Stoiximan Super League

Λαμία με... σπασμένα φρένα!

Ακάθεκτη συνεχίζει η Λαμία που πέτυχε την τρίτη σερί νίκη της, επικρατώντας με 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης και έκανε ακόμα ένα βήμα για την παραμονή της στη Super League.

Σημαντικό βήμα παραμονής έκανε η Λαμία που μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο, ξεπέρασε και το εμπόδιο του Απόλλωνα Σμύρνης, επικρατώντας με 2-1.

Αυτή ήταν 5η νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Μάκη Χάβου, που είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χερόνιμο Μπαράλες ο οποίος βρήκε δίχτυα δύο φορές και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του (στο πρώτο ελέγχεται για επιθετικό φάουλ).

Εξαιρετικό το πρώτο ημίχρονο του ματς, με τα τρία γκολ να σημειώνονται σε διάστημα 25 λεπτών. Έπεσε ο ρυθμός στην επανάληψη.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν από νωρίς να πάρουν τα ηνία του ματς και ήταν αυτοί που μπόρεσαν να αξιοποιήσουν καλύτερα τις ευκαιρίες που δημιούργησαν σε ένα ιδανικό πρώτο μέρος, όπου σημειώθηκαν τρία γκολ σε 25 λεπτά.

Στο 12ο λεπτό, ο Μπαράλες βρέθηκε στην περιοχή, ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Βαφέα και με διαγώνιο, σεντερφορίσιο τελείωμα, έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, κάνοντας το 1-0. Πάντως το γκολ κακώς μέτρησε, αφού ο Αργεντινός επιθετικός στην προσπάθεια του να πάρει καλύτερη θέση στην περιοχή, χτύπησε με τον αγκώνα το πρόσωπο του αντιπάλου του, με τον διαιτητή να μην βλέπει κάτι μεμπτό σε αυτή τη φάση.

Η απάντηση πάντως ήρθε άμεσα από την «Ελαφρά Ταξιαρχία» με τον Ελ Χέλβε στο 18ο λεπτό. Ο Λιβανέζος βρέθηκε έξω από την περιοχή, έφερε την μπάλα στο δεξί και με ιδανικό τελείωμα την έστειλε στην εστία του Μελίσσα, που τέντωσε το κορμί του, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 1-1.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με εξαιρετικό ρυθμό, η Λαμία πήρε και πάλι τα ηνία στο 22’ με τον Μπερτόλιο να κερδίζει πέναλτι από τράβηγμα του Κύργια μέσα στην περιοχή, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτίρονται, χωρίς ωστόσο να έχουν δίκιο, αφού ήταν σωστή η υπόδειξη.

Ο Μπαράλες στο 24’ ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και με όμορφο τρόπο διαμόρφωσε το 2-1, πετυχαίνοντας το 6ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή για κάθε ομάδα. Στο 32’ ο Τομάς για τον Απόλλωνα βρέθηκε απέναντι από τον Μελίσσα, αλλά ο πορτιέρε του Απόλλωνα άπλωσε το κορμί του και του είπε «όχι», ενώ ο Δημούτσος στο 43’ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, με τον Χουάντερσον να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, αλλά η ομάδα του Μάκη Χάβου πήρε αυτό που ήθελε, χωρίς σχεδόν να απειληθεί από την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Στο 50ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία για το 3-1 με τον Βασιλαντωνόπουλο να κάνει το μακρινό σουτ και τον Χουάντερσον να διώχνει με διπλή επέμβαση, ενώ στο 74’ ο Επστάιν εκτέλεσε το έμμεσο που κέρδισε η ομάδα του, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη της Λαμίας στο 2019, φτάνοντας έτσι στους 20 βαθμούς, ξεπερνώντας τον Αστέρα Τρίπολης που ηττήθηκε από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόλιο (85' Τομάς), Καραμάνος, Πίτι (61' Επστάιν), Δημούτσος, Σκόνδρας (46' Μπουλούλης), Σκαρντοβέλι

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Οριουέλα, Κύργιας, Βαφέας, Γκίνο (58' Γαρουφαλιάς), Μπεντινέλι, Ακόστα (70' Ναζλίδης), Ντεφεντερίκο (46' Ναδάλες), Στάθης, Ντουρσό, Ελ Χέλβε

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x