Stoiximan Super League

Μάνταλος: «Σκεφτόμουν ακόμη και να σταματήσω το ποδόσφαιρο - Και στο -8 πιστεύαμε ότι θα το πάρουμε»

Ο Πέτρος Μάνταλος μίλησε στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη στη NOVA, αποκαλύπτοντας ότι πέρυσι σκέφτηκε ακόμη και να σταματήσει το ποδόσφαιρο! Τι είπε για Αλμέιδα και τον φετινό τίτλο με την ΑΕΚ.

Πέτρος Μάνταλος για όλους και για όλα!

Ο 31χρονος μίλησε μαζί με τον Σέρχιο Αραούχο στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη στη NOVA μέσα από την OPAP Arena για όσα συνέβησαν από πέρυσι, όταν αποφάσισε να αφήσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην ΑΕΚ, φτάνοντας μέχρι τη φετινή λύτρωση, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Μάνταλος, μάλιστα, αποκάλυψε ότι σκέφτηκε, όχι απλά να φύγει από την «Ένωση», αλλά ακόμη και να σταματήσει το ποδόσφαιρο, τονίζοντας: «Ο φίλαθλος ψάχνει έναν Έλληνα να ρίξει την ευθύνη. Είναι πιο εύκολο στην Ελλάδα να στοχοποιηθεί ένας Έλληνας παίκτης».

Για τη συζήτηση, λοιπόν, που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και για την πιθανότητα να αποχωρήσει, είπε: «Είχαμε κάνει ένα ραντεβού με τον πρόεδρο και του είχα πει ότι το καλύτερο είναι να φύγω. Δεν είναι εύκολο να μιλήσεις, όμως, με έναν πρόεδρο αν έχει διαφορετική άποψη. Μου ξεκαθάρισε, λοιπόν, ότι δεν πρόκειται να φύγω. Του είπα ότι θέλω, έστω, να φύγει το βάρος από πάνω μου, να μην είμαι αρχηγός. Να περάσω μια χρονιά χωρίς να φοράω το περιβραχιόνιο. Μεγάλο ρόλο (σ.σ. στο να αντέξει) παίζει η φετινή σεζόν. Φαντάσου να είχαμε μια χρονιά όμοια με την περσινή. Αν πάω πριν από δύο χρόνια, θα σου πω ότι δεν ξέρω πώς άντεξα. Έχουν περάσει τα πάντα από το μυαλό μου. Ειδικά πέρυσι, είχα σκεφτεί μέχρι και να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Σκεφτόμουν ότι κάτι γίνεται λάθος. Έλεγα ότι η τελευταία μου λύση, αν δεν στρώσει το πράγμα, θα είναι να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Η Εθνική όταν πήγαινα ήταν όαση, άλλαζα παραστάσεις, έπαιρνα μια βοήθεια για να αντέξω».

Όσο για τις αντιδράσεις του κόσμου, που συχνά πυκνά τον έβαζε στο μάτι, απάντησε: «Ο φίλαθλος ψάχνει έναν Έλληνα να ρίξει την ευθύνη. Είναι πιο εύκολο στην Ελλάδα να στοχοποιηθεί ένας Έλληνας παίκτης».

Από εκεί και πέρα, είπε:

Για τις διαφορές ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα που κατέκτησε με την ΑΕΚ: «Απίστευτα συναισθήματα, αλλά αυτό είναι πολύ διαφορετικό. Ο μεγαλύτερος λόγος, που το κάνει ξεχωριστό, είναι ότι γίνεται σε αυτό το γήπεδο, στην πρώτη χρονιά».

Για τις διαφορές που είδε ποδοσφαιρικά φέτος: «Δεν γνωρίζαμε τον προπονητή, αλλά από την πρώτη μέρα που ήρθε, όταν πήγαμε στην Ολλανδία για την προετοιμασία, ζητούσε πρέσινγκ, ένταση και επιθετικότητα. Έχω ακούσει και άλλους προπονητές να το ζητάνε. Έκανε τα λόγια του πράξη, με το υλικό που είχε. Έχει τον τρόπο του, αν δείτε τον χαρακτήρα του το καταλαβαίνετε. Είναι πολύ κοντά στον ποδοσφαιριστή σαν άνθρωπος, ενδιαφέρεται για τους παίκτες. Όχι μόνο για τον ποδοσφαιριστή Μάνταλο, αλλά και για τον άνθρωπο. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι νοιάζεται για εσένα».

Για τη στιγμή που ξεχωρίζει στην OPAP Arena: «Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή στο ματς με τον Βόλο ήταν το πιο γλυκό. Ακούστηκε λίγο, αλλά ήταν πολύ ωραίο, παρότι ξέραμε το αποτέλεσμα. Ήρθα στο γήπεδο δύο ώρες πριν, αλλά μπήκα πολύ αργότερα, τέτοιο πανικό δεν νομίζω ότι έχω ξαναδεί έξω».

Για το ότι μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον Αλμέιδα ακόμα και όταν δεν τον έβαζε βασικό: «Είναι στον προπονητή. Αυτά που μου είπε ως τους λόγους που δεν έπαιζα βασικός, ο τρόπος που με αντιμετώπιζε, με έκανε να του βγάλω το καπέλο. Ο προπονητής με θέλει στον πάγκο. Ο τρόπος του με έκανε να το αποδεχθώ. Σίγουρα κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνίζεται, αλλά με έκανε να το σεβαστώ».

Για το αν υπήρξε παιχνίδι που πίστεψαν ότι η ΑΕΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα στη διάρκεια της σεζόν: «Όταν κυνηγούσαμε στη βαθμολογία δεν λέγαμε μεταξύ μας ''πάμε να τους φτάσουμε'', αλλά πιστεύαμε ότι θα είμαστε εμείς πρώτοι. Φαινόταν σε κάθε παιχνίδι ότι θέλουμε να πλησιάσουμε. Αυτό που έβλεπες αν ερχόσουν σε μια προπόνηση ήταν μια ομάδα που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα. Ήταν δύσκολο όταν ήμασταν οκτώ βαθμούς πίσω, αλλά όποιον και αν ρωτούσες, θα σου έλεγε ότι μπορούμε να το πάρουμε».

Για το ότι σήκωσαν μαζί με τον Σέρχιο Αραούχο το τρόπαιο: «Δεν ήταν αυθόρμητο, μου το έλεγε ότι θα το σηκώσουμε μαζί. Του έλεγα ότι θα το σηκώσουν οι τρεις τους. Από την τρέλα, τελικά, σηκώσαμε το τρόπαιο στην άκρη».

Για το γκολ που πέτυχε στο Καραϊσκάκης: «Είναι ξεχωριστό, λόγω και της ομάδας που παίζαμε. Θα μπορούσα να το συγκρίνω σε ομορφιά με ένα γκολ που είχα βάλει στο ΟΑΚΑ, νομίζω με Λάρισα. Το πιο χαρούμενο γκολ σίγουρα. Φαίνεται από τον τρόπο που πανηγύρισα. Για εμένα αυτός ο πανηγυρισμός θεωρείται έξαλλος »

Για το αν σκέφτεται ότι κλείνει την καριέρα του στην ΑΕΚ: «Δεν ξέρω, τι να σου πω. Δεν ήμουν ΑΕΚ από μικρός, αλλά πάντα είχα στο μυαλό μου να μείνω χρόνια σε μια ομάδα. Η πρώτη μου φανέλα ήταν του Τότι. Δεν ήταν τυχαίο, ήταν πιστός σε μια ομάδα. Ήταν καψούρα μου από μικρός».

Για τον ποιον θα επέλεγε ως MVP της φετινής ΑΕΚ: «Αδικούνται πάντα οι αμυντικοί σε αυτές τις ερωτήσεις. Πίσω τι γίνεται; Ο Μουκουντί, ο Βίντα ήταν κολώνες φέτος. Η ερώτηση είναι πολύ δύσκολη. Θέλω να απαντήσω τον ένα που θα έβαζα. Ορμπελίν (σ.σ. Πινέδα). Αν ξεκινήσεις μπορεί να πεις 12 παίκτες, αλλά πρέπει να διαλέξω έναν είμαι πιο κοντά σε αυτόν».

Για τα γκολ που πέτυχε ο Λιβάι Γκαρσία: «Ήταν το μόνο που του έλειπε το γκολ. Ο προπονητής το έλεγε από την αρχή, ότι η θέση του είναι σέντερ φορ. Λες προπονητής είναι, κάτι θα ξέρει παραπάνω. Για να το κάνει, να κερδίσει θέλει, το πιστεύει. Έκανε τέτοια πολλά, του βγήκαν».

Για το πώς θα μείνουν συγκεντρωμένοι: «Η επόμενη προπόνηση μας είναι την Τετάρτη, εκεί θα καταλάβουμε ότι οι πανηγυρισμοί τελείωσαν. Θα το φροντίσει ο Αλμέιδα. Όταν κάνει δουλειά, κάνει δουλειά. Μπορεί να τον πάρω τηλέφωνο να πάμε για καφέ, όταν δεν κάνουμε προπόνηση είναι σαν να είναι ποδοσφαιριστής».

Για τους τελικούς με τον ΠΑΟΚ: «Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, είναι ξεχωριστό για πολλούς λόγους. Για να κάνουμε το νταμπλ και γιατί από τον ΠΑΟΚ χάσαμε τους προηγούμενους τελικούς. Αυτό μας κάνει να το θέλουμε ακόμα περισσότερο».

Για τις ερχόμενες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις: «Μου έλειψε η Ευρώπη, φέτος ειδικά που δεν παίξαμε καθόλου. Τις προηγούμενες χρονιές είτε ήταν μια καλή, είτε μια κακή χρονιά, παίζαμε πάντα, είναι διαφορετικά αυτά τα παιχνίδια. Φέτος μέσα σε αυτή την τρελή χρονιά μου έλειψε».

Για το ότι ο τελικός του Conference League μπορεί να γίνει στην Αθήνα: «Tο έχουμε υποτιμήσει το Conference. Εννοείται θα προτιμούσα να παίξω σε έναν τελικό, από τη συμμετοχή σε ομίλους μεγαλύτερης διοργάνωσης».

Για τους ανταγωνιστές στην κούρσα του φετινού τίτλου: «Ήμασταν τέσσερις διεκδικητές στα πλέι οφ, δεν θυμάμαι αν έχει γίνει ξανά. αυτό το έχει ανάγκη η χώρα, να έχει περισσότερο ανταγωνισμό, γιατί όχι; Βάσει αποτελέσματος ο Παναθηναϊκός μας δυσκόλεψε περισσότερο. Σύνολο χτισμένο από πέρυσι, ήξεραν τι ήθελαν, φαινόταν στο παιχνίδι τους.

Για τον ρόλο που έπαιξε η OPAP Arena στη φετινή πορεία: «Τα αποτελέσματα δείχνουν τι ρόλο έπαιξε το γήπεδο. Συγκρίνω τα φετινά, με τις χρονιές του ΟΑΚΑ. Είναι μια σειρά πραγμάτων που το κάνουν ξεχωριστό. Ήταν όλα τέλεια».

Σε ερώτηση του κόσμου για το πώς άντεξε αυτή την πίεση που δέχτηκε και την αμφισβήτηση: «Νομίζω το έχουμε απαντήσει. Δέκα ανθρώπους να ρωτήσουμε, η πρώτη ερώτηση θα είναι αυτή. Δεν ξέρω αν νιώθουν ενοχές, αλλά μπορεί να καταλαβαίνουν. Έχω ξεκαθαρίσει πλέον τα πράγματα στο μυαλό μου, τα έχω βάλει σε μια σειρά»

Για το αν θα τελειώσει την καριέρα του στην ΑΕΚ: «Το θέλω, εδώ που φτάσαμε… περάσαμε τις μεγάλες πίστες, τώρα μοιάζουν πιο εύκολες και πολύ πιο ωραίες. Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ».

Για τον πανηγυρισμό του στο γκολ που πέτυχε στο Καραϊσκάκης: «Αυτόν τον πανηγυρισμό τον έχω κάνει άλλη μια φορά στον Ιωνικό. Ήταν πολύ αυθόρμητος, δεν έχω συγκεκριμένο πανηγυρισμό. Βάζω το γκολ και ό,τι βγει. Ούτε στην Τούμπα είχαμε πει κάτι, βγήκε αυτό. Δεν είχε μήνυμα ο πανηγυρισμός».

Για την ομάδα που υποστηρίζει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: «Πάντα ήμουν με Μπάρτσα λόγω Μέσι. Όταν έφυγε σταμάτησα να ασχολούμαι. Θέλω σαν τρελός να επιστρέψει»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x