Stoiximan Super League

Αλληλοεξουδετερώθηκαν και κόλλησαν στο μηδέν Λεβαδειακός και Παναιτωλικός

Σε ένα παιχνίδι χωρίς καλό ρυθμό και με λιγοστές καλές ευκαιρίες για γκολ, Λεβαδειακός και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0, με τους Βοιωτούς να παίρνουν σημαντικό βαθμό στη μάχη για την παραμονή.

Παρουσιάστηκαν κατώτεροι της περίστασης και κόλλησαν στο μηδέν Λεβαδειακός και Παναιτωλικός, για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Σε ένα ματς χωρίς ρυθμό και με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, παίρνοντας από έναν βαθμό. Σημαντικό ρόλο στο ότι δεν παρακολουθήσαμε ποιοτικό παιχνίδι έπαιξε και ο πολύ έντονος άνεμος, ο οποίος δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Έτσι, μετά το τελικό 0-0, ο Λεβαδειακός έφτασε τους 14 βαθμούς και άφησε πίσω του στην τελευταία θέση τη Λαμία, ενώ έμεινε χωρίς νίκη για ένατη διαδοχική αγωνιστική. Όσο για τον Παναιτωλικό, δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στη νίκη της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στον Ιωνικό, φτάνοντας τους 28 βαθμούς και παραμένοντας στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Στο μυαλό των κόουτς


Με 4-2-3-1 παρέταξε τον γηπεδούχο Λεβαδειακό ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος δεν είχε διαθέσιμους για διάφορους λόγους τους Γερεμέγεφ, Λούα Λούα, Βήχο, Τόρο, Μουτίνιο και Μπαχανάκ, ενώ εκτός τελευταία στιγμή έμεινε και ο Τσάπρας, λόγω ίωσης. Ο Γκροφ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τον Ντεντάκη δεξιό μπακ, τους Παζ και Λιάγκα στο κέντρο της άμυνας και τον Παναγιώτου στα αριστερά. Χάμοντ και Νίκας ήταν το δύδιμο στα χαφ, με τον Νταμπό μπροστά τους και τους Βρακά, Γιαννιώτα και Σακό τριάδα στην επίθεση.

Από την άλλη, ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε το 4-3-3 για τον Παναιτωλικό, έχοντας εκτός αποστολής τους Νταγκό, Μπακάκη, Μαλή, Χατζηθεοδωρίδη, Βοΐλη, Στεργιάκη, Αποστολόπουλο, Λαζαρίδη, Νικολάου και Ραγιά. Ο Γκρατερόλ επιλέχθηκε ξανά αντί του Ανέστη ως τερματοφύλακας, ενώ οι Λιάβας, Μλάντεν, Λάρσον και Χουχούμης αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας. Ντίας, Μάρτενσον και Κολοβός ήταν τριάδα στο κέντρο, ο Σενγκέλια είχε ρόλο αριστερού εξτρέμ, ο Ντουάρτε αριστερού, ενώ ο Καρέλης βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης για τους φιλοξενούμενους.

Το ματς


Ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, δημιουργώντας και την πρώτη ευκαιρία για γκολ στο 5ο λεπτό, όταν ο Σακό έκανε εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια και σέντρα-σουτ από τα αριστερά, με τον Γκρατερόλ να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα (7’) ο Παναγιώτου απείλησε ξανά για τους γηπεδούχους, με τη δικιά του σέντρα-σουτ να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Λεβαδειακός-Παναιτωλικός 0-0

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς, παίρνοντας την κατοχή της μπάλας, ενώ ο πολύ δυνατός αέρας επηρέαζε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Στο 20’ ο Γιαννιώτας κινήθηκε ταχύτατα, αλλά σέντραρε πάνω στον Χουχούμη, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Βρακάς σούταρε πάνω στον Γκρατερόλ.

Στο 28’ ο Καρέλης βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση μετά από όμορφη μακρινή μπαλιά του Ντουάρτε, αλλά δεν κατάφερε να κοντρολάρει και να κάνει τελική. Χωρίς ρυθμό και μεγάλες φάσεις το πρώτο ημίχρονο, με τον Καρέλη να φτάνει πιο κοντά από όλους στο να σκοράρει, στο 38’, όταν μετά από πάσα του Ντίας δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκροφ από πλάγια θέση.



Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κολοβό να παίρνει την μπάλα στην περιοχή και με πλάτη προς της εστία, κάνοντας άστοχο τελείωμα χωρίς ισορροπία. Στο 51’ ο Ντουάρτε σούταρε από μακριά, ψηλά άουτ, ενώ στο 54’ ο Λεβαδειακός «απάντησε», με τον Βρακά να κάνει σέντρα από τα αριστερά και την μπάλα να κοντράρει αιφνιδιάζοντας τον Γκρατερόλ. Ωστόσο, ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού κατάφερε να αποκρούσει με μεγάλη δυσκολία, λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Με τον ρυθμό του ματς να μην βελτιώνεται, ο Νταμπό μπήκε στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων και βρέθηκε πεσμένος στο χορτάρι μετά από μονομαχία με τον Χουχούμη, αλλά Μανούχος και VAR έδειξαν «παίζετε». Στο 73' ο Χουάνπι, ο οποίος πέρασε στο ματς ως αλλαγή κάνοντας το ντεμπούτο του για τον Παναιτωλικό, μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή του Λεβαδειακού, αλλά καθυστέρησε να σουτάρει και κόπηκε από τον Λιάγκα.

Μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» του αγώνα, ο Λεβαδειακός πίεσε και έψαξε το γκολ της νίκης, με την εκτέλεση φάουλ του Νταμπό να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκρατερόλ, ενώ στο 87' μετά από εκτέλεση κόρνερ και άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, ο πολύ δραστήριος Βρακάς δεν πρόλαβε να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας για να την σπρώξει στα δίχτυα. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, σε ένα παιχνίδι που δεν θα αργήσει να ξεχαστεί.

Λεβαδειακός-Παναιτωλικός 0-0

MVP: Σε ένα παιχνίδι που κανείς από τους ποδοσφαιριστές δεν εντυπωσίασε, ο τίτλος του πολυτιμότερου πάει στον Γκρατερόλ. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού δήλωσε «παρών» όποτε απειλήθηκε από τους επιθετικούς του Λεβαδειακού, όντας ο πρώτος λόγος που το ματς έμεινε στο 0-0.

Η σφυρίχτρα: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Μανούχου στη Λιβαδειά. Στο 65' έδειξε σωστά «παίζετε» σε συνεργασία με τους VAR, όταν ο Νταμπό ζήτησε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Χουχούμη.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Λεβαδειακός (Πετράκης, 4-3-3): Γκροφ - Ντεντάκης, Λιάγκας, Παζ, Παναγιώτου – Νίκας (69’ Σκβάρκα), Νταμπό, Χάμοντ - Βρακάς, Γιαννιώτας (80’ Συμελίδης), Σακό (74’ Δούμτσιος)

Στον πάγκο: Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης, Μεχία, Σαχπεκίδης, Βινίσιους, Σαβιέρ

Παναιτωλικός (Αναστασίου, 4-3-3): Γκρατερόλ - Λιάβας, Μλάντεν, Λάρσον, Χουχούμης - Μάρτενσον, Ντίας, Κολοβός (80’ Μπουζούκης) – Σενγκέλια (63’ Χουάνπι), Ντουάρτε, Καρέλης (80’ Ζοάο Πέδρο).

Στον πάγκο: Ανέστης, Αποστολάκης, Μόρσεϊ, Στάγιτς, Τσιγγκάρας, Ξενιτίδης.

Διαιτητής: Μανούχος
Βοηθοί: Σπυρόπουλος, Στάικος
Τέταρτος: Τσέτσιλας
VAR: Γκάμαρης
AVAR: Μπουξμπάουμ

Το Live του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x