Stoiximan Super League

Πέρασε από τη Λιβαδειά ο Ολυμπιακός και τώρα… ΑΕΚ!

Ο Ολυμπιακός λύγισε τον Λεβαδειακό με σκόρερ τον Ανδρούτσο και εξαιρετικό τον Χάμες, επικρατώντας 1-0 και επιστρέφοντας στις νίκες, πάει με ψυχολογία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Λύγισε τον αξιόμαχο Λεβαδειακό και έφυγε για ΑΕΚ ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 1-0 των Βοιωτών εκτός έδρας στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League, με σκόρερ τον Ανδρούτσο (40’) και επέστρεψαν στις νίκες, πηγαίνοντας με καλή ψυχολογία στη «μάχη» της Κυριακής με τους «κιτρινόμαυρους».

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Χάμες, που ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις των «ερυθρολεύκων». Φρέσκαρε την ενδεκάδα του ο Μίτσελ σε σχέση με το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό, με την ομάδα του να παρουσιάζει καλό πρόσωπο στο α’ μέρος, ενώ στο δεύτερο έπεσε αρκετά, είχε τις ευκαιρίες να «κλειδώσει» το διπλό, αλλά έλεγξε την κατάσταση. Έδωσε ξανά χρόνο στον Φορτούνη ο Ισπανός τεχνικός, χρησιμοποιώντας τον από το 82' και μετά.

Στο μυαλό των κόουτς:

Με 4-4-1-1 έπαιξε ο Λεβαδειακός. Ο Μάρκοβιτς ήταν στο τέρμα. Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας και Μπαχανάκ ήταν στην άμυνα, Νίκας και Χάμοντ στα χαφ, Βρακάς και Βήχος στα πλάγια, ενώ ο Σκβάρκα είχε ελεύθερο ρόλο, με τον Πέτρε να αποτελεί την αιχμή του δόρατος.

Με σύστημα 4-4-1-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ. Ο Πασχαλάκης ήταν στο τέρμα, ενώ στην άμυνα ήταν Άνδρουτσος, Ντόη, Ρέτσος και Βρουσάι. Εμβιλά και Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα και Μπιέλ να βρίσκονται στα πλάγια, ενώ ο Χάμες πλαισίωνε τον φουνταριστό Ελ Αραμπί έχοντας πιο ελεύθερο ρόλο. Τέσσερις συνεπώς οι αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι. Ανδρούτσος Βρουσάι, Ρέτσος πήραν τις θέσεις των Άβιλα, Παπασταθόπουλου και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα, ενώ στην κορυφή ξεκίνησε ο Ελ Αραμπί αντί του Μπακαμπού.

Το ματς:

Σαφείς οι προθέσεις των δύο ομάδων από το ξεκίνημα. Ο Ολυμπιακός μπήκε με στόχο ένα γρήγορο γκολ και απείλησε λίγο μετά τη συμπλήρωση ενός λεπτού δράσης, με τον Ελ Αραμπί να βρίσκεται σε θέση βολής, αλλά το όφελος του ήταν ένα κόρνερ, από το οποίο απείλησε ο Χουάνγκ -μετά την εκτέλεση του Χάμες-, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα έξω. Ο Λεβαδειακός ασφαλώς έπαιξε πιο σφιχτά, με σκοπό να περιορίσει τους φιλοξενούμενους, ποντάροντας πολύ στις κόντρα επιθέσεις.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και η επόμενη καλή στιγμή τους (αφού στο μεσοδιάστημα οι προσπάθειές τους έμειναν ημιτελείς) σημειώθηκε στο 18’, όταν παραλίγο να κάνουν το 0-1. Ο Χάμες έκανε μπαλιά ακριβείας, ο Μασούρας έκανε το γύρισμα με το κεφάλι και η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα αφού βρήκε στον Βινίσιους, που εν τέλει έδιωξε πάνω στη γραμμή. Δείγμα της μορφής του αγώνα είναι το γεγονός ότι με τη συμπλήρωση του 20λέπτου η κατοχή ήταν στο 25%-75% και οι τελικές 1(0)-6(2).

Σε μία ορθολογική ανάπτυξη από πλευράς Πειραιωτών, ο Μασούρας βιάστηκε πιθανόν να σουτάρει στο 38’, πιάνοντας άστοχο σουτ λίγο έξω από την περιοχή. Στην επόμενη του φάση, ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ. Ο Χάμες σέντραρε από τα αριστερά, ο Μασούρας πρόλαβε πριν βγει η μπάλα, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να εκτελέσει και η μπάλα στρώθηκε στον Ανδρούτσος που ήταν στην περιοχή και έγινε στο 40’ ο ένατος σκόρερ των «ερυθρολεύκων». Το τέρμα μέτρησε, αφού έγινε έλεγχος για το αν ο Μαροκινός ήταν εκτεθειμένος αφού βρέθηκε μπροστά από τον γκολκίπερ Μάρκοβιτς.

Μέχρι την ανάπαυλα δεν διαφοροποιήθηκε κάτι. Αυτό που άλλαξε ήταν οι δύο πρόσωπα για τους Βοιωτούς (Γιαννιώτας αντί Σκβάρκα και Δούμτσιος αντί Πετρέ) η εικόνα των δύο ομάδων στο ξεκίνημα του β’ μέρους, σε σχέση με την προσέγγιση που είχαν στο αντίστοιχο διάστημα του α’ ημιχρόνου, αφού οι γηπεδούχοι έπαιξαν πιο ανοιχτά. Στα πρώτα λεπτά η ομάδα του Βέλιτς απείλησε με το ψαλιδάκι του Νίκα που έβγαλε ο Πασχαλάκης και την άστοχη κεφαλιά του Δούμτσιου.

Με την πάροδο του χρόνου άρχισε να ανεβαίνει ο Ολυμπιακός, με τον Χάμες -όπως και στο α’ μέρος- να είναι ο κινητήριος μοχλός. Από τα δικά του πόδια προσπάθησε να απειλήσει ο Βρουσάι στο 52’ κάνοντας κάτι σαν κεφαλιά-γύρισμα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κολομβιανός έπιασε πολύ ωραίο εκτός περιοχής σουτ, βάζοντας ανάποδα φάλτσα, αλλά ο Μάρκοβιτς είχε την απάντηση και λίγο μετά, ο Μασούρας παραλίγο να βρεθεί σε θέση βολής μετά από κάθετη του Ελ Αραμπί. Στο 58’ ο Μπιέλ έκανε ατομική προσπάθεια, δεν είδε τον Ελ Αραμπί και το δυνατό σουτ του από τα όρια της περιοχής πέρασε λίγο έξω.

Ο Ολυμπιακός, με τον Μίτσελ να φρεσκάρει στο 64’ την επίθεσή του βάζοντας τον Μπακαμπού αντί του Ελ Αραμπί, στον οποίο έδωσε ανάσες ενόψει ΑΕΚ, συνέχισε να εντείνει την προσπάθειά του για ένα δεύτερο γκολ που θα «κλείδωσε» ουσιαστικά το διπλό. Ο Μπιέλ απείλησε και στο 68’, με τον Μάρκοβιτς να βρίσκει ξανά την απάντηση. Η επόμενη καλή φάση ήταν για τον Λεβαδειακό με την κεφαλιά του Τζημόπουλου να στέλνει την μπάλα λίγο έξω, ενώ ο Πασχαλάκης έδειξε να μην ανησυχεί.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού για το 0-1 χάθηκε στο 82’, με τον Χάμες να κάνει εξαιρετική μπαλιά πίσω από τη σέντρα για τον Μπακαμπού που έφυγε σφαίρα στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού, αλλά -συνεπής στην παράδοση που έχει χτίσει- έχασε την ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω.

Η αναποτελεσματικότητα των Πειραιωτών τους έχει στοίχισει φέτος, αφού δεν συνηθίζουν να κρατάνε το «μηδέν» ή για να το θέσουμε διαφορετικά δεν το κατάφερναν μέχρι πρόσφατα. Μέχρι το φινάλε ο Λεβαδειακός δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα γκολ σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά ήταν κάκιστα τελειώματα και δεν ανησύχησε ο 33χρονος γκολκίπερ.

MVP: Δίχως δεύτερη κουβέντα ο Χάμες. Ήταν ο κινητήριος μοχλός για τον Ολυμπιακό, από αυτόν ξεκινάει η φάση του γκολ, ενώ σχεδόν ό,τι καλό έκαναν οι Πειραιώτες πέρασε από τα δικά του πόδια. Θα μπορούσε να πιστωθεί μία εξαιρετική ασίστ, αλλά του τη… χάλασε ο Μπακαμπού, αστοχώντας στο 82’. Ήταν πολύ καλός και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ήταν εξαιρετικός σήμερα.

Η «σφυρίχτρα»: Πέρασε σχεδόν απαρατήρητος ο Παπαδόπουλος. Δεν του έκατσαν άλλωστε και οι δύσκολες φάσεις. Η μόνη φάση που σήκωσε συζήτηση ήταν εκείνη του γκολ, όπου ελέγχθηκε μέσω VAR για το αν ήταν οφσάιντ ο Ελ Αραμπί.

Οι συνθέσεις

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς - Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Μπαχανάκ - Νίκας, Χάμοντ (86’ Τσιριγώτης), Βρακάς, Βήχος - Σκβάρκα (46’ Γιαννιώτας) - Πετρέ (46’ Δούμτσιος)

Στον πάγκο έμειναν: Στογιάνοβιτς, Σαντομιέρσκι

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης - Ανδρούτσος (76’ Άβιλα), Ντόη, Ρέτσος, Βρουσάι - Εμβιλά, Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ, Μπιέλ (82’ Φορτούνης), Μασούρας (76’ Μπόουλερ) - Χάμες (82’ Σαμασέκου) - Ελ Αραμπί (64’ Μπακαμπού)

Στον πάγκο έμειναν: Αγκ. Καμαρά, Παπασταθόπουλος, Μπουχαλάκης

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης, Βεργέτης Δ.,
4ος: Κάτοικος
VAR: Περράκης, AVAR: Ψαρρής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x