Stoiximan Super League

Λουτσέσκου: «Δεν χάσαμε λόγω ενός παίκτη, αλλά επειδή δεν είχαμε τη σωστή προσέγγιση»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε στην πνευματική κόπωση του ΠΑΟΚ και χαρακτήρισε δίκαιη και αναμφισβήτητη τη νίκη του Ολυμπιακού.

Στην πνευματική ανετοιμότητα του ΠΑΟΚ στάθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ενώ δεν δέχτηκε να σχολιάσει διαιτητικές αποφάσεις.

«Ενδεχομένως να μην πιστεύαμε απόλυτα ότι μπορεί να το κερδίσουμε», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:
Για την επιθετική ατολμία του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο: «Δεν είχαμε την αυτοπεποίθηση που θα έπρεπε για αυτό το παιχνίδι. Παρότι το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο, κάναμε ένα λάθος και δεχτήκαμε το γκολ. Από εκείνο το σημείο και μετά σταματήσαμε να παίζουμε λόγω άγχους. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο δικό του μισό και περίμενε με αυτοπεποίθηση τα δικά μας λάθη για να σκοράρει. Σκόραρε και είχε κι άλλες ευκαιρίες για να το κάνει. Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα του πρώτου ημιχρόνου η νίκη του Ολυμπιακού είναι δίκαιη και αδιαμφισβήτητη. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια μάχη ποιος θα επικρατήσει. Μετά το 60’ήμασταν καλύτεροι και παλέψαμε μέχρι τέλους τουλάχιστον για την ισοπαλία. Στο τέλος του παιχνιδιού η νίκη του Ολυμπιακού είναι καθαρή».

Για τη μη χρησιμοποίηση του Ελ Καντουρί, για το ότι δεν ξεκίνησε ο Βιεϊρίνια και για την απουσία του Κούρτιτς: «Μετά το παιχνίδι της Πέμπτης, οποιαδήποτε απουσία θα ήταν σημαντική. Ο Ομάρ (σ.σ. Ελ Καντουρί) είχε ένα θέμα που αντιμετώπισε την Τρίτη. Το πλάνο ήταν να ξεκινήσει την Πέμπτη, αυτό δεν συνέβη, το να ξεκινούσε σήμερα το παιχνίδι εμπεριείχε μεγαλύτερο βαθμό κινδύνου. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια πονάει στον αστράγαλο ακόμα και σήμερα. Θα έμενε στη Θεσσαλονίκη, αλλά ο ίδιος πίεσε την κατάσταση λέγοντας πως αν χρειαστεί θα συνεισφέρει, θα παίξει με ένεση. Ο Κούρτιτς είναι πάντα ένας σημαντικός παίκτης και η απουσία του μας προκαλεί πληγή στο παιχνίδι, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε τους παίκτες που έχουμε. Οι παίκτες που έπαιξαν δεν είχαν την απαραίτητη ενέργεια μετά το παιχνίδι. Δεν χάσαμε λόγω της απουσίας ενός παίκτη, αλλά επειδή δεν είχαμε τη σωστή προσέγγιση στο παιχνίδι. Ενδεχομένως να μην πιστεύαμε απόλυτα ότι μπορεί να το κερδίσουμε».

Για το χέρι του Ρέαμτσουκ που δεν δόθηκε και για το αν υπήρχε επιθετικό φάουλ: «Δεν θέλω να σχολιάσω τις αποφάσεις του διαιτητή. Δεν έχω δει κάτι και δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο. Για το χέρι δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα. Οι άνθρωποι στον πάγκο της ομάδας μου είπαν για ξεκάθαρη παράβαση. Ο διαιτητής μου είπε ότι τρεις φορές ρώτησε στο VAR και η απάντηση ήταν ότι ο δικός μας παίκτης έκανε χέρι. Ξέρω ότι είστε όλοι ειλικρινείς, θα γράψετε ακριβώς αυτό που έχει συμβεί και δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Έχουμε ακόμα 29 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και πολύ σημαντικά ματς για το Conference League, όπου θέλουμε να προχωρήσουμε. Σήμερα δεν είχαμε την απαραίτητη πνευματική ενέργεια, ο Ολυμπιακός προερχόταν από την ευρωπαϊκή ήττα οπότε υπήρχε μια διαφορετική προσέγγιση. Ουσιαστικά δεν είχαμε τη διάθεση να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ μετά το 60’ και αν πιστεύει ότι θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία: «Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να νικήσει σήμερα, γιατί είχε μια διαφορετική αντιμετώπιση ο Ολυμπιακός, που είχε μεγαλύτερη πνευματική ενέργεια και περίμενε να εκμεταλλευτεί τα λάθη μας».

Για τον τραυματισμό του Μιτρίτσα: «Βγαίνοντας μου είπε ότι γλίστρησε, ότι το πόδι του “άνοιξε” και ένιωσε σφίξιμο στον προσαγωγό. Δεν ξέρω ακριβώς το μέγεθος της ζημιάς αυτή τη στιγμή».

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του Λουτσέσκου:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x