Stoiximan Super League

Λάκοβιτς: «Οι FIFA-UEFA θέλουν να βοηθήσουν, αλλά χωρίς τα αφεντικά των ομάδων δεν γίνεται τίποτα»

Την ανάγκη να συνδράμουν όλοι οι φορείς -και κυρίως οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων- ώστε να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο επεσήμανε μετά τη συνάντηση με το BIG-4 ο Ζόραν Λάκοβιτς.

Ικανοποιημένος από τη συζήτηση με τις «μεγάλες» ομάδες -αλλά και πεπεισμένος ότι χρειάζεται προσπάθεια απ’ όλους τους φορείς ώστε να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο- εμφανίστηκε ο Ζόραν Λάκοβιτς.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του BIG-4, ο τοποτηρητής της FIFA τόνισε ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες θέλουν να βοηθήσουν, αλλά χρειάζονται τη συνδρομή όλων -και κυρίως των αφεντικών των ομάδων.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν ξένοι διαιτητές και σε άλλα παιχνίδια πλην των ντέρμπι, ενώ αποκάλυψε ότι θα ισχύσει πρόγραμμα ανταλλαγής διαιτητών, ώστε οι Έλληνες ρέφερι να δοκιμάζονται και σε άλλα πρωταθλήματα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λάκοβιτς

Για το πώς πάνε τα πράγματα στο ποδόσφαιρο: «Υποθέτω ότι βελτιώνεστε. Ο σκοπός της επίσκεψής μας ήταν να δούμε το ματς της Εθνικής, αλλά αδράξαμε την ευκαιρία για μια ανεπίσημη συνάντηση με τις μεγάλες ομάδες, ώστε να μιλήσουμε για σημαντικά θέματα. Είναι σημαντική η γνώμη των ομάδων για μας. Θα συναντηθούμε και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον κ. Βασιλειάδη γιατί μας ενδιαφέρουν οι απόψεις όλων των φορέων».

Για το πώς αντιμετώπισαν τους εκπροσώπους των ομάδων: «Δεν είμαστε εδώ για να δώσουμε μαθήματα, αλλά για να βοηθήσουμε. Τους χρειαζόμαστε όλους. Μου αρέσει η χώρα και οι άνθρωποι, το ποδόσφαιρο έχει πολύ πάθος, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε όλοι αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι. Κάθε βδομάδα στέλνουμε ανθρώπους που προσπαθούν να βοηθήσουν».

Για τον Βαγγέλη Γραμμένο: «Στηρίζουμε την ΕΠΟ και τον πρόεδρο πάρα πολύ. Πιστεύουμε ότι έχει πολύ καλές ιδέες και σκοπούς και είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε. Πρέπει όμως να αλλάξει πολλά πράγματα και αυτό δεν μπορει να γίνει σε ένα χρόνο. Για να αλλάξεις ένα σύστημα δεν γίνεται σε μια νύχτα».

Για το αν οι FIFA και UEFA είναι ικανοποιημένες από το επίπεδο της διαιτησίας: «Συζητήσαμε πολύ και πρέπει να ξέρετε ότι τα τελευταία χρόνια άλλαξε η ΚΕΔ πάνω από 15-17 διαιτητές. Προσπαθούμε να βγάλουμε την πίεση από τους νέους διαιτητές και γι’ αυτό προσπαθούμε να βοηθήσουμε με τους ξένους διαιτητές. Υπάρχει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής για να δοκιμάζονται οι Έλληνες διαιτητές και σε άλλα πρωταθλήματα. Είναι ένα πείραμα αυτό με τους ξένους διαιτητές που μέχρι στιγμής έχει πάει καλά».

Για το αν θα τοποθετηθούν ξένοι διαιτητές και σε άλλα παιχνίδια πλην των ντέρμπι: «Αυτό είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης. Αυτό θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε πρώτα με τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ. Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε».

Για τις εντυπώσεις που του άφησαν οι εκπρόσωποι των ομάδων: «Είναι νέοι άνθρωποι και πολύ καλά καταρτισμένοι. Κάποιοι απ’ αυτούς είναι περισσότερο ικανοποιημένοι απ’ όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και κάποιοι λιγότερο. Αυτό είναι λογικό. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο και να συγκεράσουμε τα προβλήματα συζητώντας. Εμείς σαν FIFA και UEFA προσπαθούμε να βοηθήσουμε, αλλά χωρίς τα αφεντικά των ομάδων, την ΕΠΟ και τα media δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν δεν είμαστε όλοι έτοιμοι για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε, δεν πρόκειται να έχουμε κανένα αποτέλεσμα».

Για το αν θεωρεί ότι μπορεί να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Νομίζω ότι μπορούμε γιατί εδώ η χώρα είναι ποδοσφαιρική. Χρειαζόμαστε όμως πολλή δουλειά και βοήθεια και από τα media. Είναι ένα πολύ κρίσιμο θέμα στο ποδόσφαιρο και όλοι θα έπρεπε να βοηθάτε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x