Stoiximan Super League

Λάμπρος με μέλλον… λαμπρό

Σχεδόν δυο μέτρα είναι. Την μπάλα όμως την κρατά -παντού- χαμηλά. Το sport-fm.gr «πάσαρε» στον Λάμπρο Θαναηλάκη, αλλά εκείνος (αν και «φουνταριστός») υποσχέθηκε πρώτα δουλειά και μετά γκολ στην ΑΕΚ.

Δεν είναι ούτε 18 χρονών. Και ήδη, από το πρωί που έκανε την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΚ, έχει βάλει πάνω του δυο τεράστιες φανέλες.

Δεν είναι μόνο το βάρος τους όμως που κρατά τον Λάμπρο Θαναηλάκη «προσγειωμένο». Είναι η πεποίθηση πως δεν έχει πετύχει τίποτα ακόμα. Και η ενθαρρυντική -για τον ίδιο και την Ένωση- συναίσθηση πως έχει δρόμο μπροστά του για να τα καταφέρει.

«Αυτό που θέλω πάνω απ’ όλα είναι να δουλέψω. Να βελτιωθώ ατομικά και αν αυτό συμβεί, τότε ν’ ανταμειφθώ και με συμμετοχές» ξεκαθαρίζει απ’ την αρχή μιλώντας στο sport-fm.gr.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μαραθιανό

Ούτε χάρες, ούτε τίποτα. Κι ας… γνωρίζει ήδη τον προπονητή -όταν τον συνόδευε ως ball boy στην πρεμιέρα του Euro 2004: «Ναι, ισχύει (γέλια). Ήμουν στην Πορτογαλία με τον κ. Δέλλα, αλλά ο ίδιος δεν πρέπει να το θυμάται καθόλου τώρα. Έχουν περάσει και χρόνια από τότε».

Ο πιτσιρικάς της Πορτογαλίας όμως μεγάλωσε. Όχι πάρα πολύ, αλλά αρκετά ώστε τα κατορθώματά του να συζητηθούν κι εκτός συνόρων. «Όντως η σεζόν 2011/12 ήταν πολύ καλή για μένα. Παρόλο που έχασα τον έναν από τους τρεις γύρους του πρωταθλήματος, σημείωσα αρκετά γκολ και βγήκα πρώτος σκόρερ», παραδέχεται.

Βέβαια, έξι απ’ αυτά ήταν απέναντι στη νέα του ομάδα! «Εντάξει, έτυχε, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Απλά ήρθαν έτσι τα παιχνίδια», σπεύδει να τονίσει. Κι εξηγεί το πώς αυτά τα γκολ -και όλα τα υπόλοιπα που πέτυχε με τις «μικρές» ομάδες του Παναθηναϊκού- εξαργυρώθηκαν με προσκλήσεις ευρωπαϊκών ομάδων να δοκιμαστεί:

«Όντως υπήρξε μια πρόσκληση σε καμπ της Λίβερπουλ και ανάλογο ενδιαφέρον κι από άλλους συλλόγους. Το πιο σοβαρό όμως ήταν με τη Βαλένθια. Πήγα, δοκιμάστηκα, μου είπαν ότι τους αρέσω και ότι από ‘κει και πέρα θα με παρακολουθούσαν».

Όλα αυτά όμως μπορούν να περιμένουν. Γιατί τώρα υπάρχει μόνο η ΑΕΚ. Κι αυτή ένιωσε -απ’ την πρώτη μέρα- να τον καλωσορίζει σαν οικογένεια: «Με υποδέχθηκαν πολύ καλά όλοι. Με σύστησε ο κ. Δέλλας, ενώ και με αρκετά από τα παιδιά γνωριζόμαστε -είτε από την Εθνική, είτε έχοντας παίξει αντίπαλοι. Αυτό που διαπίστωσα είναι πως υπάρχει εξαιρετικό κλίμα και μεγάλη όρεξη για δουλειά απ’ όλους», εξηγεί.

Και πριν κλείσει για να… κλωτσήσει πρώτη φορά μπάλα με τα κιτρινόμαυρα (σ.σ. η πρωινή προπόνηση ήταν μόνο τρέξιμο) δείχνει αποφασισμένος να μην κλωτσήσει και την ευκαιρία που του δόθηκε. Ευχαριστεί λοιπόν τον μάνατζέρ του που την έκανε εφικτή. «Τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για τα τέσσερα χρόνια που ήμουν εκεί και όσα μου προσέφεραν».

Και φυσικά την ΑΕΚ «που με εμπιστεύτηκε μ’ αυτό το συμβόλαιο. Θα προσπαθήσω να δείξω ότι έκανε καλή επιλογή και να τη βοηθήσω να επιστρέψει γρήγορα εκεί που ανήκει…»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x