Stoiximan Super League

Κωνσταντινίδης: «Δεν μας άρεσε καθόλου η απόφαση της κυβέρνησης - Μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα ο Αστέρας»

Οι δηλώσεις του άμεσου συνεργάτη του Ραζβάν Λουτσέσκου, Παντελή Κωνσταντινίδη, για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Μετά τον θρίαμβο των ομίλων του Conference League, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στα εγχώρια ματς, αντιμετωπίζοντας τον Αστέρα στην Τρίπολη (17/12, 17:30) για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Eνόψει του ματς αυτού, ο άμεσος συνεργάτης του Ραζβάν Λουτσέσκου, Παντελής Κωνσταντινίδης, μίλησε στην κάμερα της NOVA για την ευρωπαϊκή πορεία του «δικεφάλου», την αναμέτρηση στην Αρκαδία αλλά και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πετυχημένη παρουσία του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference League: «Νιώθουμε και εμείς μία ικανοποίηση μέσα μας, αλλά έχει κλείσει ένα μικρός κύκλος για την ώρα. Θα περιμένουμε τον επόμενο αντίπαλό μας στα ευρωπαϊκά ματς, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία της ομάδας. Τώρα θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα, για να κλείσουμε αυτό το κομμάτι-αν και έχουμε μπει στον δεύτερο γύρο-των αγώνων μέχρι το τέλος της χρονιάς, με καλά αποτελέσματα.

Για το τι σημαίνουν επιδόσεις όπως το ρεκόρ των 16 βαθμών και η καλύτερη επίθεση μαζί με την Γκενκ στο Conference League: «Σίγουρα είναι σημαντικά, μας δίνουν μία αίσθηση ότι κάνουμε κάτι με σωστό τρόπο, δουλεύουμε σωστά, τα παιδιά πείθονται και πείθουν τον εαυτό τους ότι λειτουργούν σε σωστές συνθήκες και αυτά που δημιουργούν στην προπόνηση τα βλέπουν να βγαίνουν και στον αγώνα. Και για μας εμάς στο προπονητικό τιμ και για τους παίκτες είναι σημαντικό να νιώθουν αυτοπεποίθηση, να ξέρουν ότι η δουλειά που κάνουν είναι αυτή που πρέπει και ότι αυτός ο τρόπος εργασίας αποδίδει στο γήπεδο. Τα ρεκόρ που πετυχαίνουμε, τα γκολ που σημειώνουμε δημιουργούν ένα αίσθημα αυτοεποίθησης και αυτό πρέπει να περνά στο γήπεδο. Αυτός είναι στόχος μας και ομαδικά και ατομικά για τους παίκτες».


Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει μόνο ένας πρωταγωνιστής, αλλά όλα μοιράζονται μέσα στην ομάδα: «Δυσκολεύει και τον αντίπαλο ότι υπάρχει μία ποικιλία στο σκοράρισμα, στις ασίστ, στις δουλειές που πρέπει να γίνουν από μέρους μας. Είναι και για εμάς να ελισσόμαστε γιατί επιλέγουμε αυτούς που πρέπει για να κερδίσουμε τους αγώνες που έχουμε στην συνέχεια».

Για το αν είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Αστέρα: «Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι, έχουν κάνει αυτά που πρέπει στις προπονήσεις για τις οποίες έχουμε πει ότι δεν είναι πολλές, δεν υπάρχει ποτέ αρκετός χρόνος για να δουλέψουμε όσα θέλουμε, λόγω του γεμάτουτ προγράμματος που έχουμε. Τακτικά και ψυχολογικά, όμως, υπάρχει μεγάλη ετοιμότητα για το παιχνίδι με τον Αστέρα. Εχουμε κάποιες απουσίες, αλλά η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να τις ξεπερνά, όσο σημαντικές και αν είναι».

Γιατί η Τρίπολη είναι δύσκολη έδρα παραδοσιακά για τον ΠΑΟΚ: «Δεν είναι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για όλες τις ομάδες. Πρόκειται για μία ομάδα πάντα οργανωμένη, αγαπάνε το ποδόσφαιρο στην Τρίπολη, έχουν ένα στυλ παιχνιδιού που το εφαρμόζουν χρόνια και προσπαθούν να παίζουν ποδόσφαιρο και να φέρνουν τον αντίπαλο σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν είναι μία ομάδα που κλείνεται στην άμυνα. Είναι μία ομάδα που κυνηγά το αποτέλεσμα, πολύ καλή με καλούς και ποιοτικού παίκτες και αυτό δημιουργεί τα προβλήματα και σε εμάς και στις άλλες ομάδες. Περιμένουμε ένα καλό ματς και νομίζω θα τα καταφέρουμε. Εμείς πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι που παίζουμε πάντα. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει θα μπορέσουμε να νικήσουμε».

Για το πόσο επηρεάζει η απουσία του κόσμου από τις κερκίδες: «Ξέρουμε ότι ο κόσμος δίνει μεγάλη ώθηση στην ομάδα, μεγάλη δύναμη και επηρεάζει θετικά την ομάδα. Για εμάς σαν ΠΑΟΚ ήταν μία απόφαση που δεν μας άρεσε καθόλου. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο για την απόφαση που πάρθηκε, ελπίζω απλά να αποδώσει με κάποιο τρόπο και να δούμε κάποια αποτελέσματα, με τον τρόπο που χειρίστηκαν την κατάσταση, κλείνοντας τα γήπεδα.

Νομίζω, όμως, δεν θα προκύψει κάτι σημαντικό με αυτό που έγινε. Ελπίζω να γίνουν κάποια άλλα βήματα αυτό το διάστημα που τα γήπεδα θα είναι άδεια. Υπάρχουν χώρες που είχαν τεράστια προβλήματα στο παρελθόν, ας μην αναφέρουμε μόνο την Αγγλία, είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα και πλέον διαμάντι για όλο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά υπήρχαν και άλλες. Νομίζω αυτές οι χώρες μπορούν να μας παραδειγματίσουν, να μιλήσουν οι αρμόδιοι με κάποιους ανθρώπους ειδικούς που προφανώς υπάρχουν και έπρεπε ήδη να είχε γίνει επαφή. Αν υπάρχει διάθεση και όλοι μας προσπαθήσουμε, δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να λυθεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x