Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Βάλε λίγη… ένταση Πέδρο!

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε σε χαμηλές στροφές κόντρα (και) στη Λαμία και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Ο προπονητής της εξέδρας αναλύει.

Το αποτέλεσμα συνήθως μετράει. Αυτό ισχύει σε γενικές γραμμές και για τον Ολυμπιακό, ο οποίος καλείται να πετάξει την εμφάνιση που έκανε κόντρα στη Λαμία (1-2).

Για να το θέσουμε διαφορετικά πρέπει να προβληματιστεί και να αποβάλει από τα αρκετά αρνητικά στοιχεία, τα οποία παρουσίασε, ώστε να μην τα δείξει σε τέτοιο βαθμό στη συνέχεια.

Βασικό ζήτημα είναι η ένταση (όσο και αν είναι νωρίς στη σεζόν), την οποία δεν βγάζει στο παιχνίδι τηςη ομάδα του Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να έχει την μερίδιο ευθύνης για αυτό το γεγονός.

Ο προπονητής της εξέδρας αναλύει:

Μια είναι η ουσία: Ο Ολυμπιακός είχε αυτήν τη φορά την αποτελεσματικότητα, η οποία του έλειψε στην πρεμιέρα και στερήθηκε κόντρα στον Ατρόμητο τη νίκη. Απόψε, έγινε το ακριβώς αντίθετο στο πρώτο μέρος. Στις πρώτες του δύο τελικές βρήκε δίχτυα και έφερε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Η εικόνα των Πειραιωτών συνολικά, αλλά κυρίως στο τελευταίο εικοσάλεπτο αποδεικνύει το πόσο σημαντικό είναι να έχεις το εύκολο γκολ. Ειδικά όταν σου λείπει ο μεγάλος σου σκόρερ.

Σε χαμηλές στροφές: Ένα σημαντικό ζήτημα και πιθανόν ακόμα πιο σημαντικό από τη συζήτηση που γίνεται για το ρόστερ του Ολυμπιακού, είναι η ένταση η οποία (δεν) έχει στο παιχνίδι του. Οι Πειραιώτες παίζουν… σβηστά στα περισσότερα παιχνίδια τους και σε κάποιες περιπτώσεις πλήρωσαν το ανάλογο αντίτιμο. Όπως κόντρα στη Λουντογκόρετς. Λίγο έλειψε να συμβεί το ίδιο και απόψε, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν παθητικό ρόλο στην σε αρκετά μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης. Φυσικά, το κακό ξεκίνημα το οποίο έχει συνήθως η ομάδα του Μαρτίνς είναι ένα πρόβλημα για το οποίο θα πρέπει να βρεθεί λύση.

Όταν… γύρισε ο διακόπτης: Όσο και αν επρόκειτο για το ξεκίνημα του αγώνα, το χρονικό σημείο 10’-12’ αποδείχθηκε καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα. Η Λαμία μπήκε δυνατά στον αγώνα και άγγιξε το 1-0 με τον Τιρόνε. Ο Βατσλίκ έκανε εξαιρετική επέμβαση και λίγο μετά ο Σισέ άνοιξε το σκορ. Αν είχαν ανοίξει το σκορ οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ποντάρουν πολλά στην άμυνά τους και ειδικά κόντρα στις top ομάδες, θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι από αυτό το οποίο έγινε στο ΔΑΚ.

Η μπαγκέτα του Βαλμπουενά και ο καθοριστικός Σισέ: Εν τη απουσία του Φορτούνη και με τις προσθήκες να δίνουν ελάχιστα προς το παρόν (μπορεί και όχι), ο Ολυμπιακός συνεχίζει να στηρίζει πολλά (σε υπερβολικό βαθμό) στον Βαλμπουενά στο δημιουργικό κομμάτι. Ακόμα ένα στημένο του «έλυσε» τον Ολυμπιακό. Σκόρερ ο Σισέ, ο οποίος έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο Σενεγαλέζος ήταν συνολικά σταθερός και αξιόπιστος. Σε βαθμό στον οποίο δεν μας έχει συνηθίσει.

Δεν έπαιξε σαν… Λαμία: Το «όπλο» της Λαμίας όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας της στη Super League είναι το σφιχτό παιχνίδι της. Παίζει άμυνα σε υπερβολικό σημείο, αλλά σήμερα με την εξέλιξη του αγώνα, άλλαξε τα πλάνα της. Βγήκε μοιραία μπροστά και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφού της έδωσαν μπόλικο θάρρος οι πρωταθλητές Ελλάδος, ενώ στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός ο οποίος, μάλιστα, πόνταρε πολλά στην κόντρα επίθεση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x