΡ FΜ ο Κυριάκος Κυριάκος.

Την απόλυτη πίστη του ΠΑΟΚ ότι οι επερχόμενες αλλαγές στο πρωτάθλημα θα βελτιώσουν την ποιότητα και τον ανταγωνισμό του μετέφερε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κυριάκος Κυριάκος.

Στη συνέντευξή του στους Βασίλη Βέργη-Βάιο Τσούτσικα, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «δικεφάλου του Βορρά» έκανε λόγο για απαραίτητες βελτιώσεις που θα φέρουν περισσότερα ντέρμπι και παιχνίδια όπου δεν θα μπορεί να προβλέψεις το αποτέλεσμα.

Χαρακτήρισε, δε, πολύ σημαντικό ότι για τις αυτονόητες, όπως τις χαρακτήρισε, βελτιώσεις, υπάρχει πλέον σύμπλευση όλων σχεδόν των ομάδων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος

Για τις επικείμενες αλλαγές στη Σούπερ Λίγκα: «Συμφωνώ ότι επιτέλους προχωράμε σε βελτιώσεις του πρωταθλήματος και φαίνεται να δημιουργείται ένα ρεύμα από πολλές ομάδες όχι μόνο από τις τέσσερις μεγάλες. Γενικά στο παρελθόν ο διαχωρισμός δεν μας έκανε καλό. Είναι πολλές οι ομάδες. Η πλευρά του ΠΑΟΚ, θα θυμάστε, έχει κάνει πολλές προτάσεις και για δημόσια διαβούλευση στις εποχές που στη Λίγκα οτιδήποτε ψηφιζόταν, ακόμη κι αν… ο γάιδαρος πετάει και έβγαινε ένα 16-2.

Ο ΠΑΟΚ έχει θέσει πολλές προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι σημαντικό που με πρωτοβουλία της Λίγκας, πια, γιατί όλοι κατάλαβαν ότι το ποδόσφαιρό μας με τον τρόπο που λειτουργεί μαραζώνει, φτάσαμε σε σημείο να συμφωνήσουμε σε μερικά αυτονόητα πράγματα».


Για την αποδοχή από τα ΜΜΕ: «Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτά τα πράγματα τώρα βρίσκουν την πλειοψηφία της Λίγκας, την πλειοψηφία της κοινωνίας του ποδοσφαίρου, αν θέλετε ακόμα και των ΜΜΕ, γιατί κι αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα που, εμένα τουλάχιστον, με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Γιατί σήμερα μπορεί να το αποδεχθούν με χαρά αυτό, όχι όλα φυσικά. Γιατί δεν το αποδέχονταν πριν από δυο χρόνια ή δεν πίεζαν με τη δυναμική τους;

Ο Τύπος, για μένα, έχει σημαντική ισχύ, άσχετα με τις δυσκολίες και συμφέροντά που τον περιορίζουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Οταν όταν με το καλό αρχίσουμε και βελτιώνουμε το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να κάνουμε και μια αξιολόγηση του πώς τα ΜΜΕ, πώς ο Τύπος θεσμικά στον χώρο του ποδοσφαίρου χρησιμοποίησε τη δύναμή του τα τελευταία 2-3 χρόνια. Δεν είναι κακό να κάνουμε αξιολογήσεις».


Για το αν θεωρεί ότι με τις αλλαγές στη Λίγκα και τη μείωση των ομάδων από 16 σε 14 το προϊόν θα έχει μια διαφορετική αφετηρία: «Σίγουρα θα είναι πιο σφικτό, θα έχουν όλα τα ματς περισσότερο ενδιαφέρον και βαρύτητα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και εκ των πραγμάτων θα δούμε πολλά περισσότερα ντέρμπι από όλες τις ομάδες. Είτε από ομάδες που τα υποστηρίζουν ως όνομα, είτε ακόμη και από ομάδες που συγκρούονται για συγκεκριμένους στόχους. Θα έχουμε πολλά περισσότερα παιχνίδια σημαντικά. Και ως τηλεοπτικό προϊόν, αλλά και στην ανάγκη του κόσμου να πάει να υποστηρίξει την ομάδα του σε αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια. Θα είναι και ο κόσμος περισσότερος στα γήπεδα.

Το θεωρώ αυτονόητο για μια χώρα όπως η Ελλάδα ο αριθμός των ομάδων να κυμαίνεται κάπου εκεί. Πρέπει να συνυπολογίσουμε την οικονομική κρίση, πόσες και ποιες ομάδες έχουν κόσμο και είναι βιώσιμες. Όλα αυτά μπαίνουν σε μια εξίσωση που μας οδηγεί σε τέτοιου είδους λύσεις. Αυτές οι λύσεις είναι αυτονόητες»
.

Για το ξεκάθαρο πλάνο που ζητούν οι ΠΑΕ μετά την ανακατανομή των εσόδων και για το πώς θα διαχειρίζονται κυρίως από τους μικρούς: «Είναι σαν τα ευρωπαϊκά οικονομικά προγράμματα που έβγαιναν για την Ελλάδα. Χρειάζονται και κάποιες υποδομές από τις ομάδες για να απορροφήσουν αυτά τα χρήματα, αυτός είναι ο στόχος. Να βελτιωθούν τα γήπεδα, η διοργάνωση και η δύναμη όλων των ομάδων για να φτάσουμε στο επιθυμητό όλων. Να βλέπουμε ματς που δεν θα μπορείς να προβλέψεις τα παιχνίδια ή δεν θα ξέρεις πριν ξεκινήσουν το αποτέλεσμα, με ανταγωνισμό, με καλές συνθήκες ασφάλειας για τους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο και για όλους».

Για το αν θα πρέπει κάποια στιγμή να μπει στο κάδρο και η Football League: «Όλα είναι σημαντικά και ο τρόπος που θα ανεβαίνει μια ομάδα και πως θα απορροφά τους κραδασμούς μια ομάδα που υποβιβάζεται από τη μεγάλη κατηγορία. Ξέρετε, δεν θα χρειαστεί να ανακαλύψουμε την Αμερική, υπάρχουν πετυχημένα μοντέλα. Μπορούμε να κάνουμε τις προσαρμογές. Το βασικό και το σημαντικό είναι ότι επιτέλους, στο αυτονόητο συμφωνούν όλοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x